Τελευταία Νέα

Λευτέρης Ραβιόλος: «Η συνύπαρξη των αιολικών πάρκων με τους κατοίκους του δήμου θα πρέπει να στηρίζεται στη κατανόηση και στον αλληλοσεβασμό»

Την Πέμπτη 14 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου και εκπροσώπων της εταιρείας ENEL, παρουσία δημοτικών συμβούλων και όλων των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων στις οποίες εγκαθίστανται αιολικά πάρκα της εν λόγω εταιρείας.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, ο Δήμαρχος κ. Ραβιόλος Λευτέρης είχε την ευκαιρία για πολλοστή φορά να επισημάνει τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των κατοίκων του Δήμου Καρύστου που δημιουργούνται εύλογα, όπως επεσήμανε, από τις εργασίες της εταιρείας για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών.

Ειδικότερα ο Δήμαρχος παρουσίασε με δραματικό τρόπο τις συνέπειες της σκόνης στους χώρους εργασιών που σε συνδυασμό με το πρόβλημα της λειψυδρίας δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα. Για το λόγο αυτό υπενθύμισε την πρόσφατη δήλωση που έκανε σχετικά με το θέμα αυτό και ζήτησε από την εταιρεία να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα ομαλοποιήσουν την κατάσταση, ανεξαρτήτως κόστους.

Επίσης ο δήμαρχος τόνισε στους εκπροσώπους της εταιρείας πως θα πρέπει να υπάρξει άμεσα μέριμνα ώστε οι κτηνοτρόφοι της περιοχής μας, που αποτελούν έναν από το βασικούς πυλώνες της τοπικής οικονομικής μας ανάπτυξης, να στηριχτούν έμπρακτα. Για το λόγο αυτό ζήτησε από την εταιρεία τη δωρεάν εγκατάσταση και παροχή ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και την κατασκευή δικτύου υδροδότησης στις κτηνοτροφικές μονάδες καθώς επίσης επανέλαβε και τόνισε την ανάγκη επίσπευσης διάθεσης ζωοτροφών στους κτηνοτρόφους που υφίστανται ζημία από την κατάληψη χώρων βόσκησης κατά τη διάρκεια της κατασκευής των έργων.

Κλείνοντας ο Δήμαρχος υπογράμμισε πως η συνύπαρξη των αιολικών πάρκων με τους κατοίκους του δήμου θα πρέπει να στηρίζεται στη κατανόηση και στον αλληλοσεβασμό.

Ο τόπος μας και οι φιλόξενοι συμπολίτες μου που έχω την τιμή να εκπροσωπώ δήλωσε , ανησυχούν από τις δραστηριότητες σας. Χρέος σας είναι να ακούσετε τις ανησυχίες τους να τις αφουγκραστείτε και να λάβετε πρωτοβουλίες που θα είναι επ’ ωφέλεια όλων.

Από την πλευρά του δήμου δηλώνουμε έτοιμοι, με γνώμονα πάντα την προστασία των δημοτών μας και του περιβάλλοντος, να προχωρήσουμε σε έναν έντιμο και ειλικρινή ανοιχτό διάλογο που θα καταλήξει σε ένα σύμφωνο συνεργασίας που θα περιγράφει και θα εγγυάται τις δεσμεύσεις των εταιρειών απέναντι στους ιδιοκτήτες γης αλλά και στο σύνολο των δημοτών μας, υλοποιώντας πάγια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 01:18

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr