bannernew6

Τελευταία Νέα

Στα γραφεία της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, στη Λαμία, συνεδρίασε τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023, το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ., με διευρυμένη σύνθεση, καθώς κλήθηκαν και συμμετείχαν Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι από όλη τη Στερεά Ελλάδα. Παρών στη συνεδρίαση, μετά από πρόσκληση του Προέδρου, κ. Σουλιώτη, ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κ. Στέλιος Πέτσας.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Καρπενησίου, κ. Νίκος Σουλιώτης, αφού καλωσόρισε τον Υπουργό, αναφέρθηκε στα θέματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση. «Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η παρούσα, ήταν η πιο δύσκολη αυτοδιοικητική περίοδος. Ως πολίτες αλλά και ως Φορείς, ήρθαμε αντιμέτωποι με κρίσεις, τις οποίες δεν είχαμε αντιμετωπίσει ποτέ έως τώρα και είχαν παγκόσμιο χαρακτήρα. Αρχικά η υγειονομική κρίση, λόγω του COVID19 και στη συνέχεια η ενεργειακή κρίση, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Παρά τις πρωτόγνωρες αυτές καταστάσεις, ως αυτοδιοίκηση, καταφέραμε να είμαστε κοντά στις τοπικές κοινωνίες και να βοηθήσουμε την πατρίδα μας να σταθεί όρθια και να ανακάμψει. Όλο αυτό το διάστημα η συνεργασία μας με το Υπουργείο Εσωτερικών ήταν συνεχής και πολύ αποτελεσματική. Δόθηκαν επιπλέον χρηματοδοτήσεις, ενισχύθηκε η κυβερνησιμότητά μας, λύθηκαν πολλές παθογένειες στο θεσμικό πλαίσιο για την εκτέλεση έργων, ενεργοποιήθηκαν πολλά - περισσότερα από ποτέ - χρηματοδοτικά εργαλεία, υπήρξαν πολύ χρήσιμα προγράμματα ενίσχυσης της λειτουργίας μας με προσωπικό, όπως το πρόγραμμα για ανέργους από 55-67 ετών, και πολλά άλλα. Φτάνουν όλα αυτά; Σίγουρα δεν έχουν λυθεί όλα τα ζητήματα, αλλά έγινε μία πάρα πολύ καλή αρχή. Η αυτοδιοίκηση είναι υποστελεχωμένη και χρειαζόμαστε επειγόντως νέα μυαλά, φρέσκιες ιδέες και άτομα με μεγάλη εξοικείωση στις νέες τεχνολογίες, χρειάζονται παρεμβάσεις στο θεσμικό πλαίσιο για να ανεβάσουμε περισσότερο την ταχύτητα στην υλοποίηση των έργων, σε καμία περίπτωση όμως, σε βάρος της διαφάνειας και της λογοδοσίας. Χρειαζόμαστε επιπλέον χρηματοδοτήσεις για τα καλυφθούν τα υπέρογκα ενεργειακά κόστη λειτουργίας μας και παράλληλα να ενισχυθούν άμεσα οι ΔΕΥΑ. Επιπλέον, πρέπει να χρηματοδοτηθούν οι Δήμοι για την κατασκευή ενεργειακών κοινοτήτων και τα έργα για τη διαχείριση των απορριμμάτων να γίνουν με δημόσια χρηματοδότηση, όπως δεσμεύτηκε η Κυβέρνηση, μέσω του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να δοθεί στις μειονεκτικές και τις ορεινές περιοχές. Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού για το πιλοτικό πρόγραμμα για την περιοχή των Αγράφων. Ανάλογες πρωτοβουλίες όμως, καθώς επίσης και κίνητρα προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, πρέπει να υπάρξουν και για άλλες περιοχές, καθώς όπως φάνηκε και από την πρόσφατη απογραφή πληθυσμού, υπάρχει ισχυρό κύμα φυγής προς τις μεγάλες αστικές περιοχές, με αποτέλεσμα η ελληνική ύπαιθρος να οδηγείται σε ερημοποίηση» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σουλιώτης.

Ο Υπουργός αναγνώρισε τη σημαντική συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης στην υλοποίηση της εθνικής πολιτικής για την αντιμετώπιση των κρίσεων, με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπη η χώρα μας. Αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει ήδη υλοποιήσει το Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και στον σχεδιασμό για την επόμενη μέρα. Ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. για τις χρηματοδοτήσεις που θα καταβληθούν άμεσα προς τους Δήμους και συγκεκριμένα:

ü  για τα 25 εκ. € για την κάλυψη του αυξημένου ενεργειακού κόστους (για το 2022),

ü  για τα επιπλέον 7,5 εκατ. ευρώ για τη λειτουργία των ΚΔΑΠ,

ü  για την αύξηση του ποσού για την ναυαγοσωστική κάλυψη στα 12 εκ. € για το 2023,

ü  για την αύξηση του ποσού στα 25 εκ. € για την πυροπροστασία και

ü  για την άμεση καταβολή της ενίσχυσης για το αυξημένο ενεργειακό κόστος στις ΔΕΥΑ.

Στη συνέχεια ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στην πολύ καλή πορεία των έργων των Δήμων που χρηματοδοτούνται μέσω του Προγράμματος Αντώνης Τρίτσης και του Ταμείου Ανάκαμψης. Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα στέγασης/μεταστέγασης των ρομά, τον προσεισμικό έλεγχο 22.000 δημοσίων κτιρίων καθώς και σε άλλες παρεμβάσεις, που θα ξεκινήσουν άμεσα. Ειδικά για την υποστελέχωση των Δήμων ανέφερε ότι το 2024, θα δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στην προκήρυξη θέσεων για όλους τους Δήμους. Ο κ. Πέτσας αναγνώρισε τα σημεία που χρήζουν βελτιώσεων και ζήτησε τη συνέχιση της συνεργασίας με τους Δήμους, για γίνουν ακόμη πιο αποτελεσματικοί, τόσο η αυτοδιοίκηση, όσο και το κράτος συνολικά.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν όλα τα Μέλη του Δ.Σ. και οι Δήμαρχοι και εκπρόσωποι όλων των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας. Αναδείχθηκαν τα ζητήματα που αφορούν τους Δήμους και πραγματοποιήθηκε συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα. Αμφότεροι δεσμεύτηκαν για τη συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ Δήμων και Υπουργείου, με στόχο να αποδοθεί το μεγαλύτερο δυνατό όφελος στους πολίτες και στις τοπικές κοινωνίες.

1 2

Στην τελική ευθεία...

Μία μέρα έμεινε για τον υποψήφιο Δήμαρχο Χαλκιδέων Γιώργο Σπύρου και ο οποίος μπαίνει στην τελική ευθεία για τον πρώτο ανοιχτό διάλογο με τους δημότες Χαλκιδέων τους όποιους προσκαλεί στο STOREYS αύριο στις 7 το απόγευμα προκειμένου να τους παρουσιάσει την ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού.

Να συζητήσει με τον κόσμο, να δεχθεί ερωτήσεις και να κάνει εποικοδομητικό διάλογο για τις προτεραιότητες που οι δημότες βάζουν για την πόλη που ζουν, δραστηριοποιούνται και εργάζονται.. Μία σημαντική στιγμή για τους ανθρώπους που θέλουν να είναι ενεργοί και χρήσιμοι στην κοινωνία. Η συζήτηση, θα ξεκινήσει με ερωτήσεις που θα θέσουν οι δημοσιογράφοι.

Συνεχίζει αθόρυβα αλλά εποικοδομητικά τον αγώνα της η υποψήφια βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια, Κατερίνα Καζάνη η οποία δε σταματά να ενημερώνει σε σχολεία και συλλόγους για ιατρικά θέματα προσφέροντας σημαντικό κοινωνικό έργο στις μέρες μας.

Την ίδια ώρα οι επίτοκες κρέμονται από τα χέρια της. Τρεις τοκετούς συνεχόμενους σήμερα για τη «γιατρό της καρδιά» μας και αύριο εφημερία. Με την κα Καζάνη να αποδεικνύει ότι αντέχει να κάνει πολλά πράγματα μαζί και μάλιστα με επιτυχία. Δεν είναι τυχαία η εκτίμηση και η αγάπη που τρέφει ο κόσμος για την υποψήφια βουλευτή η οποία παραμένει στα «φαβορί», των επερχόμενων εκλογών στο Νομό.

Ξεκινά η έναρξη των διαδικασιών πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ 1.213 νέων δημοτικών αστυνομικών στους ΟΤΑ, Δευτεροβάθμιας, Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Με Κοινή υπουργική Απόφαση που υπογράφουν οι υπουργοί Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας άναψε «πράσινο φως» για την κατανομή 1.000 κενών οργανικών θέσεων ανά δήμο και κατηγορία εκπαίδευσης. Οι θέσεις αυτές προέκυψαν μετά από αντίστοιχα αιτήματα των δήμων που κλήθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών να υποβάλλουν μετά την ψήφιση τον περασμένο Δεκέμβριο του νόμου 5003/22 για την αναμόρφωση της δημοτικής αστυνομίας.

Η απόφαση για την έγκριση αναμένεται να κοινοποιηθεί αύριο Δευτέρα στο σύνολο των δήμων της χώρας, ενώ παράλληλα το υπουργείο Εσωτερικών θα αποστείλει τα σχετικά δικαιολογητικά στο ΑΣΕΠ προκειμένου να προχωρήσει στη σύνταξη της προκήρυξης. Σε αυτήν θα συμπεριληφθούν και οι 213 θέσεις που εγκρίθηκαν τον περσινό Σεπτέμβριο στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η γενική γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, εκτιμάται ότι η προκήρυξη θα δημοσιευθεί μετά τον Σεπτέμβριο δεδομένου του παγώματος των διαδικασιών προσλήψεων την περίοδο των εκλογών.

Με βάση την ΚΥΑ, η κάλυψη των 1.000 κενών οργανικών θέσεων θα γίνει σε 137 δήμους της χώρας και αφορά 633 θέσεις κατηγορίας ΔΕ, 183 κατηγορίας ΠΕ και 184 κατηγορίας ΤΕ.

Τη μερίδα του λέοντος λαμβάνει, όπως είναι φυσικό, ο δήμος Αθηναίων με 181 θέσεις, από τις οποίες οι 153 είναι κατηγορίας ΔΕ και από 14 θέσεις στις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ.

Στον δήμο Θεσσαλονίκης κατανέμονται 80 θέσεις (40 ΔΕ, 20 ΠΕ, 20 ΤΕ), στον δήμο Ηρακλείου Κρήτης 30 (18, ΔΕ, 6 ΠΕ, 6 ΤΕ), στον δήμο Θέρμης 20 (15 ΔΕ, 4 ΠΕ, 1 ΤΕ), στον δήμο Αχαρνών 16 (12 ΔΕ, 2 ΠΕ, 2 ΤΕ), στον δήμο Θερμαϊκού 15 (11 ΔΕ, 2 ΠΕ, 2 ΤΕ) και στον δήμο Χαλκιδέων 13 θέσεις (9 ΔΕ, 2 ΠΕ, 2 ΤΕ).

Επίσης από 12 θέσεις αναλογούν στους δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Κερατσινίου - Δραπετσώνας και Πύργου, 11 θέσεις στους δήμους Αγίου Δημητρίου, Ελευσίνας, Κασσάνδρας και Κατερίνης και από 10 θέσεις στους δήμους Αγρινίου, Δράμας, Εορδαίας, Θήρας, Κομοτηνής, Μάνδρας - Ειδυλλίας, Ναυπακτίας, Νεάπολης - Συκεών, Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Ρεθύμνης και Φλώρινας. Στους υπόλοιπους 111 δήμους αναλογούν από μία έως εννέα θέσεις. Αντίστοιχα, οι 213 θέσεις κατανέμονται σε άλλους 34 δήμους, μεταξύ των οποίων οι Πειραιώς (77 θέσεις), Χανίων (32) και Καλαμαριάς (15).

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που οι προσλήψεις στη δημοτική αστυνομία θα πραγματοποιηθούν εξ ολοκλήρου μέσω ΑΣΕΠ, καθώς μέχρι τώρα αυτές εξαιρούνταν της Αρχής και γινόταν με μόρια σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ 135/06.


Οι προϋποθέσεις και τα προσόντα για διορισμό

Οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις: Να είναι ηλικίας από 20 έως 35 ετών, να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,63 μ. οι γυναίκες και 1,70 μ. οι άνδρες και να έχουν την ψυχική και σωματική υγεία, καθώς και τα διανοητικά προσόντα που τους επιτρέπουν την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης τους.

Οι υποψήφιοι που κρίνονται κατάλληλοι υγειονομικά υποβάλλονται σε αθλητικές δοκιμασίες, οι οποίες περιλαμβάνουν:

  • α) Δρόμο 100 μ. σε χρόνο 16΄΄ (μία προσπάθεια).
  • β) Δρόμο 1.000 μ. σε χρόνο 4' και 20΄΄ (μία προσπάθεια).
  • γ) Άλμα σε ύψος με φόρα τουλάχιστον 1.00 μ. (τρεις προσπάθειες).
  • δ) Άλμα σε μήκος με φόρα τουλάχιστον 3,60 μ. (τρεις προσπάθειες).
  • ε) Ρίψη σφαίρας (7,275 χλγ.) σε απόσταση τουλάχιστον 4,50 μ., ως μέσο όρο ρίψης με το δεξί και το αριστερό χέρι (τρεις προσπάθειες ανά χέρι).


Οι υποψήφιοι που επιτυγχάνουν στις αθλητικές δοκιμασίες υποβάλλονται σε ψυχοτεχνικές δοκιμασίες και συνέντευξη, ώστε να ερευνηθούν ιδίως η κρίση, η αντίληψη, η προσαρμοστικότητα στις μεταβαλλόμενες καταστάσεις και απαιτήσεις, ο βαθμός ετοιμότητας, η αυτοκυριαρχία, η συναισθηματική σταθερότητα, και η δομή της προσωπικότητας.

Τα κατά κλάδο και ειδικότητα τυπικά προσόντα διορισμού του ειδικού ένστολου προσωπικού της δημοτικής αστυνομίας είναι τα εξής:

α. για τον κλάδο ΠΕ, το πτυχίο ή δίπλωμα οποιουδήποτε τμήματος Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ακαδημαϊκά ισοδύναμος ή ισότιμος τίτλος σχολών της αλλοδαπής,

β. για τον κλάδο ΤΕ, το πτυχίο ή δίπλωμα οποιουδήποτε τμήματος Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της αλλοδαπής, γ. για τον κλάδο ΔΕ, οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5 (Ι.Ε.Κ. ή Μεταλυκειακού Έτους - Τάξης Μαθητείας ΕΠΑ.Λ.) ή Επαγγελματικής Κατάρτισης επιπέδου μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης Ι.Ε.Κ. ή Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) ή Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 4 ΕΠΑ.Λ. ή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Τ.Ε.Ε.) Β΄ κύκλου Σπουδών ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου (Ε.Π.Λ.) ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου (Τ.Ε.Λ.) ή Μέσης Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής Εργοδηγών ή Γενικού Λυκείου ή Ενιαίου Λυκείου ή Λυκείου Γενικής Κατεύθυνσης ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής ανεξαρτήτως ειδικότητας.

Ως πρόσθετα προσόντα διορισμού για όλους τους κλάδους ορίζονται τα εξής:

α. Γνώση χειρισμού Ηλεκτρονικού Υπολογιστή (Η/Υ) στα αντικείμενα επεξεργασίας κειμένων, υπολογιστικών φύλλων και υπηρεσιών διαδικτύου, η κατοχή άδειας οδήγησης αυτοκινήτου Β΄ κατηγορίας ή δίκυκλης μηχανής, 50 τουλάχιστον κυβικών εκατοστών και η καλή τουλάχιστον γνώση της αγγλικής ή γαλλικής γλώσσας.

Όσοι προσληφθούν θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης διάρκειας τουλάχιστον 6 μηνών που παρέχεται από την ΕΛ.ΑΣ. και το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Σύμφωνα με τον νέο νόμο, οι αρμοδιότητες του σώματος διευρύνονται και χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με το μέγεθος του δήμου. Οι δημοτικοί αστυνομικοί θα μπορούν να προβαίνουν σε συλλήψεις και για συγκεκριμένα παραπτώματα να ασκούν καθήκοντα ανακριτικού υπαλλήλου.

Θα λειτουργούν στα πρότυπα των σωμάτων ασφαλείας, καθώς θα φέρουν στολή και ειδικό εξοπλισμό όπως αλεξίσφαιρο γιλέκο, χειροπέδες και γκλοπ. Αλλαγές επήλθαν επίσης στους βαθμούς, αλλά και στο προβάδισμα μεταξύ του ειδικού ένστολου προσωπικού, ενώ πλέον θα τηρείται επετηρίδα για το προσωπικό αυτό.

Αχτύπητο δίδυμο!

Αυτοκόλλητοι είναι ο Πρόεδρος Παναγιώτης Μάλλιος και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΕΠ Εύβοιας Κώστας Γιαμαρέλος. Ο φωτογραφικός φακός τους συνέλαβε ανήμερα της 25ης Μαρτίου στον Κάραβο Αλιβερίου. Μεταξύ τυρού και αχλαδιού, συζητούν τα διαδικαστικά για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Στόχος η αύξηση του ποσοστού της Ν.Δ στο Νομό. Αν και τα πράγματα δείχνουν δύσκολα μετά και το τραγικό γεγονός στα Τέμπη, προσπαθούν να κρατήσουν την παράταξη όρθια στην Εύβοια.

Αν και τα προγνωστικά δίνουν εκλογή ενός βουλευτή στο Νομό, και οι δύο διαθέτουν εμπειρία εκλογών και ξέρουν ότι αν ενεργοποιηθούν τα στελέχη του κόμματος, με σωστό σχεδιασμό, μπορούν να εκλέξουν ακόμα έναν τουλάχιστον. Πλάι στη θάλασσα μόνο εποικοδομητική κουβέντα μπορείς να κάνεις, πόσο μάλλον να κάνεις πολιτικό σχεδιασμό για την Εύβοια. Αχτύπητο δίδυμο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος προσπερνούν τα εμπόδια και συνεχίζουν δυναμικά!

Το μήλο κάτω από τη μηλιά…

Η μηχανικός περιβάλλοντος και μέλος της ΔΗΜΤΟ, Σοφία Καλαβρή κατέθεσε στεφάνι στα Ψαχνά, σήμερα το πρωί. Η Υπεύθυνη Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΔΗΜΤΟ Διρφύων-Μεσσαπίων, εκπροσώπησε τη ΔΗΜΤΟ, στις εορταστικές εκδηλώσεις. Μία νέα πολλά υποσχόμενη επιστήμονας που εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και έρχεται ορεξάτη να ασχοληθεί με την πολιτική στο μέλλον, ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρας της, Προέδρου της ΔΗΜΤΟ Διρφύων-Μεσσαπίων Μιχάλη Καλαβρή ο οποίος χαίρει εκτίμησης του κόμματος της Ν.Δ καθώς έχει σταθεί αρωγός όλα αυτά τα χρόνια σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, βγάζοντας το κόμμα ασπροπρόσωπο στο Νομό.

Ο Θανάσης Ταρτης για την 25η Μαρτίου

Γράφει ο δικηγόρος Θανάσης Τάρτης

Η 25η Μαρτίου είναι μια μέρα που κατέχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά και την ψυχή μας,  είναι μέρα υπερηφάνειας, εθνικής ανάταξης, πίστης, γιορτή της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού. Η μεγάλη διπλή γιορτή του Έθνους μας, αποτελεί μήνυμα ελπίδας για την κοινωνία μας. Μήνυμα ομοψυχίας, ελευθερίας, αφύπνισης, αλλά και ενεργοποίησης της συλλογικής μας συνείδησης, απέναντι σε ότι επιβουλεύεται το μέλλον μας και σε ότι μας κρατά πίσω.
Αφενός, ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, είναι η αρχή της σωτηρίας του ανθρώπινου γένους και αφετέρου, η κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης, η αρχή της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, και της σωτηρίας μας από το σκοτάδι της μακραίωνης οθωμανικής σκλαβιάς.
Η σταθερή προσήλωση στον δίκαιο Αγώνα και η συνειδητοποίηση πως μόνο με ομόνοια και ομοψυχία μπορεί να κερδηθεί, που δυστυχώς, σε κάποιες μαύρες σελίδες της ιστορίας μας ξεχάστηκαν, από τις έριδες και τη διχόνοια των ίδιων των Ελλήνων, οδήγησαν τελικά το Γένος μας στην Ανεξαρτησία του.
Τα ιδανικά τους παραμένουν και σήμερα επίκαιρα, δίνοντάς μας την ώθηση, μέσα από τις τωρινές εμπειρίες, να δημιουργήσουμε νέες ισχυρές αξίες. Το οφείλουμε στη νέα γενιά, να πάψουμε να την απογοητεύουμε, να οραματιστούμε μέσα από τα δικά της μάτια το μέλλον, όπως αυτή το επιθυμεί.
Σήμερα τιμούμε τους προγόνους μας και την ιστορική μνήμη, και στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι στην ευθύνη που μας κληροδότησαν, συναισθανόμενοι το δικό μας Χρέος για να διαφυλάξουμε όσα μας παρέδωσαν με το αίμα τους.

Ανανεωμένος, σοβαρός και μετρημένος ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Γιώργος Πατσιούρας παρακολούθησε σήμερα την παρέλαση στη Λίμνη. Ο κ. Πατσιούρας ο οποίος θα είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό του κ. Μαρκόπουλου στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, είχε κάθε λόγο να είναι χαρούμενος, καθώς ο κόσμος της περιοχής με τον οποίο είχε την ευκαιρία να συναντηθεί σήμερα, τον θέλει και πάλι σύμβουλο στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Στερεάς.

Κόσμος με τον οποίο πρώτος εκείνος βίωσε την καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή του. Κόσμος που στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει γιατί του αναγνωρίζει ότι είναι αγωνιστής. Παράλληλα όμως, διεκδικεί με κάθε τρόπο, όσα ο τόπος του δεν έχει πάρει. Και αυτή τη φορά ευελπιστεί ότι ο κόσμος θα στηρίξει το συνδυασμό που εκπροσωπεί ο ίδιος στην Περιφέρεια και τον ίδιο φυσικά, για να παλέψουν από ένα άλλο μετερίζι για την ουσιαστική ανασυγκρότηση της Β. Εύβοιας.

 Μια ώρα μπροστά γυρίζουμε τα ρολόγια μας στις 26 Μαρτίου 2023. Στις 03:00 τα ξημερώματα της 26ης Μαρτίου, οι δείκτες των ρολογιών θα προχωρήσουν μια ώρα μπροστά και θα δείχνει 04:00 π.μ. Θερινή ώρα…

Με σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις και η στρατιωτική και μαθητική παρέλαση για την 25η Μαρτίου στη Σκύρο. Να σημειωθεί ότι το Νησί επέλεξαν για το τριήμερο πλήθος κόσμου που παρακολούθησε από κοντά τις εκδηλώσεις. Ανάμεσα τους και ο υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Συμεών Κεδίκογλου. Σύσσωμη η δημοτική αρχή δήλωσε παρουσία.

 skpar1

skpar2

skpar4

skpar7

skpar8

Σελίδα 1 από 280

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr