Τελευταία Νέα

Ο Δημήτρης Αργύρης για το θέμα των προσφύγων: «Είναι άσχημο οι αναρμόδιοι να συζητάμε χωρίς την παρουσία των αρμοδίων…»

Εκ μέρους της Περιφέρειας και λόγω εντοπιότητας εκπροσώπησε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερέτριας, την Τετάρτη το απόγευμα ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Δημήτρης Αργύρης, δεδομένου ο,τι τόσο ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Φάνης Σπανός βρίσκονταν σε περιοδεία στη Β. Εύβοια.

Ο κ. Αργύρης, αναφέρθηκε στη θέση της Περιφέρειας για το θέμα της εγκατάστασης των προσφύγων σε ξενοδοχείο της Αμαρύνθου διαβάζοντας την επιστολή του Φάνη Σπανού στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ιωάννα Μουζάλα , στο Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης Ηνωμένων Εθνών  και στην Ύπατη Αρμοστεία.

Ο κ. Σπανός στην επιστολή του μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι δημιουργεί μεγάλα προβλήματα και ζητήματα με βέβαιο σοβαρό αντίκτυπο στους ανθρώπους και την τοπική κοινωνία, το γεγονός αυτό κάθε αυτό της μεταφοράς και ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιήθηκε χωρίς ειδοποίηση και συνεννόηση με οποιοδήποτε τοπικό φορέα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρεται στη συνέχεια και στις δεσμεύσεις που είχαν γίνει από την Ύπατη Αρμοστεία για να εξαιρεθεί ο δήμος Ερέτριας από το πρόγραμμα εγκατάστασης προσφύγων.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με αυτή την επιστολή ζητά:

Α) Να ενημερωθεί επίσημα με ποια διαδικασία, με τίνος συναίνεση και κατόπιν ποιας συνεννόησης προέβησαν στην ενέργεια της μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή της Αμαρύνθου.

Β)Να ανακαλέσει τη σχετική απόφαση του και να μεριμνήσει να προσφέρει μια κατάλληλη στέγη σε μια κατάλληλη περιοχή σε αυτούς τους τόσο ταλαιπωρημένους ανθρώπους. Επισημαίνοντας ό,τι είναι στη διάθεση τους για την ανεύρεση τέτοιων χώρων εκτός  του Δήμου Ερέτριας.

Γ) Να αναθεωρήσει κάθε σχετικό σχεδιασμό για το μέλλον προς αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος, ο κ. Αργύρης έχοντας ακούσει τις τοποθετήσεις όλων των προηγούμενων ομιλητών είπε: «Είναι άσχημο εδώ απόψε οι αναρμόδιοι να συζητάμε χωρίς την παρουσία των αρμοδίων…» στέλνοντας ουσιαστικά μηνύματα με πολλούς αποδέκτες.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου 2017 22:34

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr