Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συγκλονίζει η μαρτυρία μητέρας με αυτιστικό παιδί στον ΕΥΡΙΠΟ 90FM για να μαθητικά δρομολόγια στην Εύβοια: «Είναι άδικο και απαράδεκτο για το δικό μου το παιδί, χωρίς να θέλω να αδικήσω τα άλλα παιδάκια…»

Μητέρα αυτιστικού παιδιού η κα Δέσποινα Σουγλέρη από την ευρύτερη περιοχή της Ερέτριας, ξεσπά στην εκπομπή «τάδε έφη» πρωινό Πέμπτης 18 Οκτωβρίου, στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και στη δημοσιογράφο Εφη Ντίνη, για το «Γολγοθά» που βιώνει καθημερινά όπως καταγγέλλει, όντας σε «ομηρία» τα δύο της παιδιά και φέτος, με τα μαθητικά δρομολόγια στην Εύβοια. Η ίδια έκανε παρέμβαση στην εκπομπή, μετά τις δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπανού και συναισθηματικά φορτισμένη ανέφερε τα παρακάτω:

«Το δικό μου το παιδί δε θα το βάλω μέσα στα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Αλλά το φάσμα του αυτισμού είναι τεράστιο. Και το πρόβλημα του παιδιού μου είναι κυρίως στη συμπεριφορά. Είναι λίγο απρόβλεπτο. Από τα 6 του χρόνια συνεργαζόμαστε με τον κ. Γιώργο Συκά, δρομολόγιο 576, ο οποίος για να αναλάβει το παιδί μου πήρε από μένα κάποια σεμινάρια ειδικής διαπαιδαγώγησης» αναφέρει η κα Σουγλέρη και συνεχίζει:

«Γιατί για να φέρω αυτό το παιδί, με 149 δείκτη νοημοσύνης ιατρικά αποδεδειγμένο σήμερα, έχω πάει κόντρα από την ώρα που γεννήθηκε σε ότι του έχει δώσει η φύση του. Έχω κάνει μεγάλο αγώνα και αυτός μεγαλύτερο. Ένα παιδί που αν και εκλέχτηκε σήμερα σημαιοφόρος, έδωσε τη θέση του γιατί θέλει λέει να καταθέσει στεφάνι γιατί το θεωρεί μεγαλύτερη τιμή».

Σε ότι αφορά την κατάσταση με τα μαθητικά δρομολόγια η κα Σουγλέρη καταγγέλλει:

«Είμαι διαζευγμένη με δυο παιδιά και με αυτή την κατάσταση καίγεται και το άλλο μου παιδί το πρωί. Φέτος και επι δύο μήνες με παραπέμπουν όλοι σε όλη την υπηρεσία. Ξέρω όλα τα ονόματα. Ο ένας στον άλλο. Προσπαθώ εδώ και τρεις μέρες να μιλήσω με τον κ. Μούτσιο που είναι νομικός σύμβουλος του ‘χω στείλει και mail δε γίνεται απολύτως τίποτα. Έχουνε το θράσος να μου λένε να υπογράψω υπεύθυνη δήλωση που να λέει να το στείλω με λεωφορείο και αν πάθει κάτι το παιδί μου, η ευθύνη είναι δική μου.

Ζητάνε από το Διευθυντή να κάνει έγγραφη δήλωση. Όμως, αν την κάνει ποτέ ξανά δε θα έχει το παιδί μου τη δυνατότητα για ταξί. Και είμαι αυτή τη στιγμή κρεμασμένη δεν ξέρω σε ποιον να απευθυνθώ. Θα κατέβω κάποια στιγμή κάτω στην Περιφέρεια και θα ζητήσω τα χαρτιά να δω ποιο είναι τελοσπαντων αυτό το χαρτί που λείπει.

Δεν έχουν το δικαίωμα ειδικά αυτό το παιδί, όχι γιατί είναι αδύναμο. Όχι! Γιατί είναι πάρα πολύ δυνατό. Άριστος μαθητής. Να μου το πετάνε έξω και να αναγκάζομαι εγώ αυτή τη στιγμή, από Δευτέρα και μπορείτε να το εξακριβώσετε να μην μπορώ να στείλω τα παιδιά μου στο σχολείο. Όλοι οι ξεφτιλισμένοι, δεν με ενδιαφέρει που ακούγομαι έτσι, ας μου κάνουνε και μήνυση. Έφτασα στο αμήν! Δεν έχω τίποτε άλλο να πω! Δεν έχει δικαίωμα κανείς να μου μιλήσει γιατί αυτό το παιδί σήμερα εδώ που έχει φτάσει, εγώ το έχω φτάσει.

Και αυτό που συμβαίνει είναι άδικο. Το παιδί μου θα πάει σχολείο γιατί το αξίζει είναι μαθητής του 10! Δε θα μείνει σπίτι. Αν είναι να ξεχωρίζει για κάτι, θα είναι γιατί είναι καλύτερος! Όχι γιατί δεν έχει η μητέρα του να πληρώσει βενζίνες 7 ευρώ την ημέρα πάνω κάτω. Ντροπή τους! Τίποτα άλλο δεν έχω να πω. Η μόνη που αξίζει εκεί μέσα είναι η κα Παρασκευοπούλου. Είναι απαράδεκτο και άδικο ειδικά για το δικό μου παιδί. Δε βάζω τα άλλα παιδάκια σε δεύτερη μοίρα! Ολομόναχη σε έναν αγώνα…Στον κ. Μπακογιάννη σας παρακαλώ πολύ!»

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΕΦΗΣ ΝΤΙΝΗ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΟ 90fm ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΗ Η ΚΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΟΥΓΛΕΡΗ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018 00:41

Σχετικά Άρθρα