100 Χρονια από την Ελευση του Οσιου Ιωαννη του Ρωσσου στην Ευβοια

Τελευταία Νέα

Τι αναζητά κλιμάκιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στο Νοσοκομείο Χαλκίδας; Κύριο

Σοβαρά ερωτήματα και προβληματισμούς θέτει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χαλκίδας για την επίσκεψη κλιμακίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Το κλιμάκιο του Ο.ΔΙ.Π.Υ έρχεται στο νοσοκομείο μια εβδομάδα μετά την επίσκεψη κλιμακίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, με εκπροσώπους του Υπουργείου Υγείας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΥΤΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ:

Πριν μια εβδομάδα, στην επίσκεψη του ΠΟΥ, έγινε παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης του Νοσοκομείου, από μέλη της Διοίκησης και επακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση για την προοπτική του Νοσοκομείου, τους στόχους αλλά και τις μεθόδους management που ακολουθούνται.

Στις 5, 6 και 7 Ιουνίου το κλιμάκιο του Ο.ΔΙ.Π.Υ έρχεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ και αυτοαξιολόγηση».

Μάλιστα η ομάδα του κλιμακίου θα επισκεφθεί, επί 3 ημέρες, όλα τα τμήματα του νοσοκομείου!

Που αποσκοπούν αυτές οι επισκέψεις; Μάλλον δεν είναι για καλό των εργαζομένων, ούτε για τη βελτίωση του επιπέδου παροχών υγείας!

Ο ΟΔΙΠΥ Α.Ε. συστάθηκε προκειμένου να προχωρήσουν τις αλλαγές για το νέο ΕΣΥ. Βασικούς στόχους έχει την αξιολόγηση των νοσοκομείων με βάση τα λιγότερα δυνατά έξοδα (μισθοί, υλικά κλπ) και όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα (απογευματινά χειρουργεία, DRGs Diagnostic related groups).

Τα DRGs είναι κωδικοί κοστολόγησης όλων των ιατρικών πράξεων και των υλικών, ώστε να λειτουργήσουν σαν βάση για τη χρηματοδότηση του νοσοκομείου από εδώ και πέρα!

Ο ηλεκτρονικός φάκελος ασθενούς θα χρησιμοποιηθεί για να κοστολογηθούν πιο εύκολα οι υπηρεσίες που παρέχει το νοσοκομείο, αλλά και για την αξιολόγηση του προσωπικού με κριτήριο τη διατήρηση του μικρότερου κόστους, με μεταφορά της όποιας ευθύνης, σε ελλείψεις- ανεπάρκειες του Συστήματος Υγείας, στους ίδιους τους εργαζόμενους!

Να υποθέσουμε ότι, μετά τις δεκάδες φετινές κινητοποιήσεις με κορύφωση το Πανευβοϊκό συλλαλητήριο για την Υγεία, τα έγγραφα που έχουν αποσταλεί από το Σύλλογο Εργαζομένων στο Υπουργείο, τις μηνυτήριες αναφορές, καθώς και τα έγγραφα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την υφιστάμενη κατάσταση στο νοσοκομείο Χαλκίδας, ήρθαν να διαπιστώσουν τα όσα καταγγέλλουμε;

Μήπως ήρθαν να μας βοηθήσουν με την Οργάνωση και την ασφαλή Στελέχωση του Νοσοκομείου;

Γιατί φυσικά δεν μπορούμε να μιλάμε για ποιότητα ή βελτίωση της ποιότητας στις υπηρεσίες Υγείας και για ενίσχυση της ασφάλειας των ασθενών, χωρίς την ασφαλή στελέχωση όλων των τμημάτων του Νοσοκομείου!

Δεν μπορούμε να μιλάμε για ποιότητα και ασφάλεια όταν έχουμε από τη μία:

  • 100% πληρότητα, ιδιαίτερα των μεγάλων κλινικών. Φιλοξενίες Χειρουργικών και Παθολογικών περιστατικών, σε όλα τα νοσηλευτικά τμήματα, ακόμα και στο Μ/Γ τμήμα.
  • καθημερινή 24ωρη εφημερία, 365 μέρες το χρόνο, με κάλυψη Εύβοιας, μεγάλου τμήματος Βοιωτίας και τμήματος Αττικής. Προσέλευση στο ΤΕΠ γύρω στα 250 περιστατικά τη μέρα, με τάσεις σημαντικής αύξησης, τα ΣΚ, τις Αργίες και την καλοκαιρινή περίοδο.

Και από την άλλη:

  • συνεχείς βάρδιες προσωπικού, με ένα ρεπό την εβδομάδα σε πολλά τμήματα, δεκάδες οφειλόμενα ρεπό και οφειλόμενη κανονική άδεια ακόμα και από το 2022
  • συνεχείς - εξαντλητικές εφημερίες γιατρών, πολύ πάνω από αυτές που ορίζει ο νόμος
  • δημιουργία Αυτοτελούς ΤΕΠ, χωρίς την ανάλογη στελέχωση σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό
  • λειτουργία υποτιθέμενου τμήματος διαλογής στα Επείγοντα, χωρίς εφαρμογή της νομοθεσίας για την 24ωρη στελέχωση του τμήματος διαλογής με γιατρό και νοσηλευτή
  • λειτουργία νοσηλευτικών τμήματα των 48, 36 κλινών με 2-3 νοσηλευτές στη βάρδια.
  • λειτουργία Καρδιολογικού τμήματος και Μονάδας εμφραγμάτων μαζί, με κοινό προσωπικό. 2-3 νοσηλευτές και 1 καρδιολόγος με τον ειδικευόμενο του, για μονάδα, κλινική και κάλυψη του ΤΕΠ
  • λειτουργία 3 από τις 6 χειρουργικές αίθουσες, ενώ υπάρχουν στη λίστα εκατοντάδες ΤΑΚΤΙΚΑ χειρουργικά περιστατικά, όλων των ειδικοτήτων, για να χειρουργηθούν και πολλά ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ περιστατικά, όλο το 24ωρο

Περιμένουμε, τα αποτελέσματα της επίσκεψης μαζί με τις αντίστοιχες φωτογραφίες, που θα πιστοποιούν ότι χέρι – χέρι Διοίκηση και Κυβέρνηση προωθούν το Νοσοκομείο Α.Ε..

Όμως απέναντι σε αυτό θα βρεθούν όλοι όσοι παλεύουν για αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία, χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2024 20:01

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr