Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιάννης Δημητρόπουλος: «Θα πρέπει το προσωπικό να αλλάξει νοοτροπία!- Τα έργα θα γίνονται με έλεγχο και επίβλεψη από το Δήμο» - Τι γίνεται με την παραλία της Αμαρύνθου (βίντεο)

Μπορεί να μην μπορεί κάποιος να κάνει ριζικές αλλαγές ακόμα και όταν πρόκειται για τη λειτουργία ενός Δήμου, όπως αυτός της Ερέτριας, με το πάτημα ενός κουμπιού, ωστόσο σύμφωνα με όσα δήλωσε στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το βράδυ της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Ερέτριας Γιάννης Δημητρόπουλος, η νέα δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να μην κάνει λάθη όπως είπε ο δήμαρχος που έκαναν οι προκάτοχοί τους και να αλλάξουν άρδην κάποια πράγματα που αφορούν τη λειτουργία του. Με τις ευχές όλων βέβαια για να μπορέσει να τα υλοποιήσει όλα αυτά που ανέφερε. Το μέλλον θα δείξει όπως σχολίαζαν παραβρισκόμενοι δημότες.

«Ο Δήμος αντιμετωπίζει πάρα πολλά και συσσωρευμένα προβλήματα, έχει ανάγκες» είπε ο κ. Δημητρόπουλος και συνέχισε: «Εμείς θα δώσουμε βάρος πρώτα στην καθημερινότητα. Την καθαριότητα, κλάδεμα των δέντρων στους δρόμους, τον ηλεκτροφωτισμό και τις λακκούβες. Το δεύτερο θέμα είναι το προσωπικό. Εμείς έχουμε μία διαφορετική φιλοσοφία. Το μόνο κριτήριο αξιολόγησης για μας θα είναι η νομιμότητα των ενεργειών τους και η αποτελεσματικότητα των πράξεων τους. Δε μπορούν να υπάρχουν υπάλληλοι που να λένε ότι 2 χρόνια δεν έχουν κάνει τίποτα. Ή να μην πάνε στη δουλειά. Ή άλλος υπάλληλος να έχει φορτωθεί όλα τα ποινικά αδικήματα και να μην τρέχει τίποτα… Θα πρέπει το προσωπικό να αλλάξει νοοτροπία!»

Ο Δήμαρχος της Ερέτριας στη συνέχεια αναφέρθηκε στα έργα. Έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και τα έργα που υλοποιούνται. «Η συνέχιση των έργων θα γίνει με έλεγχο και επίβλεψη από το Δήμο, ανεξάρτητα αν το έργο γίνεται με ευθύνη του Δήμου από την Περιφέρεια ή από το Κράτος. Θα πηγαίνει δικός μας μηχανικός και θα επιβλέπει αν εφαρμόζεται η μελέτη ή όχι. Θα σταματήσει αυτό το φαινόμενο οι εργολάβοι να τα τελειώνουν όπως αυτοί θέλουν».

Σε ότι αφορά τα έργα που βρίσκονται υπό δημοπράτηση ο κ. Δημητρόπουλος ανέφερε:

«Ο ΒΙΟ.ΚΑ Ερέτριας θα γίνει. Ο διαγωνισμός προχωράει. Εκείνο που τρέχουμε είναι να αγοραστεί το οικόπεδο. Το οικόπεδο δεν έχει αγοραστεί. Και έχουν βάλει τη δημοπράτηση. Ο διαγωνισμός προχωράει. Όμως τρέχουμε για να μην πέσουμε κι εμείς στα λάθη του παρελθόντος. Δηλαδή, να έχουμε και άλλο Κλειστό Γυμναστήριο. Το έργο προχωράει».

Στη συνέχεια ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στο έργο που αφορά την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Αμαρύνθου μετά από ερώτημα του επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί για το Νέο» Μπάμπη Καραβά.

«Άκουγα προεκλογικά από αιρετούς, αυτό το περιβόητο σχέδιο, ότι θα γίνει ανάπλαση της Παραλίας της Αμαρύνθου. Και αυτό περίμενα» είπε ο κ. Δημητρόπουλος και συνέχισε:

«Ότι όλα είναι έτοιμα. Και όταν ανέλαβα πήγα στο Φορέα. Στην Περιφέρεια. Τι γίνεται ρε παιδιά με αυτό το έργο; Μου είχατε πει θα δημοπρατηθεί. Είδα ότι έκαναν πίσω. Και πήγα στην Κτηματική Υπηρεσία. Και μου λένε, ποιο έργο να δημοπρατηθεί; Δεν υπάρχει Νόμος. Θα πρέπει να αλλάξει ο Νόμος».

Στη συνέχεια ο δήμαρχος αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους γίνεται η αντιπολίτευση.

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο κ. Δημητρόπουλος:

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 19:36

Σχετικά Άρθρα