bannernew6

Τελευταία Νέα

Η Πρόεδρος Ε.Ε.Δ. Σάγια Τσαουσίδου στον EVRIPOS 90FM: «Ευχαριστώ το Φάνη Σπανό για τη στήριξη του- Ένας νέος και πολλά υποσχόμενος αυτοδιοίκητος»

Η επίσκεψη της Προέδρου της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων Σάγιας Τσαουσίδου την Τετάρτη 2 Ιουνίου, το απόγευμα στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό σήμανε την αρχή μιας ουσιαστικής συνεργασίας που με κέντρο την Περιφέρεια Στερεάς, δημοσιογράφοι από όλη την Ευρώπη θα μεταφέρουν στις πατρίδες τους, την κουλτούρα, τις ομορφιές, τις γεύσεις, την πολιτιστική μας ιστορία μέσα από τις δράσεις του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων που θα πραγματοποιηθεί φέτος, το Σεπτέμβριο στην Περιφέρεια Στερεάς.

Η Πρόεδρος, συνοδευόμενη από το μέλος της Ε.Ε.Δ και συνεργάτη του Γραφείου Περιφερειάρχη στην Π.Ε. Βοιωτίας Λάμπρο Ρόδη και την ταμία του Δ.Σ της Ένωσης Έφη Ντίνη επισκέφθηκαν την περ. Τετάρτη τον Περιφερειάρχη προκειμένου να συζητηθούν οι λεπτομέρειες για αυτή τη μεγάλη διοργάνωση δεδομένου ότι η Περιφέρεια Στερεάς την θέτει υπό την αιγίδα της και αναλαμβάνει  τη φιλοξενία των δημοσιογράφων που θα συμμετέχουν στο συνέδριο.

«Χτες είχαμε τη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, τον κ. Φάνη Σπανό. Ένα νέο και πολλά υποσχόμενο άνθρωπο, πολιτικό. Έναν άνθρωπο της αυτοδιοίκησης που δίνει καθημερινά εξετάσεις και από ότι φαίνεται τα πάει καλά, γιατί συνομίλησα και με κόσμο εκεί. Δεν είναι ότι συνάντησα μόνο τον ίδιο. Και είναι πολύ σημαντικό το να έχεις την αποδοχή αλλά και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και βέβαια και την κριτική όπου χρειάζεται» δήλωσε η κα Τσαουσίδου στον EVRIPOS 90FM και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη μετά την εποικοδομητική συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό την Πέμπτη 3 Ιουνίου, το πρωί στην εκπομπή «τάδε έφη…» και συνέχισε:

«Είδα έναν άνθρωπο ο οποίος είναι ανοιχτών οριζόντων. Κατάλαβε αμέσως τι του είπαμε σχετικά με τη διοργάνωση και τη φιλοξενία.  Τη διοργάνωση του Συνεδρίου και τη Γενική Συνέλευση της Διεθνούς μας Ένωσης.»

Η κα Τσαουσίδου επεσήμανε ότι ο τίτλος «Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων» δεν είναι για το γεωγραφικό προσδιορισμό της Ένωσης αλλά η ιδέα που αντιπροσωπεύει αυτή η Ένωση. «Μέλη μας υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. Γι’ αυτό αποκαλούμαστε Διεθνής. Γιατί το καταστατικό μας είναι σύμφωνα με του Συμβουλίου της Ευρώπης. Το διευκρινίζω για να μη γίνεται σύγχυση. Γιατί πολλοί υποστηρίζουν αφού είναι Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, θα έπρεπε να είναι πανευρωπαϊκό. Όχι! Είναι Διεθνές γιατί έχουμε σε όλο τον κόσμο μέλη μας και εκπροσωπούμε δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο» είπε η κα Τσαουσίδου και συνέχισε, αναφορικά με τη συνάντηση με τον κ. Περιφερειάρχη:

«Κάναμε την πρόταση στον Περιφερειάρχη και ευχαρίστως δέχτηκε να φιλοξενήσει τους ξένους συναδέλφους μας οι οποίοι θα έρθουν και θα επισκεφθούν την Περιφέρεια το Σεπτέμβριο. Ετοιμάζουμε ένα πολύ ωραίο πρόγραμμα που εκτός από τις εργασίες, θα έχει πάρα πολλές επισκέψεις και ενημερώσεις από τους τοπικούς φορείς. »

Η Ένωση Ευρωπαίων έχει επιλέξει φέτος να πραγματοποιήσει το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, κάνοντας μεταξύ άλλων μία περιήγηση σε τρεις Περιφερειακές Ενότητες, σε Εύβοια, Βοιωτία και Φωκίδα, όπου οι φιλοξενούμενοι συνάδελφοι δημοσιογράφοι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν ιστορικά μνημεία, να γνωρίσουν τον πολιτισμό και την κουλτούρα, να γευτούν τα προϊόντα της Στερεάς και να γίνουν πρεσβευτές όλων αυτών, στις χώρες τους, αποτυπώνοντας στα μέσα που εκπροσωπούν αυτά που έζησαν πέντε μέρες φιλοξενούμενοι στη Στερεά Ελλάδα. Και όλο αυτό με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού και των συνεργατών του.

«Ο σκοπός δεν είναι απλά να φιλοξενηθούν οι δημοσιογράφοι εκεί και να κάνουμε εμείς τις εργασίες μας. Αλλά να γνωρίσουν τον τόπο, τις ομορφιές του, την πολιτιστική κληρονομιά, τους επιχειρηματίες που παράγουν προϊόντα. Να δουν ποια είναι η οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Τα στρατηγικά πλεονεκτήματα»  ανέφερε η Πρόεδρος και συνέχισε περιγράφοντας με ενθουσιασμό την πρώτη επαφή της με τα προϊόντα της Στερεάς Ελλάδας, στο περίπτερο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας:

«Δεν γνώριζα ότι παράγετε μπύρα. Και νομίζω ότι πάρα πολύς κόσμος δεν το γνωρίζει. Τα προϊόντα που είδα εκεί είναι απίστευτης ποιότητας. Άρα θα επικοινωνήσουμε όλη αυτή την προσπάθεια που κάνετε και μέσω των ξένων μας συναδέλφων, που θα γίνουν οι πρεσβευτές ουσιαστικά, στις χώρες τους. Επιστρέφοντας και γράφοντας για αυτά που είδαν και γεύτηκαν.»

Στη συνέχεια η κα Τσαουσίδου αναφέρθηκε στην συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό αναφέροντας: «Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη γιατί είναι ένας άνθρωπος ο οποίος όπως είπα καταλαβαίνει πιο είναι το καλό του τόπου. Μας στηρίζει και θα τον στηρίξουμε και πιστεύω ότι η συνεργασία αυτή θα αποδώσει και στις δύο πλευρές. Όλο αυτό θα είναι υπερ και της Περιφέρειας και των δημοσιογράφων. »

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος αναφέρθηκε στη σημασία του Περιφερειακού Τύπου και τη στήριξη αυτού. Θέμα το οποίο θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στο συνέδριο:

«Είναι πολύ σημαντικό να στηρίζεται ο Περιφερειακός Τύπος γιατί ξέρουμε τη σημασία που έχει» είπε η κα Τσαουσίδου και συνέχισε: «Ο κόσμος που ζει στην Περιφέρεια, δεν προτιμά τον Αθηναϊκό Τύπο, ας είναι πανελλαδικής κυκλοφορίας. Αλλά τον τοπικό γιατί θέλει να ενημερώνεται για τα προβλήματα του. Αυτό τον τοπικό περιφερειακό τύπο πρέπει να τον στηρίξουμε. Πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει γιατί συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής και της καλύτερης ενημέρωσης του κόσμου.»

Τέλος, η κα Τσαουσίδου ξεκαθάρισε το ρόλο της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων σε σχέση με τις άλλες ενώσεις αναφέροντας ότι δεν πρόκειται για μία συνδικαλιστική ένωση.

«Σαράντα χρόνια στην Ελλάδα, 60 χρόνια κλείνουμε του χρόνου σε όλη την Ευρώπη. Από την αρχή ήταν η λογική να είναι μία οργάνωση αυτοχρηματοδοτούμενη, όσο μπορούμε. Βάζουμε την ψυχή μας γι’ αυτή την Ένωση. Γι’ αυτό το λόγο ακόμα και οι ξένοι συνάδελφοί μας πριν 59χρόνια που ίδρυσαν αυτή την Ένωση είπαν όχι σε συνδικαλιστικό σωματείο, όχι σε συνδικάτο» είπε η Πρόεδρος και συνέχισε:

«Επίσης, ένα πολύ σημαντικό που εγώ τουλάχιστον με την Προεδρία μου στη Διεθνή θα ήθελα να δουλέψω περισσότερο είναι η εκπαίδευση των νέων δημοσιογράφων, μέσα από σεμινάρια που θεωρώ ότι είναι ένα πολύ σημαντικό βοήθημα. Γιατί; Γιατί όσο πιο καλά εκπαιδευμένους δημοσιογράφους έχεις τόσο πιο καλή δημοσιογραφία έχεις. Εξέλιξη, δεξιότητες που μπορεί να αναδείξουν και όχι μόνο. Επίσης, να αναδείξουμε τη γυναικεία δημοσιογραφία και όχι μόνο. Και βέβαια και την παραπληροφόρηση. »

Τέλος η Πρόεδρος ευχαρίστησε για ακόμα μία φορά τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό που στέκεται αρωγός σε όλη αυτή την προσπάθεια καθώς επίσης και τους συνεργάτες του στο Γραφείο Περιφερειάρχη και στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΣΑΓΙΑΣ ΤΣΑΟΥΣΙΔΟΥ ΣΤΟΝ EVRIPOS 90FM

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021 14:11

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr