100 Χρονια από την Ελευση του Οσιου Ιωαννη του Ρωσσου στην Ευβοια

Τελευταία Νέα

Το πρώτο μουσείο στον κόσμο αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα – και Κυμαίου– ευεργέτη της ανθρωπότητας, ιατρού Γεώργιου Παπανικολάου, πρόκειται σύντομα να γίνει πραγματικότητα, μετά τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης για την υλοποίηση του έργου.

Τη σύμβαση υπέγραψαν στο Δημαρχείο Κύμης Αλιβερίου, ο Δήμαρχος, Νίκος Μπαράκος και η μουσειολόγος, Ηλιάνα Ζιώγα, ενώ το παρών έδωσε και ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Παπανικολάου, Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

Το μουσείο θα στεγαστεί στην πρόσφατα ανακαινισμένη πατρική οικία του Γεώργιου Παπανικολάου στην Κύμη, ένα κτίριο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Εκτός από τα εκθέματα, που θα περιλαμβάνουν και προσωπικά αντικείμενα του Γεώργιου Παπανικολάου, θα δημιουργηθούν διαδραστικές εφαρμογές, αίθουσα εκπαιδευτικών προγραμμάτων, αίθουσα εκδηλώσεων και χώρος περιοδικών εκθέσεων.

«Η ίδρυση του Μουσείου Γεωργίου Παπανικολάου στη γενέτειρά του αποτελεί χρέος και ευθύνη μας, ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα επιστήμονα που με την ανακάλυψή του, το «Τεστ Παπ», έχει σώσει τη ζωή αναρίθμητων γυναικών παγκοσμίως», τόνισε ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου.

Άγιο είχε ο οδηγός σκαπτικού μηχανήματος που ενεργούσε εργασίες διάνοιξης αγροτικού δρόμου στην περιοχή Πούντα στο Αλιβέρι, όπου ξαφνικά σημειώθηκε κατολίσθηση με αποτέλεσμα να καταλήξει σε γκρεμό 200 μέτρων και στη συνέχεια το μηχάνημα να πάρει φωτιά. Ο οδηγός τραυματισμένος μεταφέρθηκε με ιδιωτικό αυτοκίνητο στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες από το Τμήμα Αλιβερίου για την κατάσβεση της φωτιάς και εναέρια μέσα. Οι επίγειες δυνάμεις ήταν αδύνατο να προσεγγίσουν το σημείο και έτσι έργο ανέλαβαν τα αεροπλάνα. Η φωτιά κατασβέστηκε μέσα σε μισή ώρα.

 

a44fe1f5 fcf7 44b8 bb4f d5f45523adb0

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ολοκλήρωσε σειρά δειγματοληπτικών ελέγχων, σε συνεργασία με διαπιστευμένα εργαστήρια και αναρτά στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» τις αποφάσεις χαρακτηρισμού καταλληλόλητας ακτών κολύμβησης των Περιφερειακών Ενοτήτων Φθιώτιδας και Εύβοιας για το έτος 2024.

 Σύμφωνα με τις εν λόγω αποφάσεις, και με βάση τα 221 δείγματα θαλασσινού νερού (108 από την Π.Ε. Φθιώτιδας και 113 από την Π.Ε. Εύβοιας) επιτρέπεται η κολύμβηση σε όλες τις χαρακτηρισμένες ακτές κολύμβησης της Φθιώτιδας της Εύβοιας και της Σκύρου.

 Η κολύμβηση, κατά πάγιο κανόνα της Δημόσιας Υγείας απαγορεύεται μόνο σε καθορισμένες περιπτώσεις υδάτων καθώς και:

α) εντός των λιμανιών,

β) εντός των μόνιμων αγκυροβολίων και των ναυπηγείων,

γ) σε ζώνη διακοσίων (200) μέτρων εκατέρωθεν από τα στόμια εκβολής των αγωγών εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων και κάθε άλλης παρόμοιας εκβολής, σύμφωνα με τις αποφάσεις καθορισμού αποδέκτη, όπου τοποθετούνται τοπικές απαγορευτικές πινακίδες,

δ) σε ζώνη πενήντα (50) μέτρων εκατέρωθεν των στομίων εκβολής όλων των αγωγών ομβρίων υδάτων,

ε) στις εκβολές ρεμάτων συνεχούς και διαλειπούσης ροής, έναντι και εκατέρωθεν βιομηχανικών-βιοτεχνικών δραστηριοτήτων,

στ) σε απόσταση διακοσίων (200) μέτρων εκατέρωθεν ιχθυοκαλλιεργειών ιχθυογεννητικών σταθμών.

Επισημαίνεται τέλος ότι η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και η Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας είναι μοναδικοί αρμόδιοι και πλέον αξιόπιστοι φορείς για τον χαρακτηρισμό των ακτών κολύμβησης.

Μετά την έκδοση των σχετικών αποφάσεων, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Χρήστος – Δημήτριος Γεωργίου δήλωσε: «Η καταλληλόλητα των υδάτων για θαλάσσιο μπάνιο είναι ένα σημαντικό θέμα, ειδικά για την υγεία και την ασφάλεια των λουόμενων. Από τις Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων διενεργούνται κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου δειγματοληψίες θαλασσινού νερού από τις ακτές κολύμβησης, προκειμένου να ελέγχεται η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης».

 Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας τόνισε: «Ενημερώνουμε ότι οι ακτές της Φθιώτιδας έχουν κριθεί κατάλληλες για κολύμβηση σύμφωνα με τις πρόσφατες μετρήσεις ποιότητας των υδάτων. Οι ακτές μας αποτελούν έναν από τους πιο πολύτιμους φυσικούς πόρους της Φθιώτιδας, και η προστασία τους είναι προτεραιότητα για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας».

 Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης δήλωσε: «Ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητοι έλεγχοι σε 113 δείγματα θαλασσινού νερού, από σημεία της Εύβοιας και της Σκύρου και διαπιστώθηκε ξανά η καταλληλότητα των ακτών μας για κολύμβηση. Ας απολαύσουμε τις όμορφες παραλίες μας και αυτό το καλοκαίρι με υπευθυνότητα και σεβασμό προς το περιβάλλον!»

Κατά το διήμερο 11 και 12 Ιουλίου 2024 πρόκειται να τελεσθούν τα εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου του Οσίου Παϊσίου του διορατικού (όπισθεν του Προσκυνηματικού Ιερού Nαού του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου), στο Ν. Προκόπι, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα.

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Ώρα 7:30μ.μ. Υποδοχή των Ιερών Λειψάνων και ο Εσπερινός των Εγκαινίων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

Ώρα 7π.μ. Όρθρος.

Ώρα 8π.μ. Η τελετή των Εγκαινίων και αμέσως μετά η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

 

Του δημοσιογράφου Κ. Μαργαρίτη

 

 

Η Επιτροπή εκφράζει την ικανοποίησή της για τη απόφαση του Συμβουλίου επί της κύρωσης της συμφωνίας των Ηνωμένων Εθνών για τη βιοποικιλότητα πέραν των εθνικών δικαιοδοσιών (BBNJ), γνωστής και ως Συνθήκης για την Ανοικτή Θάλασσα. Με την απόφαση αυτή, η ΕΕ είναι πλέον έτοιμη να καταθέσει επίσημα το έγγραφο κύρωσης, πράγμα που η ΕΕ και τα κράτη-μέλη της δεσμεύτηκαν να πράξουν πριν από την επόμενη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους ωκεανούς τον Ιούνιο του 2025.

Η ΕΕ συνέβαλε καθοριστικά στη σύναψη της συμφωνίας BBNJ και προτρέπει όλες τις χώρες να κυρώσουν άμεσα τη Συνθήκη, η οποία θα τεθεί σε ισχύ μόλις κυρωθεί από 60 χώρες. Επί του παρόντος, επτά χώρες έχουν κυρώσει τη Συνθήκη και 89 την έχουν υπογράψει

Η Συνθήκη προβλέπει κοινή διακυβέρνηση της μισής περίπου επιφάνειας της Γης και του 95% του όγκου των ωκεανών.

Θα συμβάλει στη δημιουργία προστατευόμενων θαλάσσιων περιοχών στην ανοικτή θάλασσα, προστατεύοντας έτσι τους ωκεανούς από τις ανθρωπογενείς πιέσεις και συμβάλλοντας σημαντικά στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, στην προστασία της βιοποικιλότητας και στην επίτευξη του στόχου της προστασίας τουλάχιστον του 30% του πλανήτη έως το 2030.

