Τελευταία Νέα

Αφιερωμένη τιμητικά στους προαχθέντες κληρικούς της Μητρόπολης Χαλκίδας η εκδήλωση της Χορωδίας-Ορχήστρας Νέων

Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγ. Νικολάου Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, προέστη στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο. 

Συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου ήταν ο αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης-ιεροκήρυκας, ο πρωτοπρεσβ. Ηλίας Αγιαννίτης-προϊστάμενος της Ενορίας και οι διάκ. Σταύρος Καλαφάτης και Ειρηναίος Σταμέλος.

Λίγο πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ετελέσθη αρτοκλασία την οποία προσέφεραν η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ευβοίας, προς τιμήν των προστατών τους Αγίων τριών παίδων και ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΔΕΗ Ευβοίας, συνεχίζοντας την παράδοση των υπαλλήλων της πάλαι ποτέ ηλεκτρικής εταιρείας. Κατά την αρτοκλασία παρέστησαν αιρετοί άρχοντες του τόπου και επικεφαλής ή εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στο τέλος, όλοι οι εκκλησιασθέντες απήλαυσαν μια συγκινητική έκπληξη. Ο μικρός ιερόπαις Κωνσταντίνος Βακούλας (7 ετών) πλησίασε αυθόρμητα τον Σεβασμιώτατο και του ευχήθηκε για την εικοστή δεύτερη επέτειο της εις επίσκοπον χειροτονίας του (17/12/2001) και του προσέφερε μια ανθοδέσμη. Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος με ενθουσιασμό και συγκίνηση ευχαρίστησε τον μικρό Κωνσταντίνο και όλοι οι πιστοί ευχήθηκαν τα όμοια στον Επίσκοπό τους για την επέτειο του κατά την διανομή του αντιδώρου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στην Αίθουσα Τελετών της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος, έλαβε χώρα, η καθιερωμένη από πολλών ετών Μουσική Εκδήλωση της Χορωδίας - Ορχήστρας Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως, αφιερωμένη στη Μεγάλη Εορτή της Γέννησης του Χριστού. Η εφετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη τιμητικά στους προαχθέντες Κληρικούς της Ιεράς μας Μητροπόλεως Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεο, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σκοπέλου κ. Νικόδημο και στον νέο Αρχιγραμματέα της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος αρχιμ. Ιωάννη Καραμούζη.

Στην Συναυλία, την οποία παρουσίασε η κ. Παρασκευή Καλαφάτη και συμμετείχαν περισσότερα από 200 παιδιά, προσήλθαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος και Χαλκίδος, κ. Χρυσόστομος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπον Σκοπέλου κ. Νικόδημος εκπρόσωποι των αρχών της Πόλεώς μας, μεταξύ των οποίων ο Διοικητής της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Τακόπουλος, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διευθύνσεως Ευβοίας Ταξίαρχος κ. Αθανάσιος Γερογιάκομος, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ευβοίας Πύραρχος κ. Κωνσταντίνος Ψαρρός, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων κ. Δήμητρα Σακελλαράκη, η Διευθύντρια της ΔΕΥΑΧ κ. Αναστασία Μακαρώνα-Ψυχογιού, ο Ευεργέτης της Ι. Μητροπόλεως πρ. Βουλευτής κ. Άγγελος Πνευματικός, ο Διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης Χαλκίδος κ. Σπυρίδων Αθανασίου, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Κύμης κ. Ιωάννα Δαριβέρη, πολλοί Κληρικοί και πλήθος κόσμου, παρουσιάσθηκαν γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες Ελλήνων και ξένων συνθετών, καθώς και κάλαντα από τη Δημοτική μουσική μας παράδοση.

Ομιλητής ήταν ο αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης – Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος πραγματοποίησε μία θαυμάσια ομιλία, στην οποία προέβαλε τη βίωση των Χριστουγέννων, ως γεγονός και παράδειγμα καλής χρήσεως της ανθρώπινης ελευθερίας.

Κατά τη διάρκεια της Εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος εξέφρασε τα συγχαρητήριά του και απένειμε ένα μικρό δώρο στα παιδιά της Χορωδίας, τα οποία πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή διακρίθηκαν σε άλλους τομείς (αθλητικούς αγώνες, μεταπτυχιακές σπουδές κ.τ.λ.), ή ακόμη συμπλήρωσαν πολλά χρόνια συμμετοχής στην Χορωδία - Ορχήστρα μας.

Εκ μέρους των επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μίλησε ο κ. Σταυριανός Μπακράτης-πρωτοετής φοιτητής της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., ο οποίος αφού τόνισε τη σημασία της Χορωδίας και την ξεχωριστή θέση που κατείχε στην καθημερινότητά όλων των χορωδών. Ευχαρίστησε τους υπευθύνους συντελεστές της Χορωδίας, που με αφοσίωση εργάζονται και δίνουν το καλό παράδειγμα και αξίες προς κάθε μέλος της Χορωδίας. Ευχαρίστησε επίσης τον Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο για την μόνιμη ευλογία του και την μέριμνά του για τα παιδιά της Χορωδίας.

Μετά το τελευταίο χριστουγεννιάτικο τραγούδι, όλα τα παιδιά της Χορωδίας-Ορχήστρας προσέφεραν ευχές και λουλούδια στον Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο, την 22η επέτειο της αρχιερατικής του πορείας.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνεχάρη τα παιδιά, τα οποία μαζί με τα προ αυτών μέλη της Χορωδίας-Ορχήστρας, επί 42 ολόκληρα χρόνια πραγματοποιούν αυτή την Εκδήλωση, εξέφρασε, τις ευχαριστίες του στους προσελθόντες Αρχιερείς, άρχοντες, γονείς, κηδεμόνες και φίλους της Χορωδίας, συνεχάρη τον ομιλητή π. Ιωάννη, για την όμορφη ομιλία του.

Τέλος, συνεχάρη και ευχαρίστησε τον μαέστρο κ. Παύλο Κουρμπέτη, καθώς και τα αδέλφια του μουσικούς Κωνσταντίνο, Βασιλική και Αλεξάνδρα, την υπεύθυνο του Παιδικού Τμήματος κ. Άννα Ροδά, αλλά πρωτίστως και ιδιαιτέρως την Γενική Υπεύθυνη της Χορωδίας - Ορχήστρας κ. Μαγδαληνή Αργυράκη, Καθηγήτρια – Θεολόγο, γιατί παραλαμβάνουν από τους καλούς τους γονείς, τα μικρά παιδιά στη Χορωδία και με φροντίδα, στοργή και αγάπη τα μεγαλώνουν, ώστε να γίνονται ομορφιά της κτίσεως και δημιουργίας.

IMX 17.12.2023 002

IMX 17.12.2023 004

IMX 17.12.2023 003

IMX 17.12.2023 005

IMX 17.12.2023 010

IMX 17.12.2023 008

IMX 17.12.2023 009

IMX 17.12.2023 012

IMX 17.12.2023 007

IMX 17.12.2023 006

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2023 11:02

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr