Τελευταία Νέα

Mέλη του Γαλλικού Συλλόγου « Οδύσσεια- Περίπλους-Ανακαλύψεις» επισκέφθηκαν το Λύκειο Ελληνίδων Χαλκίδος

Τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024, το Λύκειο των Ελληνίδων παράρτημα Χαλκίδας είχε την ευχαρίστηση να φιλοξενήσει μέλη του Γαλλικού Συλλόγου « Οδύσσεια- Περίπλους-Ανακαλύψεις», που με αρχηγό τον κο Γεώργιο Κωστακιώτη, επισκέφθηκαν την πόλη μας.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της ανοιχτής επικοινωνίας και συνεργασίας με φορείς του εξωτερικού πάντα με γνώμονα την διατήρηση, ανάδειξη και συνέχιση του αξιακά πολύτιμου έργου του Λ.Ε.Χ εντός και εκτός συνόρων.

«Τα μέλη του Συλλόγου, είναι φιλέλληνες από διάφορες πόλεις της Γαλλίας που επισκέπτονται πολλά μέρη της Ελλάδας, μαθαίνουν την Ιστορία μας και διδάσκονται Ελληνικά.

Πολλά από τα μέλη που φιλοξενήθηκαν καταλαβαίνουν την γλώσσα μας και μερικά την μιλούν. Στην επίσκεψη τους στο κτήριο στέγασης του Λ.Ε.Χ. οι Γάλλοι φιλέλληνες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την υπεραιωνόβια ιστορία του θεσμού του Λυκείου των Ελληνίδων, να ενημερωθούν για την πορεία και τις ποικίλες δραστηριότητες του παραρτήματος και να απολαύσουν Ελληνικούς χορούς αλλά και τα εδέσματα που είχαν ετοιμάσει για αυτούς τα μέλη της Εφορείας Χορού.

Η επίσκεψη έκλεισε σε ατμόσφαιρα χαράς και ευχαρίστησης με υποσχέσεις εκατέρωθεν, ότι η φιλία μας θα συνεχιστεί και ότι πολύ σύντομα το Λ.Ε.Χ. θα επισκεφθεί την Γαλλία».

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024 17:27

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr