bannernew6

Τελευταία Νέα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:Η μητέρα του παιδιού που χτύπησε στον Αγ. Νικόλαο: «Από τύχη το παιδί γλίτωσε τα χειρότερα- Άμα δε μπορούν να συντηρήσουν τις παιδικές χαρές, να τις κλείσουν»- Τι λέει ο Βασίλης Γουρνής…

Από θαύμα γλύτωσε τα χειρότερα ο 7χρονος Παναγιώτης που έπαιζε αμέριμνος όπως πάντα στην παιδική χαρά του Αγίου Νικολάου στη Χαλκίδα, την Κυριακή το βράδυ, όταν στην προσπάθεια του να ανέβει τα σκαλιά της τσουλήθρας έσπασαν τα ξύλα που τα κρατούσαν με αποτέλεσμα το παιδί να βρεθεί τραυματισμένο στο έδαφος μπροστά στα μάτια της μητέρας του και πλήθος κόσμου που βρίσκονταν την περ. Κυριακή το απόγευμα στην παιδική χαρά.

Ακολούθησε η διακομιδή του στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας και από εκεί στο Παίδων Αγία Σοφία, όπου έγιναν οι απαιτούμενες εξετάσεις και το παιδί επέστρεψε σπίτι του, με μώλωπες στο πρόσωπο και το θώρακα, πρησμένα χείλη και ψυχολογικά τραύματα που τον κάνουν να πετάγεται ακόμα και στον ύπνο του, όπως μας ανέφερε η μητέρα του.

Η μητέρα του παιδιού Ε.Γ μίλησε το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή της δημοσιογράφου Έφης Ντίνη, στο Ράδιο ΕΥΡΙΠΟΣ 90fm, για το περιστατικό. «Ο μικρός είναι τώρα σε λίγο καλύτερη κατάσταση. Βέβαια έχουμε μώλωπες στο πρόσωπο μας,, στο θώρακά μας, πρησμένα χειλάκια. Έχουμε ένα ψυχολογικό τραύμα, με το παιδί να ξυπνάει, να πετάγεται στον ύπνο του. Είναι να μην τύχει» είπε μητέρα του παιδιού η οποία περιέγραψε λεπτομερώς το περιστατικό που μετέτρεψε τα γέλια και τη χαρά σε κλάματα και τρεχάματα στα Νοσοκομεία. Καθώς από τύχη το παιδί γλίτωσε τα χειρότερα την Κυριακή το βράδυ.

«Πηγαίναμε πολύ συχνά εκεί να παίξει. Την Κυριακή αφού κατεβήκαμε για μια βόλτα στον Άγιο Νικόλαο, μου λέει: Μαμά να πάω να παίξω στις κούνιες; Και του λέω ναι, αγάπη μου να πας. Είχε και άλλα παιδάκια εκεί πέρα. Ανεβαίνει εκεί που είναι η τσουλήθρα και πριν φτάσει στην τσουλήθρα υποχώρησε ένα ξύλο, υποβασταζόμενο από κάτι πλαστικά, και το παιδί βρέθηκε στο έδαφος. Με αποτέλεσμα να προκληθεί αιμορραγία από το στόμα. Το πρόσωπο με μώλωπες μέχρι το μάτι, που έχει και ένα οίδημα. Χείλη πρησμένα, και χτυπημένο στο θώρακα…ήταν κάτι τραγικό. Δεν ήξερα αν το παιδί μου έχει εσωτερική αιμορραγία ή όχι από την πτώση του γιατί είχε πολύ αίμα. Περιμέναμε να έρθει η αστυνομία να καταγράψει το περιστατικό και τον πήρα μόνη μου και τον μετέφερα στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας»

Επικράτησε πανικός στην παιδική χαρά με τη μητέρα ψύχραιμη και γνωρίζοντας Πρώτες Βοήθειες να προσπαθεί να στηρίξει το παιδί της το οποίο μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας.

«Πήγαμε στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας και βιώσαμε μία άθλια κατάσταση στο Νοσοκομείο μας, δυστυχώς!» είπε η μητέρα και συνέχισε:

«Παιδιατρική Κλινική στην ουσία δεν υπάρχει. Να φανταστείς ότι ήρθε χειρούργος για μεγάλους για να δει το παιδί. Όχι παιδίατρος. Περιμέναμε πόση ώρα. Εγώ φοβήθηκα μήπως έχει το παιδί καμία εσωτερική αιμορραγία και μου λέει, να καθαρίσω τις πληγές και πάρτο στο σπίτι. Και της απαντάω: Κοπέλα μου πας καλά; Το παιδί έχει πέσει. Ούτε ακτινογραφία ούτε τίποτα; Ούτε να το εξετάσει, ούτε να το ρωτήσει αν πονάει. Μας λέει δε μπορώ να κάνω κάτι εγώ, να το πάτε στην Αθήνα. Και φύγαμε για την Αθήνα. Ευτυχώς, κινητοποιήθηκε η αστυνομία και πήγαμε συνοδεία μέχρι το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» στην Αθήνα, όπου έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις στο παιδί και ευτυχώς δε έδειξαν κάτι ανησυχητικό.»

Να σημειωθεί εδώ ότι υπεύθυνος για την κατάσταση των παιδικών χαρών είναι ο δήμος. Αντί να επικοινωνήσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος μαζί τους επικοινώνησε η οικογένεια με τον κ. Βασίλη Γουρνή. Από κει και πέρα σύμφωνα με τη μητέρα η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια καθώς ήδη έχει υποβάλει μήνυση.

Στο μεταξύ οι αρμόδιοι του δήμου αρκέστηκαν στο να βάλουν κορδέλα απαγορεύοντας να ανέβει κάποιος στην τσουληθρα. Ενώ σε επικοινωνία του eviakosmos.gr με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βασίλη Γουρνή ο οποίος αναφορικά με την κατάσταση της τσουλήθρας μας ανέφερε ότι την Παρασκευή έγινε συντήρηση της και πως η κατάσταση της ήταν άριστη. Για τη ζημιά της τσουλήθρας ανέφερε πως κάποια μεγαλύτερα παιδιά προέβησαν σε δολιοφθορά. Ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι καμία ευαισθησία για το θέμα δεν έδειξε η δήμαρχος Έλενα Βάκα. Ούτε «περαστικά» δεν πήρε να πει…

«Να δείξουμε λίγο πιο πολύ ενδιαφέρον…Άμα δε μπορούν να συντηρήσουν τις παιδικές χαρές, να τις κλείσουν » επισημαίνει μεταξύ άλλων, στο τέλος, η μητέρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2023 22:00

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr