Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρήστος Παγώνης: Πιο δυνατός από ποτέ ζήτησε ανανέωση της εντολής στο συνδυασμό από την πρώτη Κυριακή παρουσιάζοντας το έργο της 5ετίας (φωτο)

Ανανέωση της εντολής στο συνδυασμό « Γέφυρα Προόδου και Ελπίδας» ζήτησε το βράδυ της Τρίτης, ο υποψήφιος δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης στην ομιλία του αμέσως μετά τα εγκαίνια του Εκλογικού του Κέντρου στη Χαλκίδα. Ζήτησε όχι ψήφο ευγνωμοσύνης αλλά εμπιστοσύνης από τους δημότες στις εκλογές αφού πρώτα κρίνουν το έργο της δημοτικής αρχής καθώς όπως είπε είναι πάνω από όλα πολίτες πρώτης γραμμής και όχι πολιτικοί πρώτης γραμμής.

Περισσότερο αισιόδοξος από ποτέ έχοντας επίγνωση της κατάστασης που επικρατεί στο δήμο, του έργου που ο ίδιος και οι συνεργάτες του έκαναν τα τελευταία χρόνια στο Δήμο Χαλκιδέων. Αναφέρθηκε στη συνεργασία με τον Γιάννη Μπάκα αλλά και την δυναμική παρουσία της Ιωάννας Δαριβέρη και άλλους υποψήφιους στο συνδυασμό, τους οποίους ευχαρίστησε και δημόσια υποστηρίζοντας ότι ένωσαν όλοι μαζί τις δυνάμεις τους.

Περήφανος που σήμερα είναι σε θέση να απαριθμεί μία σειρά έργων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Έργα που κατακτήθηκαν με πολύ κόπο καταβάλλοντας σοβαρή και επίπονη προσπάθεια. Έργο που κανείς δε μπορεί ούτε για αντιπολιτευτικούς λόγους να προσπαθήσει να το μηδενίσει.

Ο δήμαρχος ενθουσιασμένος από το πλήθος κόσμου που είχε κλείσει τον πεζόδρομο δίπλα στα δικαστήρια και έφτανε μέχρι απέναντι στο εκλογικό του Κέντρο, δήλωνε πανέτοιμος μαζί με τους συνεργάτες του νέους και παλιούς για ακόμα μία εποικοδομητική θητεία στο δήμο Χαλκιδέων.

Μία θητεία που θα περιλαμβάνει την υλοποίηση έργων όπως επίσης και μία σειρά νέων έργων τα οποία δρομολογούνται πάντα με γνώμονα την ανάπτυξη του τόπου προς όφελος των δημοτών.

Ο κ. Παγώνης έκανε λόγο για μεγάλη, καθαρή νίκη από την πρώτη Κυριακή. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η παρουσία πλήθος κόσμου στα εγκαίνια δηλώνει ότι τους ενώνει μία κοινή διαπίστωση, ότι ο δήμος αλλάζει. Αποκτά δυναμική. Διαμορφώνει ευκαιρίες. Είναι ένας δήμος που βαδίζει με τα βήματα του αύριο, σήμερα.

Ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε ότι έχουν και τη γνώση και την εμπειρία και είναι έτοιμοι να υλοποιήσουν έργο και για την επόμενη τετραετία εξασφαλίζοντας βιώσιμη προοπτική για το δήμο και νέους ορίζοντες για τους ανθρώπους.

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί…»

Ο κ. Παγώνης αναφέρθηκε στο έργο της παρούσας δημοτικής αρχής στο δήμο αφού πρώτα επεσήμανε πως κάποιοι από όσους διεκδικούν το αξίωμα του δήμου, είτε από ένδεια επιχειρημάτων, είτε αμήχανοι από την απήχηση του συνδυασμού στην κοινωνία, αλλά και από την αδυναμία τους να αμφισβητήσουν το έργο της παρούσας δημοτικής αρχής, «κύλησαν» στο έσχατο σκαλί της πολιτικής εμπάθειας.

Υποστήριξε ο δήμαρχος, ότι τον κατηγορούν για επιχειρηματικά συμφέροντα που κρύβονται λέει πίσω του και πίσω από το συνδυασμό του. Εκείνος όπως επισημαίνει για πολλοστή φορά μιλά ανοιχτά. Δημόσια, καθαρά και ξάστερα υποστηρίζοντας πως οι φίλοι του, οι άνθρωποι της εργασίας και της επιχειρηματικότητας που συμπορεύονται 50 χρόνια μαζί είναι μπροστά του, παρόντες, χωρίς ιδιοτέλειες.

Κλείνοντας την παρένθεση αυτή, ανέφερε: «Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε ποτέ για σχοινί. Όλοι σε αυτόν τον τόπο που είναι μικρός γνωριζόμαστε και μάλιστα πολύ καλά…»

Απολογισμός έργου 5ετίας και συνεχίζει…

Ο κ. Παγώνης ανέφερε πως σε αυτή την εποχή, με διαρκείς προκλήσεις και οξύ ανταγωνισμό πέτυχαν ο δήμος να πρωτοπορεί σε έργο και σε σχεδιασμό. Όπως είπε, αξιοποιούν όλες τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται με χρηματοδότηση των έργων και της κοινωνικής τους πολιτικής.

Δεσμεύουν σημαντικούς προϋπολογισμούς για τα έργα προσηλωμένοι στο να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ για κάθε δημοτική ενότητα. Επεσήμανε δε ότι αυτή η δημοτική αρχή, πλήρωσε 4.000.000€ για χρέη του δήμου πριν το 2014. Και έχουν και περίσσευμα.

Αυτή η δημοτική αρχή όπως ανέφερε ο κ. Παγώνης ενδεικτικά :

-Επένδυσε στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, στις διεθνείς σχέσεις.

-Η Εξωστρέφεια και η Τουριστική Ανάπτυξη ήταν όπως αποδείχτηκε ο μόνος εφικτός δρόμος για να έρθουν χρήματα στην πόλη.

-Διοργάνωσε μεγάλες και μικρές δράσεις που έκαναν το δήμο Χαλκιδέων γνωστό.

- Αρχές Ιουνίου διοργανώνεται στη Χαλκίδα η Τελετή Έναρξης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Σκοποβολής. 500 αθλητές και δεκάδες, εκατοντάδες επισκέπτες θα βρεθούν στην πόλη μας όπου και θα διαμείνουν με ότι αυτό σημαίνει.

- Αξιοποίησε την ονομασία των πόλεων

-Διοργάνωσε και φιλοξένησε περισσότερα από 10 μεγάλα συνέδρια.

- Δουλεύει έτσι ώστε να αποκτήσει η Χαλκίδα Εκθεσιακό Χώρο όπου θα παρουσιάζεται και με σύγχρονα μέσα το Παλιρροϊκό Φαινόμενο και η Ιστορία της Γέφυρας.

-Εστιάζει για την επόμενη θητεία σε ειδικές μορφές τουρισμού. Όπως είναι ο πολιτιστικός τουρισμός ενώ μελετά τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου.

- Επιδιώκει τη δημιουργία του μεγαλύτερου πάρκου μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα.

-Οφείλει και θα αναδείξει το χώρο της Αυλίδειας Αρτέμιδας και θα δημιουργήσει ένα ιστορικό και πολιτιστικό μονοπάτι.

-Μελετά την κατασκευή δύο κλειστών γυμναστηρίων. Στη Νέα Αρτάκη και στην Ανθηδώνα.

- Στην Αυλίδα, στην περιοχή Καλοχώρι- Παντείχι θα δημιουργηθεί η Τεχνόπολη του Ευρίπου σε συνεργασία με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

-Επένδυσε στην Αστική Αναζωογόνηση. Ξαναδίνει αξία στο Πολιτιστικό απόθεμα και στη διαχρονική ιστορία της πόλης μας. Με εμβληματικό έργο την Αγορά και την Πλατεία Αγοράς που σε λίγες μέρες δημοπρατείται. Ένα ζήτημα που όπως είπε ο δήμαρχος αντιμετώπισε με σοβαρότητα η δημοτική αρχή από το 2014 μέχρι σήμερα. Με συγκεκριμένο σχέδιο. Με προσήλωση και υπομονή έκανε βήματα που την έφεραν πολύ κοντά στο στόχο. Ήδη, όπως είπε ο κ. Παγώνης έχουν την οριστική λύση. Να ξαναγίνει τόπος ζωντάνιας και επιχειρηματικότητας, συνάθροισης και δημιουργίας. Να γίνει ένα λειτουργικό αρχιτεκτονικό κόσμημα. Με χρηστικότητα για τον πολίτη, με θετικό πρόσημο στην τόνωση της Τοπικής Οικονομίας.

- Δρομολογεί την ανάπλαση της Νέας Αρτάκης και του Κυζίκιου Άλσους.

- Στην επόμενη θητεία θα πραγματοποιηθεί η ενοποίηση του Παραλιακού Μετώπου Χαλκίδας- Αρτάκης, με ήπιες παρεμβάσεις φιλικές στο περιβάλλον. Με ποδηλατοδρόμους, με επιβατικές διαδρομές, κιόσκια και χώρους αναψυχής σε όλο το κομμάτι από το Φάρο μέχρι την Αρτάκη. Μία σημαντική παρέμβαση που αλλάζει την εικόνα του Βόρειου Παραλιακού Μετώπου.

-Σήμερα εκτελεί έργο στον τομέα του Περιβάλλοντος και της ΥΔΡΕΥΣΗΣ και της ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ και της ΑΠΟΡΟΗΣ των λυμάτων, 30 εκ ευρώ που πήρε αυτή η δημοτική αρχή από Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

-Χρηματοδότησε με 7,2εκ€ το Μουσικό Σχολείο που δημοπρατείται τις επόμενες μέρες και θα γίνει στην περιοχή της Αρτάκης.

-Στο Βασιλικό, μόλις πριν από λίγους μήνες ολοκλήρωσε το Κλειστό Γυμναστήριο, στην Παραλία Αυλίδας το γήπεδο Κωσταίου και στην Αρτάκη το χλοοτάπητα και έχουμε ξεκινήσει την κατασκευή του ταρτάν με 400.000€.

- Έχει προχωρήσει εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση για την ανακατασκευή του γηπέδου του Βούρκου και του περιβάλλοντος χώρου με τον εργολάβο να έχει αναλάβει.

- Έχει προχωρήσει εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση την ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου της Χαλκίδας και του Κλειστού Γυμναστηρίου της Κανήθου με 2,3 εκ ευρώ.

- Τη δημιουργία του αρχείου του Πάνου Γεραμάνη στο Βασιλικό. Την αποκατάσταση της οικείας Παπαφράγκα που πέρασε στο δήμο.

- Επένδυσε στις νέες τεχνολογίες και στην ενεργειακή αναβάθμιση. Άλλαξε το πληροφοριακό σύστημα του δήμου

-Ενσωμάτωσε ηλεκτρονικές πληρωμές και έδωσε στους δημότες ηλεκτρονικά εργαλεία για να συναλλάσσονται γρήγορα και με διαφάνεια.

-Βραβεύτηκε με περισσότερα από 10 εθνικά βραβεία.

-Έδωσε έμφαση στην κοινωνική προστασία. Δράσεις όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, τα καθημερινά κοινωνικά συσσίτια σε περισσότερες από 150 οικογένειες. Οι τομείς των αστέγων κ.α

-Εγκαινίασε Μονάδα Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ικανότητες.

-Έχει σχεδιάσει και αναμένει χρηματοδότηση για δεκάδες δράσεις στήριξης της επιχειρηματικότητας και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η βραδιά έκλεισε σε γιορτινό κλίμα παρουσιάζοντας ο κ. Παγώνης, έναν έναν τους υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού.

 

 epag1

epag2

epag3

epag4

epag5

epag6

epag7

epag8

epag9

epag10

epag11

epag12

epag13

epag14

epag15

epag16

epag17

epag18

epag19

epag20

epag21

epag22

epag23

epag24

epag25

epag26

 epag27

epag28

epag29

epag30

epag31

epag32

epag33

epag34

epag35

epag36

epag37

epag38

epag39

epag40

epag41

epag43

epag44

epag45

epag47

epag48

epag49

epag50

 epag51

 

epag52

epag53

epag54

epag55

epag56

epag57

epag58

epag59

epag60

 

 epag61

epag62

epag63

epag64

epag65

epag66

epag67

epag68

epag69

epag70

epag71

epag72

epag73

epag74

epag75

epag76

epag77

epag78

epag79

epag80

epag81

epag82

epag83

epag84

epag85

epag86

epag87

epag88

epag89

epag91

epag92

epag93

epag94

epag95

epag96

epag97

epag98

epag99

epag100

epag101

epag102

epag103

epag104

epag105

epag106

epag107

epag108

epag109

epag110

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Μαϊ 2019 23:50

Σχετικά Άρθρα