bannernew6

f spanos

spyrou

                                           

Τελευταία Νέα

Την Κυριακή συνεδρίασε η Επιτροπή Παζαριού στο Αυλωνάρι, στο παλιό δημαρχείο. Παρόντες ο Πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Σαμαράς, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Κότσαρης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ Γιώργος Ζέρβας, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αυλώνος Πάττυ Κούκη, ο Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Κόττης, ο Γραμματέας του Ε.Σ Δημήτρης Φραγκούλης και η Αντιπρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Παναγιώτα Γκίκα.

«Θλίβομαι που οι δύο εκλεγμένοι από τη Δ.Ε Αυλώνος με τη συμπολίτευση δεν στηρίξατε την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου σύμφωνα με την οποία αιτούμαστε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων του παζαριού να πέσει στη Δ.Ε Αυλώνος με προτεραιότητα την αναβάθμιση του χώρου του παζαριού.»

Να σημειωθεί ότι έχει σταλεί επιστολή για να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο από τον Εμπορικό Σύλλογο χωρίς μέχρι σήμερα να έχει συνεδρίαση.

Μπορεί ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός να του εμπιστεύθηκε την Αντιπεριφέρεια Καινοτομίας - Νέων Τεχνολογιών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στον Κώστα Βαρδακώστα, όμως επειδή τον γνωρίζει χρόνια και έχει συνεργασθεί εποικοδομητικά μαζί του, αναγνωρίζει «σιωπηλά» το έργο του όλα αυτά τα χρόνια στην Περιφέρεια.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του ο Κώστας Βαρδακώστας όλα αυτά τα χρόνια στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων κερδίζοντας τον κόσμο μέσα από τις δράσεις του. Άλλες μπορούσαν να αναφερθούν και άλλες όχι. Χωρίς να μπαίνει στα χωράφια άλλων, κατάφερε να συνδράμει πολυεπίπεδα στις ανάγκες του κόσμου. Δεν είναι τυχαίο η δεύτερη φορά

Ένα παιδί σεμνό και ταπεινό που δεν του αρέσει να περιαυτολογεί και αφήνει τους άλλους να μιλάνε για την πολυεπίπεδη προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο όλα αυτά τα χρόνια. Και δεν κερδίζει μόνο στις καρδιές των μεγάλων.

Κερδίζει και στους μικρούς μας φίλους. Μερικοί μάλιστα έτρεξαν να τον σφίξουν στην αγκαλιά τους τα δύο βράδια που βρέθηκαν στην Κύμη, και παρακολούθησαν τα άστρα μέσα από τα τηλεσκόπια και το κινητό πλανητάριο που ο κ. Βαρδακώστας διοργάνωσε και βραδιές αστροφυσικής με αξιόλογους ομιλητές, αρχής γενομένης από την Κύμη.

Και τα καλύτερα είναι μπροστά για το νεαρό αυτοδιοικητικό, που έχει κάθε λόγο να παραμένει συνοδοιπόρος στο πλευρό του Φάνη Σπανού… Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι έχει διατελέσει περιφερειακός σύμβουλος δύο θητείες στην Π.Ε Εύβοιας.

Ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης των «Νέων Οριζόντων» Δημήτρη Θωμά, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πορεία Δημιουργίας». Ο κ. Μπαράκος σε δελτίο τύπου που εξέδωσε αναφέρει χαρακτηριστικά:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για ντιπέϊτ

Νεκρός νεαρός σε τροχαίο στο Βασιλικό

Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους… Η βόλτα με το αυτοκίνητο μετατράπηκε σε θρήνο για τον έναν από τους δυο επιβαίνοντες ενός Ι.Χ που κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες ξέφυγε από την πορεία του πάνω στη γέφυρα του Βασιλικού, ξημερώματα, με αποτέλεσμα να χτυπήσει δεξιά στα προστατευτικά κάγκελα και να καταλήξει στο ποτάμι.

Το αυτοκίνητο μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών. Άνδρες της πυροσβεστικής ανέσυραν νεκρό τον έναν από τους δυο επιβαίνοντες ενώ σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο άλλος επιβάτης.

Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται από την Τροχαία Χαλκίδας.

trv2

trv3

Ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το Φάνη Σπανό, Τάσος Βελισσαρίου, γνωστός για τις ευαισθησίες του στο συνάνθρωπο και την προστασία του Περιβάλλοντος, επισκέφθηκε χθες τους Εθελοντές του Σώματος δασοπροστασίας Ερέτριας.

