bannernew6

Τελευταία Νέα

Η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να πάρει μία ιστορική νίκη στην Εύβοια στις εκλογές της 21ης Μαΐου, εκλέγοντας δύο βουλευτές και έχοντας τη δυναμική όπως όλα δείχνουν στις επόμενες να εκλέξουν και τρίτο.

Αυτό λειτούργησε θετικά και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές αφού δυναμώνει ακόμα περισσότερο το παιδί «Μητσοτάκη» ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, για τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωνε στην περιοδεία του στη Βοιωτία, ότι θα είναι και πάλι Περιφερειάρχης Στερεάς.

Ωστόσο, σε αυτή την κούρσα ανόδου του ποσοστού της Ν.Δ στην Εύβοια, όπως όλα έδειξαν συμμετείχαν με μία ήπια πλην δυναμική παρουσία στελέχη της Ν.Δ που αν και στήριξαν το κόμμα στις Εθνικές Εκλογές, δηλώνουν στο πλευρό υποψηφίου στην Περιφέρεια Στερεάς ο οποίος έχει σκίσει την κομματική ταυτότητα της Ν.Δ στο παρελθόν, αλλά κράτησε νεοδημοκράτες δίπλα του παρά την κόντρα του με την οικογένεια Μητσοτάκη.

Οι «διχασμένοι» της Ν.Δ στην Εύβοια, όπως τους αποκαλούν, που όπως έδειξαν τα πράγματα ήταν κάποιοι από αυτούς που στήριξαν να εκλεγεί συγκεκριμένος βουλευτής, και πρώην Υπουργός, τι θα κάνουν στις επόμενες εκλογές;

Θα τρέξουν για να κρατήσει η Ν.Δ τα ποσοστά στην Εύβοια ή ο αγώνας γι’ αυτούς τελείωσε και μία πτώση ποσοστών θα εμψύχωνε τον υποψήφιο τους για τη Στερεά, απέναντι στο Φάνη Σπανό;

Όπως, μόνο για «διχασμένες προσωπικότητες» μιλούν αυτοί που κάποια στελέχη κομματικά της Ν.Δ στην ιδέα ότι βγαίνει και τρίτος βουλευτής ξεκίνησαν τον αγώνα για τις επόμενες εκλογές δίνοντας το κόμμα της Ζωής Κωσταντοπούλου για τις επόμενες εκλογές… Μαθεύτηκε στο κόμμα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης το αυτί σε πρώτη φάση το τράβηξε. Στέλνοντας μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.

Όσοι αποφασίσουν να ξεκινήσουν φέτος νωρίς τα μπάνια θα κάνουν μπάνια για τα επόμενα 4 χρόνια, ειπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ωστόσο, να μην ξεχνάμε ότι οι εκλογές της 25ης Ιουνίου θα γίνουν με λίστα. Και ποιος σας είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης δε μπορεί να αλλάξει τη σειρά και στην Εύβοια αν πέσει στην αντίληψη του ότι κάποιοι προπαγανδίζουν τη Ν.Δ και την ίδια ώρα το παίζουν στελέχη της, στο Νομό;

Το ξεσκαρτάρισμα σύμφωνα με πληροφορίες έχει ξεκινήσει, για να δούμε… Το Σύνταγμα πάντως δίνει δικαίωμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη να αλλάξει τη σειρά στη λίστα, αν χρειαστεί!

 

Δυναμικά μπροστά βαδίζει ο υποψήφιος δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Γιάννης Πιλάτης ο οποίος σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμος να παρουσιάσει τα πρώτα ονόματα που θα κοσμούν το ψηφοδέλτιο του.

Έχοντας πάντα στο πλευρό του υποστηριχτή σε αυτόν τον αγώνα τον οικονομολόγο Βαγγέλη Αμπελιώτη, συνεχίζουν δυναμικά με κύριο μέλημα ένα διαπαραταξιακό ψηφοδέλτιο με αξιόλογες υποψηφιότητες που ενδιαφέρονται να πάνε τον τόπο τους μπροστά.

Καθημερινά σύμφωνα με πληροφορίες κερδίζουν όλο και περισσότερο κόσμο και πριν τις εθνικές εκλογές θα είναι σε θέση να παρουσιάσουν το συνδυασμό και μέρος αυτού…

Ο φωτογραφικός φακός τους «συνέλαβε» με καλή παρέα μεταξύ τυρού και αχλαδιού που λέγονται τα καλύτερα. Πόσο μάλλον και κουβέντα για τις εκλογές.

Από τα παράξενα των εκλογών και η εκλογή του υποψηφίου με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ Βασίλη Αρμόνη, όπως υποστηρίζουν καθώς εκλέγεται με το «Α» όπως έγινε με τούς με υποψηφίους που δεν έτρεξαν… και σε άλλους Νομούς, αλλά κέρδισαν λόγω «Α». Φαινόμενο που παρατηρήθηκε ανά την Ελλάδα σε αυτές τις εκλογές με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και για λίγες ψήφους εκλέγεται ο κ. Αρμόνης. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν η Ελληνική Λύση χάνει την έδρα στις επόμενες εκλογές. Οπότε θα έλεγε κανείς ότι ο κ. Κατσιαμακας έκανε ένα σοβαρό αγώνα που τον έχει στέψει νικητή ήδη και ο οποίος σχολίασε το αποτέλεσμα των εκλογών:

«Φίλες και φίλοι

Ένα όμορφο ταξίδι, που για μένα ξεκίνησε πριν ένα περίπου χρόνο, αυτό, της υποψηφιότητάς μου στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου με το κόμμα της Ελληνικής Λύσης στην Εύβοια, έφτασε στο τέλος του!

Ευχαριστώ όλες και όλους από καρδιάς, για την στήριξή σας στο πρόσωπό μου και ιδιαίτερα τους στενούς συνεργάτες και φίλους μου, που στάθηκαν δίπλα μου και την οικογένειά μου, που με "ανέχθηκε"όλο αυτό το διάστημα της προεκλογικής και όχι μόνο, περιόδου.

Το στοίχημα που είχα βάλει, κερδήθηκε κατά το ήμισυ καθώς η Ελληνική Λύση εξέλεξε βουλευτή στην Εύβοια, πλην όμως κατέλαβα-για λίγους ψήφους- την δεύτερη θέση πίσω από τον "αόρατο" υποψήφιο στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου, καθώς επαναλήφθηκε και στην Εύβοια το φαινόμενο της εκλογής ανά την επικράτεια, των πρώτων κατ'αλφαβητική σειρά υποψηφίων - οι οποίοι και καρπούντε στο μεγαλύτερο ποσοστό τις ορφανές ψήφους- με τα ψηφοδέλτια της Ελληνικής Λύσης!

ΝΙΏΘΩ ΚΑΙ ΑΙΣΘΆΝΟΜΑΙ ΝΙΚΗΤΉΣ

Έδωσα έναν έντιμο αγώνα, στηριζόμενος αποκλειστικά και μόνο στις δυνάμεις μου και σε σας, με αντιπάλους τα οικογενειακά πολιτικά τζάκια και τους κομματικούς μηχανισμούς...

Στο ταξίδι αυτό είχα την τύχη να γνωρίσω ανθρώπους και να κάνω φίλους σε κάθε γωνιά της Εύβοιας, από την Λιχάδα μέχρι τον Καφηρέα, που με τίμησαν και διέκριναν στο πρόσωπό μου έναν δικό τους άνθρωπο, κάτι που είναι και η μεγαλύτερη παρακαταθήκη για μένα!

Τέλος, θα ήταν παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω τους συνδημότες μου, που με τίμησαν μαζικά με την εμπιστοσύνη τους, αναδεικνύοντας το κόμμα της Ελληνικής Λύσης, στον Δήμο μας, πρώτο από όλους τους Δήμους στην περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας και στο δημοτικό διαμέρισμα Νηλέα δεύτερο κόμμα!!!

Ο αγώνας για να πάμε την Εύβοια και τον τόπο μας Ψηλά, συνεχίζεται...»

Και μετά από αυτό σίγουρα αποτελεί μήλον της Έριδος και για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Δηλώνει ότι ακόμα δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει κάτι όπως υποψηφιότητα για δήμαρχος στο Δήμο Μαντουδίου –Λίμνης-Αγίας Άννας, πριν τελειώσουν οι εθνικές εκλογές. Κάτι που επιδιώκουν να κάνουν πολιτικοί αντίπαλοι του Γιώργου Τσαπουρνιώτη, που ψάχνουν να βρουν επικεφαλής να πάει συνδυασμό απέναντι στο νυν δήμαρχο και προς το παρόν δεν βρίσκουν…

«Για την ώρα δέχομαι πιέσεις να κατέβω στο δήμο. Χωρίς όμως να έχω κάτι να ανακοινώσω. Θα με ενδιέφερε η τοπική αυτοδιοίκηση αλλά υπο προϋποθέσεις. Προς στιγμή, δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις. Αν προκύψουν στο άμεσο μέλλον θα είμαι και αυτός που θα το ανακοινώσω. Όλα τα άλλα είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας» δήλωσε πριν από λίγο στο eviakosmos.gr ο Γιάννης Κατσιαμάκας.

Στον εορτασμό της μνήμης του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου παραβρέθηκε σήμερα και ο δήμαρχος Μαντουδίου –Λίμνης –Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιωτης, ο οποίος δήλωσε:

«Με λαμπρότητα και τη δέουσα μεγαλοπρέπεια τιμήσαμε και φέτος τη μνήμη του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου.

Κοσμοσυρροή πιστών κατέκλυσε και φέτος το Προκόπι και το Δήμο μας για να προσκυνήσει το ιερό σκήνωμα και να λάβει την ευλογία του ομολογητή και θαυματουργού μας Αγίου.

Εύχομαι ο Αϊ-Γιάννης να μας φωτίζει όλους, δίνοντάς μας υγεία και δύναμη!

Χρόνια πολλά σε όλους!»

Στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές φαίνεται πως βρίσκεται η ομάδα του υποψήφιου δημάρχου Καρύστου Γιάννη Μανώλη ο οποίος θα παρουσιάσει το ψηφοδέλτιο την Κυριακή στις 11:30 το πρωί στο ξενοδοχείο GALAXY στην Κάρυστο.

Με τα μάτια στραμμένα στην Κύμη για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στην Κύμη, σε μία συναρπαστική διαδρομή με 52 στροφές η 21η Ανάβαση της Κύμης Γιάννης Ηλιόπουλος που διοργανώνει η START LINE. Τα δοκιμαστικά του αγώνα θα ξεκινήσουν το Σάββατο στις 13:30 ενώ την Κυριακή ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 11:30 το πρωί. Φέτος συμμετέχουν 87 αυτοκίνητα. Η Ανάβαση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.

«Μία μεγάλη εκδήλωση πραγματοποιείται στο δήμο μας. Υπάρχει άψογη συνεργασία δήμου και διοργανώτριας εταιρίας καθώς και όλων των σωμάτων ασφαλείας σε συνεννόηση και με τους εθελοντές. Ο κόσμος έχει κατακλύσει για ακόμα μία φορά την περιοχή. Απολαμβάνει με σύμμαχο τον καλό καιρό τις ομορφιές του τόπου, πλούσιο θέαμα και βέβαια τη γαστρονομία και τη φιλοξενία μας» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Κύμης Κώστας Δημάς πριν από λίγο στο eviakosmos.gr.

348363412 771753254612819 2604539131390666717 n

Ο ζωντανός άγιος που περπατά ανάμεσα μας, που έχει κάνει χιλιάδες θαύματα στο πέρασμα των χρόνων που μένει βαθιά μέσα στην καρδιά του κόσμου και κάθε ενός που σπεύδει να ζητήσει τη βοήθεια του, κι εκείνος να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του. Εκείνος που στο πέρασμα των χρόνων ζει ανάμεσα μας, ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος γιορτάζει κάθε μέρα. Το σκήνωμα του στο Προκόπι της Εύβοιας καταφθάνει κόσμος από όλο τον κόσμο για το προσκυνήσει.

