100 Χρονια από την Ελευση του Οσιου Ιωαννη του Ρωσσου στην Ευβοια

Τελευταία Νέα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Γιώργος Κιούσης: «Αρνήθηκαν να κηδέψουν τη μητέρα μου Κυριακή γιατί ο δήμος έχει πάρει απόφαση να μην γίνονται κηδείες Σαββατοκύριακο ενώ …γίνονται!»

Στην αρχή του καλοκαιριού και η γύμνια από πλευράς της δημοτικής αρχής Βάκα στο δήμο Χαλκιδέων φαίνεται να εξαντλείται ακόμα και στις πιο δύσκολες κοινωνικές στιγμές που αντιμετωπίζει κάποιος όταν έχει να κηδέψει συγγενικό του πρόσωπο.

Εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής επικαλούνται ότι έχει ληφθεί απόφαση από το Δήμο Χαλκιδέων να μη γίνονται κηδείες το Σαββατοκύριακο. Χωρίς όμως να έχει δει κανείς αυτή την απόφαση και πολύ δε μάλλον χωρίς να έχουν λάβει σχετική γνώση τα γραφεία τελετών που δραστηριοποιούνται και στο δήμο Χαλκιδεων προκειμένου να ενημερώνουν τους συγγενείς των θανούντων.

Ένα νέο θέμα μείζονος σημασίας που απ’ ότι φαίνεται κάνει έρμαιο των εκπροσώπων της δημοτικής αρχής Βάκα, τον κάθε δημότη, είναι η τέλεση κηδειών τα Σαββατοκύριακα. Ανάλογα με το τι θα αποφασίσει ο αρμόδιος σε κάθε δημοτική ενότητα, για το θέμα, πράττουν όπως μας καταγγέλλει ο κ. Κιούσης. Κατά «το δοκούν», όπως μας αναφέρει έπραξαν και στην υπόθεση της μητέρας του.

Όπως καταγγέλλει αποκλειστικά στο eviakosmos.gr, ο κ. Γιώργος Κιούσης, κάτοικος Βασιλικού, χτες το βράδυ έχασε τη μητέρα του και σύμφωνα με όσα είχε συνεννοηθεί με το γραφείο τελετών, σήμερα Κυριακή θα μπορούσε να γίνει η τελετή της Εξόδιου Ακολουθίας, στο Βασιλικό.

«Αρνήθηκαν να κηδέψουν τη μητέρα μου Κυριακή γιατί ο δήμος έχει πάρει απόφαση να μην γίνονται κηδείες Σαββατοκύριακο ενώ …γίνονται! Αποφασίζει ο νεκροθάφτης αν θα γίνει η κηδεία και ποια μέρα. Τον πήρα τηλέφωνο και μου είπε να πάρω στο δήμο γιατί από εκεί παίρνει εντολές. Ξέρω ότι γίνονται κηδείες και την Κυριακή. Γιατί άραγε κάποιοι παίζουν παιχνίδια και τι παιχνίδια με τον πόνο μας; Τι θέλουν για να κάνουν Κυριακή την κηδεία; Πως ο πρόεδρος αν τον είχα πάρει πρώτο τηλέφωνο όπως μου είπε θα έβρισκε τη λύση, αφού υπάρχει απόφαση στο δήμο;» καταγγέλλει ο κ. Κιούσης.

Όμως, όπως καταγγέλλει όταν ζήτησε να γίνει η κηδεία της μητέρα του σήμερα, Κυριακή, βρέθηκε μπροστά σε μία έκπληξη και έγινε μπαλάκι ανάμεσα σε νεκροθάφτη και εκπροσώπους του δήμου που απευθύνθηκε για να προχωρήσει τη διαδικασία.

Παρόλο που σε άλλες δημοτικές ενότητες γίνονται κανονικά οι κηδείες, το Σαββατοκύριακο, και παρόλο και το γραφείο τελετών τον διαβεβαίωσε ότι μπορεί να γίνει η κηδεία, σήμερα!

Όπως μας καταγγέλλει, μίλησε με τον Αντιδήμαρχο κ. Γουρνή ο οποίος του είπε ότι δεν γίνονται κηδείες στο Δήμο Χαλκιδέων το Σαββατοκύριακο, όπως επίσης το ίδιο του είπε και ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για τις ταφές Βαγγέλης Σαμαράς ο οποίος και τον παρέπεμψε στο δήμο Χαλκιδέων.

Το eviakosmos.gr και η δημοσιογράφος Έφη Ντίνη επικοινώνησε σήμερα το μεσημέρι αρχικά με τον κ. Γουρνή ο οποίος ως αναρμόδιος για το θέμα, παρέπεμψε στον κ. Νέζη, ο οποίος να σημειωθεί ότι είναι αρμόδιος μόνο για το Νεκροταφείο στο ΠΕΙ Δοκού, όπως μας είπε. Για το Ληλάντιο αρμόδιος είναι ο Πρόεδρος κ. Τσάλλας με τον οποίο επικοινωνήσαμε επίσης και μας δήλωσε ότι αν ο κ. Κιούσης είχε επικοινωνήσει μαζί του από την αρχή, θα μπορούσε να είχε βρεθεί λύση να γίνει η κηδεία σήμερα, κάτι που είπε και στον κ. Κιούση σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα το μεσημέρι, μετά το τηλεφώνημα της δημοσιογράφου.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με όσα μας είπε ο κ. Νέζης, υπάρχει ειλημμένη απόφαση από το δήμο να μη γίνονται κηδείες το Σαββατοκύριακου λόγω έλλειψης προσωπικού στα νεκροταφεία. Και όμως γίνονται! Πως είναι δυνατόν; Δύο μέτρα και δύο σταθμά; Ενώ οι ιδιοκτήτες των Γραφείων Τελετών επισημαίνουν στο eviakosmos.gr , ότι δεν έχουν τέτοια ενημέρωση εγγράφως ούτε άτυπα από το Δήμο Χαλκιδέων και κάνουν κανονικά κηδείες και τα Σαββατοκύριακα.

Το eviakosmos.gr επικοινώνησε και με τον κ. Σαμαρά ο οποίος μας παρέπεμψε στο δήμο, χωρίς να θέλει να κάνει καμία δήλωση για το θέμα.

Και αναρωτιέται κανείς, πότε ελήφθη αυτή η απόφαση από το Δήμο, αν είναι σε γνώση του Δημοτικού Συμβουλίου, γιατί δεν την έχουν στα χέρια τους τα γραφεία τελετών και αν όλα αυτά που φέρονται να γίνονται από πλευράς του δήμου, είναι νόμιμα.

Είναι δυνατόν, εν έτη 2024, να μην υπάρχει προσωπικό στο δήμο να κάνει τις διαδικασίες ταφής; Είναι δυνατόν ο κάθε δημότης να γίνεται έρμαιο της δημοτικής αρχής για ένα τόσο σοβαρό θέμα; Και τελικά αν υπάρχει αυτή η απόφαση που εμείς δεν έχουμε στα χέρια μας και σε επικοινωνία με τη δήμαρχο Έλενα Βάκα να μας μιλήσει για το θέμα εκείνη δεν απάντησε, γιατί γίνονται κηδείες Σαββατοκύριακο για κάποιους και για κάποιους άλλους δε γίνονται;

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο eviakosmos.gr ο κ. Κιούσης μετά την κηδεία της μητέρας του που ορίστηκε τελικά για τη Δευτέρα το πρωί, θα ενημερώσει σχετικά τον αρμόδιο Εισαγγελέα για το θέμα και θα στραφεί νομικά για όλο αυτό κατά παντός υπευθύνου.

Μέχρι τότε ευελπιστούμε να έχει δώσει και επίσημα στη δημοσιότητα ο δήμος την απόφαση που επικαλούνται οι αντιδήμαρχοι και βέβαια από κει και πέρα αν υπάρχει κάτι τέτοιο να κριθεί αν είναι στη δικαιοδοσία και στις αρμοδιότητες μίας δημοτικής αρχής να αποφασίζει πότε θα γίνονται ή δε θα γίνονται κηδείες στο δήμο Χαλκιδέων! Και σκεφτείτε ότι είμαστε στις αρχές του Καλοκαιριού...

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 09 Ιουνίου 2024 15:21

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr