Τελευταία Νέα

Ο Φάνης Σπανός για τα μαθητικά δρομολόγια στην Εύβοια: «Βρίσκουμε λύσεις και στα όρια του τυπικά ορθού…»

Μετά τις καταγγελίες γονέων και επαγγελματιών στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm ότι 500 μαθητές βρίσκονται σε «ομηρία» από την Περιφέρεια Στερεάς για την μεταφορά τους στα σχολεία, αρχικά την Τρίτη 17 Οκτωβρίου, στην εκπομπή «τάδε έφη» με τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη (Διαβάστε εδώ: http://www.eviakosmos.gr/index.php/koinonia/item/4670-eyvoia-goneis-kai-epaggelmaties-kataggelloun-500-paidia-se-omiria-apo-tin-perifereia-gia-ti-metafora-tous-sta-sxoleia) σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ίδια εκπομπή την Πέμπτη 19 του μηνός, το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός, ως αρμόδιος πολιτικός προϊστάμενος της Π.Ε Εύβοιας, δήλωσε τα παρακάτω:

«Έχουμε ξαναπεί από την εκπομπή σας και είναι σημαντικό να το επαναλαμβάνουμε ότι τα μαθητικά δρομολόγια διέπονται από έναν περίπλοκο και κακοφτιαγμένο νόμο. Που δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα σε όλη τη Χώρα» δήλωσε στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός χωρίς να απαντά αν υπάρχει αντίστοιχο πρόβλημα με άλλη Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

«Όχι αυτό δεν είναι ακριβές και είναι εύκολο να λέμε ότι αυτά μόνο εδώ συμβαίνουν. Να πούμε όμως για την Εύβοια. Εμείς περίπου αυτή τη στιγμή μεταφέρουμε περίπου 7500 παιδιά, για κάθε ένα από τα οποία θα πρέπει να φτιαχτεί ένα ξεχωριστό δρομολόγιο. Να βρεθεί η διεύθυνση κατοικίας του, να συνδεθεί με το σχολείο του. Να ομαδοποιηθούν σε δρομολόγια των ταξί ή των μικρών και μεγάλων λεωφορείων. Να βγουν δημόσιοι διαγωνισμοί. Μια ασύλληπτα μεγάλη γραφειοκρατία. Εμείς ξεκινήσαμε, κάναμε το διαγωνισμό μεγάλο και τριετή για να έχουμε αυτή την προοπτική για να μην κάνουμε το ίδιο πράγμα κάθε χρόνο».

Ο κ. Σπανός στη συνέχεια ανέφερε ότι είναι περίπου 200 τα παιδιά δηλαδή γύρω στο 4% του συνόλου που δεν μεταφέρονται σήμερα.

«Αυτό οφείλεται σε δύο πράγματα. Είναι δύο ομάδες παιδιών που δεν μεταφέρονται σήμερα. Τα μεν αυτά που αναφέρατε κι εσείς, τα άγονα. Τα άγονα είναι δρομολόγια στα οποία εμείς βγάλαμε κανονικά τους διαγωνισμούς και δε μπόρεσαν οι επαγγελματίες ταξί ή των λεωφορείων να συμμετέχουν και να κάνουν συμβάσεις. Μα επειδή δεν έφεραν ενημερότητες, μα επειδή δε συμμετείχαν καθόλου, μα επειδή δεν είχαν σωστά δικαιολογητικά. Εδώ και δύο χρόνια αυτό γίνεται εκ του Νόμου ηλεκτρονικά με μία συγκεκριμένη πλατφόρμα και συγκεκριμένες προθεσμίες από τις οποίες και μετά κλειδώνει η πλατφόρμα».

Σε ότι αφορά την άλλη ομάδα ο κ. Σπανός ανέφερε πως είναι παιδιά που αλλάζουν σχολεία. Είναι δρομολόγια όπως είπε που εμφανίζονται το μήνα Σεπτέμβριο και πρέπει να ξεκινήσει μία διαδικασία από το μηδέν.

«Εμείς τάχιστα όπως προβλέπει και η σχετική εγκύκλιος που βγήκε από το Υπουργείο, τρέχουμε μία διαδικασία απευθείας διαπραγμάτευσης. Καλούνται οι πιθανοί ανάδοχοι δίνουν τιμές. Είναι μία πολύ γρήγορη διαδικασία η οποία ενεργοποιείται από ένα σημείο και μετά. Η λύση αυτή ενεργοποιήθηκε με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών τέλος Σεπτέμβρη. Ταυτόχρονα ήρθε από το Υπουργείο και μία άλλη εγκύκλιος από το Υπουργείο να επανακοστολογήσουμε τα δρομολόγια» είπε ο κ. Σπανός.

Έχουν χαθεί ήδη 18 μέρες και οι επαγγελματίες σύμφωνα με όσα δήλωσαν στη συνέχεια στο ραδιόφωνο δεν έχουν κληθεί για διαπραγμάτευση. Ο κ. Σπανός όμως ισχυρίζεται πως δεν έχει χαθεί καμία μέρα. Και έκρινε προς πρέπει να αποχωρήσει…

«Υπάρχουν διαδικασίες δεν έχουμε χάσει καμία μέρα. Αυτό είναι που μπορώ να πω και που κάθε χρόνο επιτυγχάνουμε. Βρίσκουμε λύσεις και στα όρια του τυπικά ορθού. Αν πηγαίναμε και με το απόλυτο γράμμα δεν μπορώ να σας περιγράψω πως θα ήταν η κατάσταση» είπε ο κ. Σπανός.

Τελικά είναι μεγάλη επιτυχία όταν τα σχολεία ξεκινούν το Σεπτέμβρη τα δρομολόγια για ορισμένους μαθητές αναμεσά τους και παιδιά με ειδικές ικανότητες να ξεκινούν από Φλεβάρη, Μάρτη και πάει λέγοντας. Πολύ μεγάλη επιτυχία!!!

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ Ο κ. ΣΠΑΝΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018 15:24

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr