Τελευταία Νέα

Την Επιχορήγηση Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων ζητά με πρόταση του ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Σκούρας από τη «Στερεά Υπεροχής»

Θέμα επιχορήγησης των Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων φέρνει αύριο στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Παράταξης «Στερεά Υπεροχής» με επικεφαλής τον Δημήτρη Αναγνωστάκη, Γιώργος Σκούρας. Το θέμα εισηγείται ως εξής:

Με το άρθρο 66 του Ν. 4735/2020/Α΄/ΦΕΚ 197 τροποποιήθηκε η περ.Α΄του άρθρου 202 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων δίνοντας πλέον την δυνατότητα για πρώτη φορά στις Περιφέρειες να επιχορηγούν Ερασιτεχνικά Αθλητικά Σωματεία για την προαγωγή του οικείου αθλήματος, καθώς και την κάλυψη εξόδων μετακίνησης αθλητών και αθλητικών ομάδων, που εδρεύουν στην περιοχή τους και συμμετέχουν σε εθνικά πρωταθλήματα ολυμπιακών αθλημάτων. Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης δεν πρέπει να ξεπερνά το 0,5% των τακτικών εσόδων τους. Από τις διατάξεις αυτές εξαιρούνται οι αθλητικές ανώνυμες εταιρείες. Η συγκεκριμένη τροποποίηση ισχύει μέχρι 30/6/2022 μετά την παράταση που δόθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου του 2021.

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω, προτείνω η Περιφέρεια να προχωρήσει στην επιχορήγηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων που έχουν τις έδρες τους στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και συμμετέχουν σε Εθνικά πρωταθλήματα Ολυμπιακών Αθλημάτων, για την προαγωγή του αθλήματος, καθώς και την κάλυψη εξόδων μετακίνησης αθλητών και αθλητικών ομάδων με βάση το άρθρο 66 του Ν. 4735/2020.

Βασικό κριτήριο κατανομής να αποτελεί ο αριθμός μετακινήσεων του Αθλητικού σωματείου (εκτός έδρας αγώνες), με βάση το ετήσιο πρόγραμμα αγώνων το οποίο έχει εκδοθεί και κοινοποιηθεί από τις οικίες ομοσπονδίες/φορείς αθλημάτων, με επόμενα κριτήρια να αποτελούν, η ένταξή του σε συγκεκριμένη εθνική κατηγορία, ο αριθμός των αθλητών του, το πλήθος των αγωνιστικών τμημάτων του σε εθνικά πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών (ανδρών γυναικών, νέων ανδρών, νεανίδων κ.λ.π.), έχοντας πάντα ως προϋπόθεση ότι το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης είναι συγκεκριμένο και δεν επαρκεί για την χρηματοδότηση όλων των ερασιτεχνικών σωματείων.

παραταξη 22 4

Κα

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Απριλίου 2022 19:12

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr