100 Χρονια από την Ελευση του Οσιου Ιωαννη του Ρωσσου στην Ευβοια

Τελευταία Νέα

Επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών για την Εφορία Χαλκίδας - Τι ζητά το Επιμελητήριο Κύριο

Η επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, ώστε να στελεχωθεί άμεσα η Εφορία Χαλίδας μετά την παύση των πέντε υπαλλήλων και να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα απέστειλε το Επιμελητήριο της Εύβοιας.

Η είδηση ότι ο διοικητής της Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κου Γιώργου Πιτσιλή, ότι θα μεταφέρει την λειτουργία της εν λόγω υπηρεσίας στην Αττική θορύβησε φορείς, υπαλλήλους και τοπική κοινωνία τόσο από το νομό της Εύβοιας όσο και της Βοιωτίας.

Αναλυτικά η επιστολή του Επιμελητηρίου της Εύβοιας:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Την αποκάλυψη της υπόθεσης διαφθοράς στην Δ.Ο. Υ. Χαλκίδας που πλέον έχει πάρει ως έπρεπε, τον δρόμο της δικαιοσύνης, ακολουθήσε εντολή του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κου Γιώργου Πιτσιλή, μεταξύ άλλων για τα κάτωθι :

  • Μεταφορά των υποθέσεων ελέγχου από την ΔΟΥ Χαλκίδας, στα ελεγκτικά κέντρα της Αττικής, με τους ελεγκτές της συγκεκριμένης υπηρεσίας να εντάσσονται στα ΕΛΚΕ Αττικής, χωρίς όμως να ελέγχουν υποθέσεις φορολογουμένων της Εύβοιας, όπως και το σύνολο των υπαλλήλων της συγκεκριμένης Εφορίας.
  • Οι διαδικασίες είσπραξης εσόδων θα ενταχθούν στο ΚΕΒΕΙΣ Αττικής και του κεφαλαίου στο ΚΕΦΟΚ Αττικής.

Επί αυτών, τονίζοντας ότι η νήσος Εύβοια που εκπροσωπούμε είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της χώρας με μεγάλη επιχειρηματική δραστηριότητα και προσφορά στους πλέον σημαντικούς για την ελληνική οικονομία κλάδους, μια νήσος που παλεύει τα τελευταία χρόνια να αναγεννηθεί κυριολεκτικά από τις στάχτες της, σας καταθέτουμε ότι :

Το Επιμελητήριο Εύβοιας μετά από την ανωτέρω εντολή εκφράζει την βαθιά του απογοήτευση και την έντονη δυσαρέσκεια του τονίζοντας ότι ο αντίκτυπος της εφαρμογής της, στην περιοχή της πρωτεύουσας του νομού αλλά και σε όλη την περιφέρεια του θα είναι πολύ μεγάλος και το μπαράζ των εξελίξεων καταστροφικό.

H ανωτέρω εντολή του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων θα συντελέσει καταλυτικά στην περαιτέρω κοινωνική και οικονομική υποβάθμιση και απαξίωση της περιοχής αλλά και της ζωής των πολιτών της, βάζοντας ταφόπλακα στην τοπική επιχειρηματικότητα. Πλέον αυτών θα υποθάλψει την όλη πρωτοβουλία στρατηγικής ανασυγκρότησης της πολυπαθούς Εύβοιας, την οποία εξήγγειλε και στηρίζει η κυβέρνηση από το έτος 2021.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα σας ζητούμε όπως αντί των ανωτέρω, μεριμνήσετε άμεσα:

Για την επαρκή στελέχωση της Δ.Ο.Υ Χαλκίδας, κατόπιν της θέσης σε προσωρινή αργία πέντε (5) υπαλλήλων της και την εύρυθμη λειτουργία της ως νευραλγική Υπηρεσία που εξυπηρετεί το Νομό.

Την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών εμπράκτως, με την επαναφορά της απρόσκοπτης λειτουργίας όλων των τμημάτων της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας.

Με Εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος

Γιάννης Γεροντίτης

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 25 Μαϊ 2024 09:12

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr