Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το πολιτιστικό ενδιαφέρον του Μητσοτάκη για την Αμάρυνθο και η βόλτα στο παραλιακό μέτωπο της Ερέτριας

Μετά την Κύμη, ο Πρόεδρος της Ν.Δ Κυριάκος Μητσοτάκης περιόδευσε το απόγευμα σε Αλιβέρι και στην συνέχεια πέρασε πολύ γρήγορα από την Αμάρυνθο και την Ερέτρια όπου τον υποδέχθηκε με το θεσμικό της ρόλο, η δήμαρχος Αμφιτρίτη Αλημπατέ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του eviakosmos.gr, ο Πρόεδρος της Ν.Δ γνώριζε για τις αρχαιολογικές ανασκαφές και την ειδική έκδοση του γραμματόσημού με την Αμαρύνθια Αρτέμιδα και ρωτούσε διαρκώς για την πολιτιστική κληρονομιά ενός ιστορικού δήμου, όπως τον χαρακτήρισε.

Εν τάχει η δήμαρχος, τον ενημέρωσε σχετικά και στη συνέχεια ζήτησε να κάνει και μία βόλτα στην παραλία της Ερέτριας. Συζήτησε με κόσμο που συνάντησε καθοδόν, ενημερώθηκε για την ανάπλαση της παραλίας, το κόλλημα που υπάρχει με το Νησί των Ονείρων και κατέληξε δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην κατασκευή της μαρίνας.

Τέλος, επεσήμανε ό,τι ένας δήμος με τόση μεγάλη δημοτική περιουσία θα πρέπει να την αξιοποιήσει και να φτιάξει ένα μεγαλύτερο δημαρχείο, όπως αρμόζει στην περιοχή.

Η δήμαρχος η οποία έκρινε ότι ήταν πολύ καλά ενημερωμένος και από τη σχέση που έχει τον δημοτικό σύμβουλο Ερέτριας  Νίκο Φατούση, ο Πρόεδρος, ως Τομεάρχης Κορίνθου, ότι ο κ. Φατούσης δεν είχε παραλείψει να τον ενημερώσει για την ιδιαίτερη πατρίδα του που τόσο αγαπάει.

Η κα Αλημπατέ επεσήμανε στον πρόεδρο ό,τι λόγω της γραφειοκρατίας πολλά έργα βρίσκονται υπό χρηματοδότηση αλλά καθυστερούν.

Ο πρόεδρος ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την αγάπη που του έδειχνε ο κόσμος που συνάντησε στο δρόμο του, ανάμεσα του και  μικρά παιδιά που  ήθελαν να βγάλουν μια φωτογραφία μαζί του, έφυγε ικανοποιημένος από την Ερέτρια με την υπόσχεση ό,τι θα την επισκεφθεί και πάλι πολύ σύντομα.

er2

er1

er3

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 20:16

Σχετικά Άρθρα