Η Συνθήκη καλύπτει ένα τεράστιο κενό στην προστασία των ωκεανών, καθώς, επί του παρόντος, προστατεύεται μόνο το 1% περίπου της ανοικτής θάλασσας.

Οι περιοχές που καλύπτονται από τη Συνθήκη είναι ζωτικής σημασίας τόσο για την οικολογική ανθεκτικότητα όσο και για την παροχή πόρων στους ανθρώπους. 

Η ΕΕ έχει δεσμευτεί να στηρίξει τις αναπτυσσόμενες χώρες στην εφαρμογή της εν λόγω Συνθήκης, κινητοποιώντας κονδύλια από το παγκόσμιο πρόγραμμα της ΕΕ για τους ωκεανούς, ενώ έχει καλέσει και άλλους σημαντικούς δωρητές να πράξουν το ίδιο. 

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κα Ursula von der Leyen υπέγραψε τη «Συνθήκη Ανοιχτής Θάλασσας» εξ ονόματος της ΕΕ τον Σεπτέμβριο του 2023. Τον Οκτώβριο του 2023, η Επιτροπή υπέβαλε στο Συμβούλιο πρόταση για τη σύναψη αυτής της Συνθήκης.

Τον Απρίλιο του 2024, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έδωσε τη συγκατάθεσή του για τη σύναψη της Συνθήκης για την Ανοικτή Θάλασσα με συντριπτική πλειοψηφία. Με την απόφαση του Συμβουλίου, η ΕΕ είναι πλέον έτοιμη να επικυρώσει τη Συνθήκη της Ανοιχτής Θάλασσας.

Οι περιοχές πέραν της εθνικής δικαιοδοσίας περιλαμβάνουν την ανοιχτή θάλασσα και τον βυθό πέρα ​​από την εθνική δικαιοδοσία. Περιέχουν θαλάσσιους πόρους και βιοποικιλότητα και παρέχουν ανεκτίμητα οικολογικά, οικονομικά, κοινωνικά, πολιτιστικά, επιστημονικά οφέλη και οφέλη για την επισιτιστική ασφάλεια στην ανθρωπότητα. Ωστόσο, δέχονται αυξανόμενη πίεση από τη ρύπανση, την υπερεκμετάλλευση, την κλιματική αλλαγή και την απώλεια βιοποικιλότητας.

Η Συνθήκη για την Ανοικτή Θάλασσα θα επιτρέψει τη δημιουργία θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών στην ανοιχτή θάλασσα σε παγκόσμιο επίπεδο, προστατεύοντας τον ωκεανό από τις ανθρώπινες πιέσεις, συμβάλλοντας σημαντικά στη μείωση της κλιματικής αλλαγής, στην προστασία της βιοποικιλότητας και στην επίτευξη του στόχου προστασίας τουλάχιστον του 30%. Η Συνθήκη αντιμετωπίζει έτσι ένα έντονο χάσμα στην προστασία των ωκεανών, καθώς μόνο το 1% περίπου της ανοιχτής θάλασσας προστατεύεται επί του παρόντος.

Οι διεργασίες θα είναι έντονες και απαιτούνται οριστικές λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα. 

Μία πρωτοβουλία που πήραν δυο παιδιά μέλη του Συλλόγου «Πιτιούσα Νέας Λαμψακου» ο Χαράλαμπος Σταματούκος και η Αρετή Μαντά παίρνει σάρκα και οστά αυτή την Κυριακή, στην παραλία «Ακρογιάλι». Συγκεκριμένα οργάνωσαν εθελοντική δράση για τον καθαρισμό της παραλίας και τα μόνα που ζητούν σε όσους θέλουν να συμμετέχουν είναι να έχουν μαζί τους το καπελάκι τους και νεράκι! Ραντεβού το πρωί της Κυριακής στην παραλία «Ακρογιάλι» στη Νέα Λάμψακο.

Στην κλιμάκωση των αγώνων τους προχωρούν οι εργαζόμενοι στην Εφορία Χαλκίδας με την συμπαράσταση του Σωματείου τους Εύβοιας και Βοιωτίας. Στις 27 Ιουνίου θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση για να αποφασίσουν τον τρόπου που θα αντιδράσουν εφεξής. Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους δεν θα επιτρέψουν την διάλυση των περιφερειακών Δ.Ο.Υ. μέσω της κεντρικοποίησής τους, η οποία προοιωνίζει με βεβαιότητα την ιδιωτικοποίηση των  Φορολογικών Υπηρεσιών, όπως ήταν διαχρονικά διακηρυγμένος στόχος από την ίδρυση της ημιαυτόνομης κάποτε Γ.Γ.Δ.Ε.

 Καλούνε όλους τους φορείς της Εύβοιας και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να συνταχθούν στον  αγώνα για τη διατήρηση της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας με πλήρεις φορολογικές αρμοδιότητες για την εξυπηρέτηση του πολίτη της Ευβοίας στον τόπο συμφερόντων τους.

Για τις 20 Ιανουαρίου 2025 αναβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη των δύο ψαράδων που κατηγορούνται για τη δολοφονία του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη σε θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας τον Ιανουάριο του 2021.

Η αναβολή, δεύτερη που δίνεται στην εκδίκαση της υπόθεσης, δόθηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Παρόντες στο δικαστήριο ήταν η σύζυγος και τα παιδιά, καθώς και ο αδελφός του πρώην υπουργού, οι οποίοι δια των συνηγόρων τους επανέλαβαν τη δήλωση παράστασης Υποστήριξης της Κατηγορίας.

Οι οικείοι του θύματος ζήτησαν από το δικαστήριο να προχωρήσει σε διακοπή και όχι αναβολή της δίκης. Στη συνέχεια ζήτησαν να δοθεί κατά την αναβολή μία συντομότερη δικάσιμος, καθώς όπως ανέφερε η εκ των συνηγόρων τους, Ζωή Κωνσταντοπούλου στις 24/1/2025 συμπληρώνονται 4 χρόνια από τη δολοφονία «και η συγκεκριμένη δίκη θα έπρεπε να έχει προσδιοριστεί εντός συντομότερου χρόνου»

 

Η συνήγορος αναφέρθηκε σε μία «πολλαπλώς προβληματική και επιλήψιμη χωρίς προηγούμενο στα δικαστικά χρονικά αποφυλάκιση των δύο κατηγορουμένων», για τους οποίους τόνισε πως «απολαμβάνουν σκανδαλώδη μεταχείριση στη Χαλκίδα».  

Στην αίθουσα σημειώθηκε ένταση ανάμεσα σε συγγενείς των δύο κατηγορουμένων με συνηγόρους που εκπροσωπούν την οικογένεια του πρώην υπουργού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, υπήρξε λογομαχία ανάμεσα στον Σήφη Βαλυράκη που είχε βγει με το σκάφος του για ψαροντούφεκο και τους δύο ψαράδες που ήταν στο αλιευτικό τους. Το περιστατικό φέρεται να κλιμακώθηκε από την πλευρά των κατηγορουμένων που, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, ενήργησαν με κοινή δράση με στόχο την εξουδετέρωση του θύματος.

«Προσεγγίσατε τον Ιωσήφ Βαλυράκη, ο οποίος κινούνταν με το σκάφος του "ΜΙΝΑ" και, αφού παρεμποδίσατε την πορεία ενεργώντας επικίνδυνους ελιγμούς με το αλιευτικό σας γύρωθεν του φουσκωτού του σκάφους, διαπληκτιστήκατε μαζί του και στη συνέχεια, με τη χρήση ενός ξύλινου κονταριού, τον πλήξατε στο πάνω μέρος του κορμιού του τουλάχιστον 2-3 φορές, με αποτέλεσμα αυτός να πέσει χωρίς τη θέληση του στη θάλασσα», αναφέρεται στην δικογραφία στην οποία τονίζεται επίσης για τους δύο ψαράδες πως «θέλοντας δε να συγκαλύψουν την πράξη τους, μόλις αντιλήφθηκαν ότι ο Ιωσήφ Βαλυράκης έπεσε στη θάλασσα χτυπώντας στην προπέλα των εν κινήσει σκαφών, απομακρύνθηκαν.. από το σημείο, εγκαταλείποντας αυτόν αβοήθητο και χωρίς να παράσχουν οποιαδήποτε πληροφορία, καίτοι καλώς γνώριζαν ότι αναζητείτο το θύμα από τις λιμενικές αρχές, παρεμποδίζοντας κατ' αυτόν τον τρόπο οποιαδήποτε έγκαιρη σωστική ενέργεια». Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ψηφίστηκε το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2021/2118 για την ασφάλιση αστικής ευθύνης που προκύπτει από την κυκλοφορία αυτοκινήτων οχημάτων, λήψη μέτρων προς εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2022/858 σχετικά με το πιλοτικό καθεστώς υποδομών της αγοράς που βασίζονται σε τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού, ειδικότερες ρυθμίσεις για τα οχήματα και τη δημόσια περιουσία και άλλες διατάξεις του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Οι τροπολογίες για τη ΛΑΡΚΟ, την παράταση στην υποβολή των δηλώσεων πόθεν έσχες και την έκθεση της ΤτΕ όταν διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για απιστία η οποία στρέφεται κατά πιστωτικού ιδρύματος που αφορά σε αναδιάρθρωση ή διαγραφή δανείων ή οφειλών ή κατά του ΤΧΣ ψηφίστηκαν από τους βουλευτές της βουλευτές της συμπολίτευσης και καταψήφισε η αντιπολίτευση.

Οι τροπολογίες έγιναν δεκτές με 159 «ναι» και 139 «όχι».

«Η κυβέρνηση έχει προβεί σε δέσμη παρεμβάσεων, για την οριστική διευθέτηση των εκκρεμοτήτων που σχετίζονται με τη ΛΑΡΚΟ, με γνώμονα την ανάγκη να σταματήσει η οικονομική αιμορραγία του δημοσίου, η οποία αποτιμάται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, βαρύνοντας τους φορολογούμενους», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Χρίστος Δήμας, απαντώντας στην κριτική που δέχεται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης η τροπολογία, με την οποία επανακαθορίζονται οι αρμοδιότητες του ειδικού διαχειριστή στη ΛΑΡΚΟ.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Απαντήσεις για τον έλεγχο που διενεργείται από την Αρχή Διαφάνειας για τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί στη ΔΕΥΑΧ επι θητείας κας Βάκα στο Δ.Σ της οποίας είναι και Πρόεδρος, ζητά η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΠΟΛΗ Άννα Παππά. Η κα Παππά κατέθεσε ήδη την εισήγησή της παράταξης της για την 3η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας.

«Σήμερα καταθέσαμε την εισήγηση της παράταξης μας για τη 3η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας. Ζητάμε απαντήσεις για τα σοβαρά θέματα της ΔΕΥΑΧ και για τον έλεγχο που διενεργείται από την Ενιαία Αρχή Διαφάνειας για τις αποφάσεις της» σημειώνει σε ανακοίνωση της. Ακολουθεί το κείμενο της Εισήγησης

ΕΙΣΗΓΗΣΗ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ

για παροχή διευκρινήσεων από τη Δήμαρχο Χαλκιδέων

κα ΕΛΕΝΑ ΒΑΚΑ και την Προέδρο της ΔΕΥΑΧ κα ΙΩΑΝΝΑ ΔΑΡΙΒΕΡΗ σχετικά με πολύ σοβαρά θέματα της ΔΕΥΑΧ

Στις 24/5/24 εξεδώσατε δελτίο τύπου από το οποίο ενημερωθήκαμε ότι την ίδια ημέρα, επισκέφθηκαν ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ ,υπάλληλοι της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, μετά από καταγγελία, που είχε γίνει σε αυτούς από τον πρώην Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Χρήστο Παγώνη, σχετικά με την εξέταση της υπόθεσης του εξωδικαστικού συμβιβασμού, που είχε πραγματοποιήσει η Δ.Ε.Υ.Α.Χ με εργαζόμενους της.

Ο έλεγχος από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας προφανώς έχει να κάνει με τη νομιμότητα της συμβιβαστικής επίλυσης εργατικών απαιτήσεων και την ΑΚΥΡΩΣΗ της υπ’αριθμ.116/25-9-2023(προεκλογικής) απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΧ, με την οποία εγκρίθηκε ο συμβιβασμός.

Δηλαδή η Ε.Α.Δ. ελέγχει το κατά πόσο αυτός ο εξωδικαστικός συμβιβασμός είναι ΕΠΩΦΕΛΗΣ ή ΟΧΙ υπέρ του νομικού προσώπου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης - Αποχέτευσης Χαλκίδας «Η ΑΡΕΘΟΥΣΑ» μετά τη προσφυγή στην επιτροπή του άρθρου 152 του κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων του προηγούμενου Δημάρχου.

Ήδη γνωρίζουμε ότι έχει γίνει δεκτή κατά πλειοψηφία, η προσφυγή του κου Παγώνη από την επιτροπή του άρθρου 152 με την υπ’ αριθμ 5/24 απόφαση που αφορά υπέρογκους μισθούς που εξακολουθούσαν και έπαιρναν με αποφάσεις της Διοίκησης ,παράνομα και καταχρηστικά οι εργαζόμενοι, ενώ είχαν ήδη είχαν υπαχθεί στο ενιαίο μισθολόγιο.

(αρ. 121/2017 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου η οποία έκρινε ότι η ΔΕΥΑΧ υπάγεται στις διατάξεις του ν.4024/2011 και 4093/2012 στο ενιαίο μισθολόγιο)

Ερωτάστε να μας ενημερώσετε

Αν έχετε διερευνήσει κατά πόσο έχει ζημιωθεί η ΔΕΥΑΧ από τον παραπάνω συμβιβασμό και ποιο είναι το ποσό με το οποίο επιβαρύνονται τα ήδη δυσμενή οικονομικά της.

Αν παραιτήθηκε η ΔΕΥΑΧ από τους τόκους που έπρεπε να εισπράξει από τους εργαζόμενους(που εσείς καθησυχάζατε και τους λέγατε ότι δεν θα χρειαστεί να επιστρέψουν τίποτα)και τελικά προχώρησε στην εκτέλεση αυτού του συμβιβασμού ή περιμένει το πόρισμα της Ενιαίας Αρχής Διαφάνειας.

Σε πιο στάδιο βρίσκεται η έρευνα της Ενιαίας Αρχής Διαφάνειας και εάν έχετε κληθεί και εσείς η ίδια να καταθέσετε.

Αν υπάρχει η γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της ΔΕΥΑΧ για το συγκεκριμένο θέμα και για ποιο λόγο την αντικαταστήσατε και πληρώσατε εξωτερικό σύμβουλο με αμοιβή 1000€ συν ΦΠΑ;(απόφαση 2023 στο Διαύγεια)

Επίσης

Στο πλαίσιο Δράσης 16850 με τίτλο «Υποδομές παροχής και εξοικονόμησης πόσιμου νερού» στον άξονα ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 1.4 «Αειφόρος χρήση των πόρων ,ανθεκτικότητα στη κλιματική αλλαγή και διατήρηση της βιοποικιλότητας» είχε ενταχθεί και δημοπρατηθεί το συγχρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης και ιδιαίτερης σημασίας έργο για τη Δ.Ε.Χαλκίδας, με τίτλο:

«Προμήθεια και εγκατάσταση 5.700 ψηφιακών υδρομετρητών για τον ΕΛΕΓΧΟ ΔΙΑΡΡΟΩΝ εσωτερικών δικτύων ύδρευσης Δ.Ε. Χαλκίδας Δήμου Χαλκιδέων»

προυπ. 2.480.000€ με ΦΠΑ

Με την Α.Π.: ΥΠΕΝ 58524/1492 απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας στις 30/05/24 το έργο φαίνεται ΔΥΣΤΥΧΩΣ ότι ΑΠΕΝΤΑΧΘΗΚΕ οριστικα.

ΔΕΝ υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ στη κατάσταση των 81 ωφελούμενων φορέων ενώ στη προηγούμενη απόφαση ήταν εγγεγραμμένο.

Από ότι γνωρίζουμε, η τελευταία προθεσμία συμβασιοποίησης του εν λόγω έργου από τη ΔΕΥΑΧ και τον ανάδοχο, σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος συγχρηματοδότησης του ΥΠΕΝ, ήταν στις 15/04/2024 ,

κάτι που δεν έγινε ποτέ!

Ερωτάται η διοίκηση της ΔΕΥΑΧ να απαντήσει ΥΠΕΥΘΥΝΑ, εάν όντως ισχύει αυτό το οδυνηρό αποτέλεσμα για το Δήμο μας, της απένταξης του εν λόγω τόσο σημαντικού έργου και να εξηγήσει στους Δημότες μας τους λόγους αυτής της απένταξης,

Για τη ΝΕΑ ΠΟΛΗ

ΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

ΕΥΗ ΑΓΟΥΡΖΕΝΙΤΖΙΔΟΥ-ΔΑΦΝΗ

Σελίδα 1 από 329

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr