Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εύστοχη η παρατήρηση του Κούκουζα για την Εύβοια σε ότι αφορά το πρόγραμμα για την παροχή ολοκληρωμένης φροντίδας για τις εγκύους ορεινών και δυσπρόσιτων περιοχών

Εύστοχή ήταν η παρατήρηση του Περιφερειακού Συμβούλου Βαγγέλη Κούκουζα, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σήμερα, στη συζήτηση για το θέμα που αφορούσε την έγκριση σχεδίου προγραμματικής σύμβασής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του φορέα με την επωνυμία «HOPE GENESIS ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με θέμα: «Παροχή ολοκληρωμένης ιατρικής φροντίδας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού σε γυναίκες, μόνιμες κάτοικοι ορεινών και δυσπρόσιτων περιοχών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».

Ο κ. Κούκουζας παρατηρώντας ό,τι σε ότι αφορά το Νομό της Εύβοιας, εχει επιλεχθεί μόνο το χωριό Αμυγδαλιά στο Κάβο Ντόρο, αντέδρασε υποστηρίζοντας πως είναι και άλλες περιοχές στην Εύβοια που πρέπει οπωσδήποτε να ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

«Διαπίστωσα ότι ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα αυτό, όπως επίσης και η μισή Φθιώτιδα. Και πολύ σωστά» είπε ο κ. Κούκουζας και συνέχισε:

«Διαπίστωσα όμως ότι στην Εύβοια έχουμε εντάξει μόνο την Αμυγδαλιά στο Κάβο Ντόρο που είναι 2,5 ώρες από την Κάρυστο. Δεν είναι μόνο αυτές οι απομακρυσμένες περιοχές στην Εύβοια που δεν έχουν πρόσβαση σε Πρωτοβάθμια Υγεία. Είναι και τα χωριά του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων. Η Λάμαρη, οι Στρώπονες, η Γλυφάδα, οι Τσέργιες. Είναι τα χωριά δήμου Κύμης –Αλιβερίου, τα Θαρούνια, το Τραχήλι, ο Κρεμαστός, τα Μανίκια το Μακρυχώρι, το Παρθένι και επίσης τα χωριά του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας.

Η Αγιά Σοφιά, οι Μαρκάτες, η Κοτσικιά και η Νήσος Σκύρος. Δεν πρέπει να συμπεριληφθούν και αυτά μέσα στην Προγραμματική Σύμβαση που θα κάνουμε με την εταιρία; Δηλαδή, η Εύβοια είναι κοντά στον Πολιτισμό; Υπάρχουν αχαρτογράφητες περιοχές που δεν έχουν πρόσβαση. Θα πρέπει να συμπεριληφθούν και αυτές οι περιοχές που δεν έχουν πρόσβαση».

Έκανε δεκτή την παρατήρηση του κ. Κούκουζα το Προεδρείο και αναμένεται να δοθεί στον κ. Χειμάρα που είναι ο αρμόδιος για το πρόγραμμα. Και αναρωτιέται κανείς, κανείς άλλος, από αυτούς που ενημέρωσαν σχετικά τον κ. Χειμάρα από την Εύβοια, δεν γνώριζε ότι υπάρχουν οι παραπάνω περιοχές που μπορούν να ενταχθούν στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα;

Σχετικά Άρθρα