Στις 27 Μαΐου γιορτάζεται η μνήμη του Αγίου με μεγαλοπρεπείς εκδηλώσεις στο Προκόπι Εύβοιας, όπου βρίσκεται ο ομώνυμος Ναός.  Από την Παρασκευή (26/5), στο Προκόπι της Εύβοιας όπου βρίσκεται ο Ιερός Ναός του Άγιου, έχουν ξεκινήσει οι εκδηλώσεις. Το απόγευμα έγινε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός ενώ ακολούθησε αγρυπνία.

Σήμερα, Σάββατο (27/5), από τις πρώτες πρωινές ώρες έγινε ο Όρθρος και στη συνέχεια ακολούθησε Αρχιερατική χοροστασία και Αρχιερατικό συλλείτουργο.

Οι εορτασμοί κορυφώνονται με τη λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος, καθώς ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος θα βγει από τον Ιερό Ναό, θα γίνει η περιφορά και οι πιστοί θα ακολουθήσουν τη λιτανεία μέχρι την επιστροφή του σκηνώματος στη θέση του.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Ιερού Ναού του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, στην Ιερά Πανήγυρη θα λάβουν μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος, Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος-Αρχιγραμματεύς της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο οικείος Ιεράρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος.

Και φέτος πιστοί από όλα τα μέρη της Ελλάδας κατέφθασαν από το πρωί στο Προκόπι, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν την πεζοπορία, αποθέτοντας φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στον Άγιο, κάθε φορά που διανύουν χιλιόμετρα μέχρι να φτάσουν στο Προκόπι να τον προσκυνήσουν.

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο δρόμο από τους οδηγούς. Ενώ παρακάτω θα βρείτε το πρόγραμμα των ΚΤΕΛ που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

ktel oir 2023 1

Κοινοί Δρόμοι Ιστορίας και Πολιτισμού, Χαλκίδα - Βενετία...

Εκδηλώσεις για την ανάδειξη της μακρόχρονης σχέσης των δύο πόλεων, ως μήνυμα συνεργασίας μέσω της τέχνης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 27/5/2023  8.00 μ.μ. Δημοτική Πινακοθήκη Χαλκίδας

Συναυλία για πιάνο, τσέλο και κοντραμπάσο με έργα Marcello, Verdi, Rossini, Bellini και Ν. Σκαλκώτα  , στα πλαίσια των εγκαινίων της πληροφοριακής έκθεσης  - Ψηφίδες. Νίκος Σκαλκώτας . Η επιμέλεια και η παρουσίαση της μουσικής εκδήλωσης ανήκει στην πιανίστα και μουσικοπαιδαγωγό Βάνα Παπαϊωάννου.

Ξεκίνησε από την Αναπτυξιακή της Εύβοιας η διαβούλευση από την Ομάδα Τοπικής Δράσης «CLLD LEADER Νότιας Εύβοιας & Σκύρου» για το νέο LEADER που συμπεριλαμβάνει όλους τους δήμους πλην της Δ.Ε Χαλκιδέων με μία σειρά από ελκυστικές δράσεις για επιχειρηματίες, ιδιώτες, συλλόγους και φορείς.

Την παρουσίαση σε Κύμη και Αλιβέρι, έκανε ο Οικονομολόγος –Συντονιστής Σπύρος Μαρούλης, ενώ αναφορά στο ρόλο της αναπτυξιακής έκαναν ο Διευθυντής Νίκος Μαργαρίτης, και για την Αναπτυξιακή Εύβοιας που είναι ανάμεσα στις 5 περιφέρειες με διαφορά μίλησε ο Πρόεδρος Ευάγγελος Κούκουζας.

348356636 731029458774910 3648549724086081712 n

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ

 

Ο Δήμος Χαλκιδέων ενημερώνει τους πολίτες ότι, η Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου που γινόταν στη Νεάπολη Χαλκίδας, μεταφέρεται σε νέα θέση, η οποία θα ισχύει από αύριο, Σάββατο 27 Μαΐου 2023 και για διάστημα ενός χρόνου και θα λειτουργεί στην περιοχή Δέλτα, στις παρακάτω οδούς:

è Τράλλεων

è Κυδωνιών

Σελίδα 1 από 924

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr