Τελευταία Νέα

Συνεδρίασε το Τοπικό Συμβούλιο Αλιβερίου: Προτεραιότητα η καθημερινότητα- Οι προτάσεις για το Τεχνικό Πρόγραμμα

Σε κλίμα αγαστής συνεργασίας με στόχο την επίλυση όλο και περισσότερων προβλημάτων στην ευρύτερη περιοχή του Αλιβερίου συνεδρίασε την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, το Τοπικό Συμβούλιο Αλιβερίου.

Παρόντες εκτός από τον Πρόεδρο Γιώργο Παπαδιόχο ήταν οι τοπικοί σύμβουλοι Γιώργος Ξύγγης(Αναπληρωτής Προέδρου), Προκόπης Αλέξης, Γιώργος Κότσαρης και Κατερίνα Παπουτσή.

Λίγο πριν συζητήσουν τα θέματα ημερήσιας διάταξης ο κ. Παπαδιόχος ενημέρωσε για τις δράσεις που έκανε το Τοπικό Συμβούλιο τις προηγούμενες μέρες και αφορούν στην καθαριότητα δημοσίων χώρων στο Αλιβέρι. Εκτός από τα σκουπίδια, με τη βοήθεια των υπαλλήλων καθαριότητας του δήμου, αφαίρεσαν αφίσες και κηδειόχαρτα από τους στύλους της ΔΕΗ και τις κολώνες. Σε ότι αφορά στη ρύπανση από την αφισοκόλληση, ο κ. Παπαδιόχος πρότεινε να μπουν σε κάποια σημεία της πόλης ταμπλό όπου θα αναρτώνται οι ανακοινώσεις, αφίσες και κηδειόχαρτα. Πρόταση που είδαν θετικά τα παριστάμενα μέλη του συμβουλίου.

Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που απασχόλησε τη συνεδρίαση και που αποτελεί και πρόταση στο Τεχνικό Πρόγραμμα για το Τοπικό Συμβούλιο, είναι η επέκταση του νεκροταφείου του Αλιβερίου. Ενώ ολοκληρώθηκε και ο καθαρισμός του νεκροταφείου του Καράβου όπως επεσήμανε ο τοπικός σύμβουλος Προκόπης Αλέξης.

Ο ηλεκτροφωτισμός και οι αντικατάσταση λαμπών είναι ακόμα ένα θέμα καθημερινότητας που απασχολεί όλο το δήμο συνεπώς και την ευρύτερη περιοχή του Αλιβερίου. Θέμα το οποίο ανέφερε στη συνεδρίαση ο Γιώργος Ξύγγης. Η σχετική ενημέρωση όπως απάντησε ο Πρόεδρος που έχουν από το δήμο και συγκεκριμένα από τον Αντιδήμαρχο Νίκο Μπαράκο είναι ότι είναι σε εξέλιξη μετά το διαγωνισμό η δημοπρασία για την αγορά λαμπτήρων και μέσα στις επόμενες μέρες, θα είναι διαθέσιμες οι λάμπες για να προχωρήσουν σε αντικατάσταση όπου χρειάζεται.

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη η Τοπική Σύμβουλος Κατερίνα Παπουτσή αναφέρθηκε στην επικινδυνότητα των δρόμων που βρίσκονται κοντά στα σχολεία, για τους μαθητές ενώ ζήτησε να κάνει το συμβούλιο τις ενέργειες εκείνες που απαιτούνται προς τους αρμόδιους φροντίζοντας εκτός από το να γίνουν διαγραμμίσεις στους δρόμους από όπου περνούν μαθητές, να συνετιστούν και οι οδηγοί που παραβιάζουν το απαγορευτικό και μπαίνουν σε μονόδρομο που περνάει έξω από το Γυμνάσιο του Αλιβερίου. Επίσης ζήτησε να ενημερωθεί το Συμβούλιο αν τα σχολεία διαθέτουν μέτρα πυρασφάλειας, αντισεισμική προστασία και αλεξικέραυνα.

Ο καθαρισμός των Φρεατίων είναι ήδη δρομολογημένος ενώ ζητούν την στήριξη του δήμου και τη Περιφέρειας για τον καθαρισμό των ρεμάτων και των ποταμιών. Ήδη καθάρισαν όπως ανέφερε ο τοπικός σύμβουλος Γιώργος Κότσαρης, δυο φρεάτια στο κέντρο Αλιβέριου.

Στα θέματα ημερήσιας διάταξης αναφέρθηκε στη συνέχεια ο κ. Παπαδιόχος. Αιτήματα δημοτών για κλάδεμα δέντρων και διάνοιξη αγροτικής οδοποιίας προκειμένου να μεταβούν στους ελαιώνες τους. Ενώ ένα ακόμα θέμα που θα το δουν με το ΚΤΕΛ είναι αίτημα που ήρθε με πάνω από 20 υπογραφές από κατοίκους της περιοχής ΛΑΤΑ οι οποίοι ζητούν να περνάει το λεωφορείο από την περιοχή για να παίρνει και τους περίπου 20μαθητές για τα σχολεία.

Τέλος, το συμβούλιο κατέθεσε τις προτάσεις του για το Τεχνικό Πρόγραμμα που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ασφαλτοστρώσεις –τσιμεντοστρώσεις σε δρόμους όπου υπάρχουν σπίτια και διάνοιξη οδών με βάση τον Πολεοδομικό Σχεδιασμό.

Η δημιουργία δημοτικών χώρων στάθμευσης πέριξ του Κέντρου της πόλης μετά την αγορά η ενοικίαση των χώρων από το δήμο προκειμένου να ανασάνει το κέντρο, ήταν μία ακόμα πρόταση που έπεσε στο τραπέζι.

Την επίσπευση για την ολοκλήρωση των μελετών που αφορά την κατασκευή του κολυμβητηρίου Αλιβερίου ζήτησε ο κ. Προκόπης ο οποίος μάλιστα ζήτησε να παρακολουθούν την πορεία τους στο δήμο.

Ακόμα μία ενδιαφέρουσα πρόταση κατατέθηκε από τον κ. Παπαδιόχο ήταν η δημιουργία θεματικού πάρκου για το Ορυχείο, σε οικόπεδο που βρίσκεται δεξιά στην είσοδο του Αλιβερίου.

Το Τοπικό Συμβούλιο Αλιβερίου δίνει προτεραιότητα στα θέματα της καθημερινότητας και παράλληλα σχεδιάζει αφού αφουγκράζεται τις ανάγκες της Τοπικής Κοινωνίας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι έχουν δοθεί αρμοδιότητες στους τοπικούς συμβούλους. Ο καθένας τρέχει τα θέματα του και όλοι μαζί αντιμετωπίζουν τα προβλήματα με συνεργασία.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 19:58

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr