Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόεδρος κατήγγειλε δημόσια στο Δ.Σ :«Ο Γκοσιμίδας μας είπε βρείτε τα με την Ένωση κι ελάτε…»- Κατά πλειοψηφία η «έξωση» του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καδίου- Δεν το ψήφισαν Αμπελιώτης -Μπελιάς

Δε με έβλεπε  ο δήμαρχος αλλά ο Γκοσιμίδας… δήλωσε δημόσια στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης-Αλιβερίου στις 22 Σεπτεμβρίου,  ο Πρόεδρος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Κύμης-Αλιβερίου, Θανάσης Καμπούρης, χωρίς κανέναν από τους συμβούλους της πλειοψηφίας που πήραν το λόγο στη συνέχεια να σχολιάζουν αυτή την αντιμετώπιση που είχε ένας Συνεταιρισμός που απαριθμεί 550 μέλη, με τον Πρόεδρο να προσπαθεί να συναντηθεί με τον Δήμαρχο για να λύσουν το θέμα στέγασης του Συνεταιρισμού και να σκοντάφτουν πάνω στον κ. Γιάννη Γκοσιμίδα, τον σύμβουλο του δημάρχου, όπως ανέφερε ο ίδιος στο δημοτικό συμβούλιο!

«Έχω κάνει πολλές αιτήσεις προς το δήμο και ζητάω να συναντήσω τον κ. Δήμαρχο. Με το που ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή, έγινε ένας πόλεμος να μας διώξουν από το χώρο που βρισκόμαστε. Ο χώρος αυτός όταν εμείς τον παραλάβαμε ήταν μία αποθήκη και εμείς τον φτιάξαμε. Ο λογαριασμός τηλεφώνου που είναι χρεωμένο το τηλέφωνο δε μας αφορούσε καθώς εμείς δεν το χρησιμοποιούσαμε και το 2014 βάλαμε δική μας γραμμή. Εμείς εξυπηρετούσαμε και τον παιδικό σταθμό που είναι δίπλα. Είμαστε ένας Συνεταιρισμός που κάνουμε διαρκή ενημέρωση των αγροτών και προωθούμε τα τοπικά προϊόντα. Αντιθέτως έχουμε μία δίωξη από τη δημοτική αρχή. Δεν έχει κέρδη ο Συνεταιρισμός. Εμείς βάζουμε από την τσέπη μας. Έχω κάνει αίτηση πάρα πολλές φορές δήμαρχε για να σας δω και δεν με έχετε δεχτεί…»

Ο κ. Καμπούρης απευθυνόμενος στο δήμαρχο κατήγγειλε ότι ενώ τον παίρνει τηλέφωνο η γραμματέας να έρθει στο δήμο, αντί να συναντηθεί με τον ίδιο βλέπει τον κ. Γκοσιμίδα, ο οποίος με το που μπαίνω μέσα το πρώτο πράγμα που μου αναφέρει είναι βρες τα με την Ένωση να είμαστε κι εμείς εντάξει…

«Δηλαδή, υπηρετείτε συμφέροντα της Ένωσης εδώ μέσα; Για ποιο λόγο γίνεται αυτό το πράγμα; Με έχετε καλέσει 3 φορές στη δημαρχία και δεν με έχετε δει. Υπάρχει αίτημα του Συνεταιρισμού, αφού δε μας θέλετε στο Κάδι, να πάμε στους Ταξιάρχες. Ούτε γι’ αυτό απαντάτε.. Για ποιο λόγο μας συμπεριφέρεστε έτσι;» αναρωτήθηκε ο κ. Καμπούρης.

Ένα θέμα που απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο πάνω από μία ώρα με το αποτέλεσμα να θεωρείται δεδομένο από τη αρχή, από την πλειοψηφία και με τους υπολοίπους δημοτικούς συμβούλους να προσπαθούν να πείσουν για τα αυτονόητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Συνεταιρισμός στεγάζεται σε χώρο δίπλα στον παιδικό σταθμό στο Κάδι, από το 2013. Στο δημοτικό συμβούλιο ειπώθηκε πως το τοπικό συμβούλιο Καδίου και συγκεκριμένα η Πρόεδρος ζητά από το 2014, μετά την ανάληψη καθηκόντων της παρούσας δημοτικής αρχής, το χώρο για να τον κάνει αγροτικό ιατρείο.

Ωστόσο, όμως παρόλο που έχει ζητήσει ο Συνεταιρισμός να μεταφερθεί στους Ταξιάρχες, δεν έγινε αποδεκτό το αίτημα από τους συμβούλους της πλειοψηφίας πλην του Βαγγέλη Αμπελιώτη και του Βαγγέλη Μπελιά. Προφανώς και δεν υπήρχε πρόθεση να βρεθεί λύση…

Την έγκριση σύνταξης πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Κύμης-Αλιβερίου ψήφισαν οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Μπόκαρης, Νίκος Μπαράκος, Αλέξανδρος Θεοδώρου, Χρήστος Σαμαράς, Δημήτρης Μούντριχας και οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας Γιάννης Κούκης, Φώτης Αναστασίου, Γιώργος Παγώνης, Κωσταντίνος Δημάς και Γιάννης Πιλάτης.

Ενώ κανένα περιθώριο συζήτησης για το θέμα δεν άφησε ο δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς,  ο οποίος στο τέλος, δικαιολόγησε μάλιστα και τη στάση του κ. Γκοσιμίδα απέναντι στο Συνεταιρισμό.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017 21:41

Σχετικά Άρθρα