Ξεναγήθηκε στους χώρους τους και όπως ο ίδιος δήλωνε μεταξύ άλλων του έκανε εντύπωση εκτός από τις εγκαταστάσεις, η άοκνη θέλησή τους για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο συνάνθρωπο...

«Με αυτόβουλη συμμετοχή, δίνοντας το παράδειγμα για την χρησιμότητα / την αναγκαιότητα στο να μπούμε όλοι στο πνεύμα του ενεργού πολίτη & της κοινωνικής προσφοράς.

Εκτός από την εθελοντική τους δράση, τα μέλη της ΕΣΔΔΕ, φαίνεται ότι είναι μία ομάδα δυνατή που καλύπτει συχνά ή να το θέσω πιο σωστά, όταν, όπου και όποτε υπάρχουν ανθρώπινες ανάγκες, χωρίς να περιμένουν κανένα αντάλλαγμα!!

Αλλά δεν σταματούν ... εδώ αφού τα μέλη της ΕΣΔΔΕ, με δικούς τους οικονομικούς πόρους, έχουν φτιάξει ένα πραγματικό οπλοστάσιο για την καταπολέμηση περιβαλλοντικών κινδύνων και φαινομένων, καθώς και πάσης φύσεως ατυχημάτων!

Πολλαπλασιάζονται διαρκώς εκπαιδεύοντας νέα μέλη και έτσι μεταλαμπαδεύουν την προσφορά, σε μία θεμελιώδη ανάγκη της κοινωνίας μας ακόμη και σε νεαρές ηλικίες, μέσω σεμιναρίων σε μαθητές και μαθήτριες όλων των βαθμίδων!!

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας καθώς και εγώ προσωπικά, συμβάλουμε στις δράσεις αυτές, τις αξιοποιούμε και τις δυναμώνουμε» δήλωσε ο κ. Βελισσαρίου.

Η ευαισθησία του για τους συνανθρώπους του, το ενδιαφέρον για τον τόπο του, η όρεξη να προσφέρει από καρδιάς στον α βαθμό αυτοδιοίκησης οδήγησαν τον τοπογράφο μηχανικό Δημήτρη Γκίκα να συστρατευτεί στο πλευρό του υποψήφιου δημάρχου Κύμης-Αλιβερίου Δημήτρη Θωμα σε αυτές τις εκλογές.

Η εμπειρία του, τόσα χρόνια ως συνεργάτης σε δήμο, σε συνάρτηση με το πρόγραμμα που εκπόνησαν για την επόμενη 5ετία οι Νέοι Ορίζοντες, ανοίγουν και τους δικούς του ορίζοντες έτσι ώστε μέσα από τη θέση του δημοτικού συμβούλου να κάνει προτάσεις και να διεκδικήσει όσα περισσότερα για ένα τόπο που προσφέρεται απλόχερα για πολυεπίπεδη ανάπτυξη απλά μέχρι τώρα δεν βρέθηκαν εκείνοι που μπορούν να γυρίσουν πραγματικά τη σελίδα.

Με ταπεινότητα και αξιοπρέπεια, σεβόμενος τον αγώνα όλων ο Δημήτρης Γκίκας πορεύεται σε αυτό τον εκλογικό αγώνα.

 

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου,  πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του προγράμματος φιλοξενίας παιδιών από την Μπούτζα της Ουκρανίας, την πόλη που δυστυχώς έγινε γνωστή παγκοσμίως από την αρχή του πολέμου καθώς έχει δεχθεί τις περισσότερες ρωσικές  επιθέσεις. Η πρόταση του προγράμματος αξίζει να σημειωθεί ότι συντάχθηκε και υποβλήθηκε από την κ. Ρούλα Κεχρή, υπότροφο του State Department και Σύμβουλο του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνη Σπανού. Τα παιδιά ήταν 9 - 17 ετών, προέρχονταν από οικογένειες που είχαν πληγεί άμεσα από τον πόλεμο και συνοδεύονταν από 5  εκπαιδευτικούς. Το πρόγραμμα παραμονής τους στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος περιελάμβανε πρωινές εκπαιδευτικές δραστηριότητες (αγγλικά, STEM κ.ά.) ενώ το απόγευμα είχε αθλητικές και υποστηρικτικές δραστηριότητες.

Επίσης, είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον ελληνικό πολιτισμό καθώς επισκέφτηκαν την Αθήνα, τις Θερμοπύλες και άλλες περιοχές.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ουκρανικής Πρεσβείας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Στ. Ελλαδας και με την πολύτιμη συμβολή της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδος καθώς τα παιδιά φιλοξενήθηκαν στο κατασκηνωτικό της κέντρο «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούριο. 

Την εκδήλωση της  Παρασκευής που ήταν γεμάτη χρώμα, χορό και τραγούδια τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνης Σπανός, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο Ουκρανός Πρέσβης στην Ελλάδα κ. Σεργκέι Σουτενκο,  η Μορφωτική Ακόλουθος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Σάνα Σουρεντρα, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης κ.  Ελένη Μπενιάτα, βουλευτές, εκπρόσωποι  αρχών, φορέων και οργανισμών.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και ας  ελπίσουμε ότι του χρόνου θα φιλοξενηθούν παιδιά από την ελεύθερη και ειρηνική Ουκρανία.

pouk1

pouk2

pouk3

pouk4

pouk5

pouk6

Η στυλοβάτης του Γουρνή… δικαιώνεται!

Μαζί στα εύκολα μαζί και στα δύσκολα! Μαζί στις χαρές μαζί και στις λύπες! Και βέβαια συνοδοιπόροι σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα γιατί πολύ απλά η «επιμένων» …ΝΙΚΑ! Ο λόγος για τη λογίστρια δημοτική σύμβουλο Ερέτριας με το Νίκο Γουρνή η οποία όλα αυτά τα χρόνια έμεινε στυλοβάτης στο πλευρό του.

Τον πίστεψε και αγωνίστηκε όλα αυτά τα χρόνια μαζί του στο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να αναδείξει θέματα πολύ σοβαρά που αφορούν στο δήμο. Και η δικαίωση ήρθε πολύ σύντομα από τον ίδιο τον κόσμο. Από τους δημότες που επιθυμούν αλλαγή πλεύσης και συντάσσονται με Γουρνή σε αυτές τις εκλογές.

Η στήριξη του γιατρού Δημήτρη Αργύρη και η εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο τόσο του Νίκου Γουρνή αλλά και των ανθρώπων που είναι διπλά του, μεγάλη. Με τη διαδρομή για τις εκλογές μέχρι τις 8 Οκτωβρίου να κρύβει μόνο ευχάριστες εκπλήξεις.

Εμπρός όπως λένε όλοι στο δρόμο που χάραξε ο Νίκος Γουρνής με την Βούλα Αμερικάνου να μην πτοείται στα δύσκολα. Το πείσμα της και η επιμονή της για προσφορά στον τόπο της με διαφάνεια και πάντα δίπλα στο δημότη έφεραν δυνατές ανατροπές σε ένα συνδυασμό που θα κληθούν να ανταγωνιστούν σκληρά οι άλλες παρατάξεις. Και όλο αυτό, επειδή όπως λέει η Βούλα Αμερικάνου, «ό,τι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό!»

     

Η Αναπτυξιακή Εύβοιας Α.Ε., σας προσκαλεί σε ημερίδα που διοργανώνει με τη συνεργασία της Ένωσης Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας Στερεάς Ελλάδας και της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (ΠΑ.Σ.Ε. Κ.Αλ.Ο.), με θέμα:

«Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία και τοπική περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Δυνατότητες, ευκαιρίες και εργαλεία για τη Β. Εύβοια»,

την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.45 π.μ.

στη Λίμνη Ευβοίας (κτήριο «Μελά»).

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα δια ζώσης, με ελεύθερη είσοδο και θα μεταδοθεί live streaming: https://eviachannel.gr/

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Επιμελητήριο Εύβοιας σας προσκαλεί την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 κα ώρα 18:00 (Αίθουσα “Καράκωστα” - 2ος όροφος, Ελ. Βενιζέλου 12, Χαλκίδα) σε ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργανώνει με την Τράπεζα Eurobank με θεματολογία:

  • Τουρισμός και Επιχειρήσεις Ν. Ευβοίας
  • Αναπτυξιακά Προγράμματα (ΕΣΠΑ, ΤΑΑ, Αναπτυξιακός Νόμος) & Χρηματοδοτικά Εργαλεία
  • Πράσινη Ενέργεια
  • Διαχείριση Επιχειρηματικών Κινδύνων

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Retail Business Banking της Τράπεζας Eurobank

Σελίδα 1 από 291

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr