100 Χρονια από την Ελευση του Οσιου Ιωαννη του Ρωσσου στην Ευβοια

Τελευταία Νέα

Αντικείμενο αντιθέσεων και αντιπαραθέσεων το Δημοτικό Στάδιο Χαλκίδας Κύριο

Το θέμα της στατικότητας του Δημοτικού Σταδίου της Χαλκίδας έχει γίνει αντικείμενο αντιπαραθετικών επιστολών μεταξύ της επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Άννας Παππά και της δημάρχου, Έλενας Βάκα.

Η Άννα Παππά έκανε λόγο για σοβαρά προβλήματα στατικότητάς του επιρρίπτοντας ευθύνες στην δημοτική αρχή. Η απάντηση της Έλενας Βάκα μιλούσε για διασπορά ψευδών και ανυπόστατων δημοσιεύσεων στο διαδίκτυο. Από την πλευρά της η Άννα Παππά απάντησε με νέα της επιστολή πως περιμένει να δημοσιευτούν τα αποτελέσματα των ελέγχων.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΛΕΝΑΣ ΒΑΚΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ:

  1. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΝΑΣ ΒΑΚΑ

Κατά την προσφιλή της τακτική, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Άννα Παππά, συνεχίζει την παραπληροφόρηση, με σκοπό να δημιουργήσει ανασφάλεια και φόβο στους πολίτες του Δήμου Χαλκιδέων.

Συγκεκριμένα, αυτές τις ημέρες απασχολείται με το Δημοτικό Στάδιο της Χαλκίδας και δημοσιεύει περί «μη στατικής επάρκειας», περί «σοβαρότατων προβλημάτων στατικότητας» των κερκίδων, καθώς και περί «έλλειψης απαραίτητου απινιδωτή και κουτιού πρώτων βοηθειών», παρουσιάζοντας μάλιστα «με τυμπανοκρουσίες» ένα έγγραφο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας προς τον πρώην Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ από το 2021, προσπαθώντας να δημιουργήσει πρόβλημα στη λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου, που αυτές τις ημέρες θα φιλοξενήσουν και τους αγώνες στίβου, στη μνήμη του Δημήτρη Βραϊμάκη.

Η αλήθεια είναι ότι, ο Δήμος Χαλκιδέων, μέσω πιστοποιημένης τεχνικής εταιρείας, που δραστηριοποιείται σε ειδικές αναστηλωτικές εργασίες, επισκευές και ενισχύσεις υφιστάμενων κτιρίων, τελευταία μάλιστα φορά τον Μάρτιο του 2024, έχει ελέγξει επανειλημμένα το στατικό σύστημα του κτιρίου. Από τους ελέγχους, δεν παρατηρήθηκαν ρηγματώσεις, που να έχουν προκληθεί από υπέρβαση της αντοχής των μελών (π.χ από αυξημένα φορτία, σεισμικές φορτίσεις ή καθιζήσεις). Επίσης σημαντικό είναι ότι, δεν παρατηρήθηκαν διαβρώσεις στα υποστηλώματα, που αποτελούν τα πιο σημαντικά και πιο κρίσιμα μέλη ενός κτιρίου σε περίπτωση σεισμικών φορτίων. Οι προτεινόμενες άμεσες επεμβάσεις από την εταιρεία, ακολουθήθηκαν κατά γράμμα από τον Δήμο Χαλκιδέων και έγιναν επισκευές, με επισκευαστικά κονιάματα και αναστολείς διάβρωσης του οπλισμού και όχι «εργασίες κουκουλώματος και απόκρυψης», όπως τις χαρακτηρίζει η κ. Παππά.

Όσον αφορά στην μη ύπαρξη απινιδωτή, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι, στο γήπεδο υπάρχει μόνιμα απινιδωτής και μάλιστα, ο χώρος δεν θα μπορούσε καν να φιλοξενήσει οποιαδήποτε αθλητική διοργάνωση, χωρίς την ύπαρξή του. Αντίστοιχα, για το κουτί πρώτων βοηθειών, ας ανατρέξει σε επίσημο Δελτίο Τύπου του Δήμου Χαλκιδέων, από 16 Απριλίου 2024, στο οποίο, με το απαραίτητο φωτογραφικό υλικό, αναφέρεται η ενίσχυση του φαρμακευτικού υλικού σε Κλειστά Γυμναστήρια και ανοικτά γήπεδα του Δήμου, μεταξύ αυτών και το Δημοτικό Στάδιο Χαλκίδας.

Η τακτική αυτή, της διασποράς ψευδών και ανυπόστατων δημοσιεύσεων στο διαδίκτυο, αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι, η κ. Παππά δεν φροντίζει να ενημερώνεται σωστά και κινδυνολογεί, σε ζητήματα ασφάλειας των πολιτών, και ιδιαίτερα παιδιών, σαν να βρίσκεται σε φιλική της παρέα και όχι ως υπεύθυνη Δημοτική Σύμβουλος, που ως όφειλε, θα είχε ενημερωθεί σχετικά και εμπεριστατωμένα, από τις υπηρεσίες του ίδιου του Δήμου που υπηρετεί.

Πρέπει, επιτέλους, η κ. Παππά να σταματήσει να έχει ως κύριο χαρακτηριστικό της πολιτικής της ζωής την ανευθυνότητα.

*************************8

ΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ:

«Ευχαριστούμε θερμά την κα Δήμαρχο για τις «προσωπικές» της διαβεβαιώσεις για τη στατική επάρκεια των κερκίδων του Δημοτικού Σταδίου Χαλκίδας.

ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ όμως!

Περιμένουμε να δημοσιεύσει και τα αποτελέσματα του ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ που όφειλε να κάνει, καθώς και τις ειδικές εργασίες αποκατάστασης του οπλισμένου σκυροδέματος.

Αναλυτικά και με φωτογραφική τεκμηρίωση για κάθε στάδιο επέμβασης στις κερκίδες.

Προσωπικές, προφορικές διαβεβαιώσεις στατικής επάρκειας σε τόσο εκτεταμένες φθορές, δεν είναι αποδεκτές από κανέναν ΜΗ ΕΙΔΙΚΟ, ακόμα και εάν είναι η ίδια η Δήμαρχος που παρεμπιπτόντως επαγγέλλεται ΝΟΜΙΚΟΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να δημοσιευτούν υπογεγραμμένες «βεβαιώσεις στατικής επάρκειας» από αρμόδιους μηχανικούς που έχουν ελέγξει με λήψη δοκιμίων τις κερκίδες και όχι δια όρασης (και όχι καλής από ότι φαίνεται), σύμφωνα με τα λεγόμενα της κας Βάκα.

Τότε θα μας φύγει η ανησυχία και η «κινδυνολογία» για την ασφάλεια του κοινού και θα ηρεμήσουμε.

Φυσικά θέλουμε να γίνουν όλοι οι αγώνες, αλλά για εμάς προέχει η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ και όχι να εθελοτυφλούμε σε σοβαρά θέματα όπως αυτό, προκειμένου να γινόμαστε αρεστοί σε όλους.

Το γεγονός ότι η ίδια ασχολήθηκε προσωπικά μαζί μου με δημόσιες ανακοινώσεις και χαρακτηρισμούς, με τιμά μεν, αλλά αποδεικνύει ότι η ίδια βρίσκεται σε κατάσταση ιδιαίτερης συναισθηματικής φόρτισης και δεν μπορεί να συγκρατήσει πλέον τον εκνευρισμό της για τις αλήθειες που αναδεικνύουμε.

Κάτι…που δεν θα έπρεπε να συμβαίνει…σε μια έμπειρη αυτοδιοικητικό σαν και αυτήν.

Η αλήθεια είναι σκληρή όμως και ΠΟΝΑΕΙ κα Βάκα!

Μετά λύπης μας συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι άλλος παραπληροφορεί το κόσμο εδώ και χρόνια. Ελπίζουμε μόνο να μη γίνει μόνο, λόγω των συνήθη πρακτικών σας, αυτό που απευχόμαστε όλοι….

Οι μπακαλίστικες λογικές της Δημοτικής Αρχής, τύπου ..έλα μωρέ τι πρόκειται να συμβεί…μας βρίσκει κάθετα αντίθετους!

Τελειώνοντας….το ποιος χαρακτηρίζεται από ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ το έχει δείξει η ιστορία.

Λειτουργούσατε εν γνώση σας κα Βάκα, το θέατρο Παπαδημητρίου επί σειρά ετών χωρίς ΚΑΜΙΑ ΕΞΟΔΟ ΔΙΑΦΥΓΗΣ θέτοντας σε κίνδυνο όλους τους δημότες του Δήμου Χαλκιδέων, μικρούς και μεγάλους.

Και για αυτό παραπληροφορήσαμε τους Δημότες μας;;;

Καλό θα ήταν να σωπάσετε πια κα Βάκα…Η πραγματική σας αλήθεια αρχίζει και ξεσκεπάζεται…

Ο κόσμος έχει ξυπνήσει πλέον…βλέπει, ακούει και κρίνει»….

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 02 Ιουνίου 2024 08:31

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr