Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Χτύπησαν» στο ATM στα Χάνια Αυλωναρίου και έφυγαν με 65.000€

Με 65.000€ έφυγαν οι άγνωστοι που τα μεσάνυχτα κατάφεραν να διαρρήξουν το μηχάνημα ανάληψης χρημάτων που βρίσκεται σε super maket στα Χάνια Αυλωναρίου. Οι διαρρήκτες κατάφεραν χρησιμοποιώντας εκρηκτικό μηχανισμό να σπάσουν την υποδοχή του ATM και να πάρουν τα χρήματα που είχε μέσα σε λίγα λεπτά. Ο θόρυβος από τον εκρηκτικό μηχανισμό σήκωσε από τα κρεβάτια τους τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι μέχρι να αντιληφθούν τι είχε γίνει, οι δράστες είχαν διαφύγει πιθανότατα με μηχανή μεγάλου κυβισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε γίνει απόπειρα διάρρηξης στο συγκεκριμένο ATM που είναι τοποθετημένο σε κατάστημα στον Κεντρικό δρόμο στα Χάνια Αυλωναρίου και πέρυσι το Φεβρουάριο, χωρίς αποτέλεσμα για τους δράστες.

Πιθανολογείται ότι πρόκειται για οργανωμένη σπείρα που «χτυπάει» τα μηχανήματα ανάληψης χρημάτων που βρίσκονται κυρίως σε επιχειρήσεις. Δεν υπάρχει ασφάλεια και έτσι η προσέγγιση και η καταστροφή τους είναι πιο εύκολη γι αυτούς. Ερευνάται αν πρόκειται για τους ίδιους δράστες που πριν από λίγο καιρό είχαν ανατινάξει το ATM Τράπεζας στην Αμάρυνθο και στην Ερέτρια.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο eviakosmos.gr ότι πρόκειται για σπείρα που ξέρει καλά τη δουλειά της. Οι δράστες χρησιμοποιούν την κατάλληλη ποσότητα υγραερίου ώστε να μην προκαλούν περεταίρω ζημιές και χτυπάνε σε απομονωμένα ATM

Η υπόθεση ερευνάται από την Ασφάλεια Χαλκίδας.