Τελευταία Νέα

Στο πλευρό των κατοίκων του Γυμνού η δημοτική αρχή της Ερέτριας- Συμφώνησαν τη εκπόνηση μελετών από την Τεχνική του Υπηρεσία για την κατασκευή του Πνευματικού Κέντρου στο Γυμνό

Ένα έργο πνοής στη Δημοτική Κοινότητα Γυμνό, μπορεί να πάρει σάρκα και οστά πλέον μετά την έκβαση της συζήτησης που είχαν την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, εκπρόσωποι της Ενορίας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, του εκκλησιαστικού συμβουλίου, του πνευματικού Κέντρου Γυμνού με τη δήμαρχο Ερέτριας Αμφιτρίτη Αλημπατέ, τους αντιδημάρχους αλλά και τους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ερέτριας, στο Δημαρχείο στην Ερέτρια προκειμένου να ξεκινήσει η εκπόνηση μελετών που αφορά την κατασκευή του Πνευματικού Κέντρου στο Γυμνό.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε πριν από λίγο στο eviakosmos.gr η δήμαρχος της Ερέτριας Αμφιτρίτη Αλημπατέ, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου θα προχωρήσει τις διαδικασίες σε ότι αφορά την εφαρμογή του Σχεδίου Πόλεως, την αλλαγή χρήσης γης, την οριοθέτηση κοινόχρηστων χώρων, κατασκευή τουαλέτας, με μελέτες ολοκληρωμένες για να μπορέσει στη συνέχεια να αναζητηθεί χρηματοδότηση για την κατασκευή του Πνευματικού Κέντρου δίπλα στην εκκλησία.

Εκτός από το θέμα της κατασκευής του Πνευματικού Κέντρου συζητήθηκαν και το θέμα της αναστήλωσης και ανάδειξης του Μεσαιωνικού Πύργου που βρίσκεται στο χώρο της εκκλησίας. Και η κατασκευή ενός αναψυκτήριου σε χώρο μπροστά στην εκκλησία που θα επιφέρει και έσοδα στην Ενορία αλλά και θα δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να απολαμβάνει την υπέροχη θέα.

«Το Γυμνό είναι μία ζωντανή κοινότητα που μαζί με την Τοπική Εκκλησία, την Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου και τον δραστήριο κληρικό πατέρα Ρωμανό, το εκκλησιαστικό συμβούλιο, την τοπική κοινωνία εργάζονται για το καλύτερο για τον τόπο τους. Εμείς οφείλουμε σα δημοτική αρχή να σταθούμε αρωγοί σε αυτά που έχουμε τη δυνατότητα να στηρίξουμε με τις τεχνικές μας υπηρεσίες, όπου χρειαστεί και βέβαια να συνδράμουμε στη συνέχεια αναζητώντας μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ ή από οπουδήποτε άλλο θα είναι αυτό εφικτό, για τη χρηματοδότηση του έργου. Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι να υπάρχουν ώριμες μελέτες. Ξεκινάμε λοιπόν με την ευχή και τη συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας με σκοπό την επίτευξη των στόχων μας που αποτελούν κομμάτι ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρωτεργάτη πατέρα Ρωμανό, έναν οραματιστή και δημιουργικό κληρικό. Στον Πρόεδρο της Τ.Κ Γυμνό κ. Χαϊνά, στο εκκλησιαστικό συμβούλιο, στη Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ζωής Λεμπέση και την Προϊστάμενη Αννα Γεωργίου και στους αντιδημάρχους Αμαρυνθίων Γιώργο Παρασκευά και Σπύρο Σταματούκο που αποδεικνύουν εμπράκτως ό,τι όταν υπάρχει καλή συνεργασία όλα μπορούν να γίνουν» δήλωσε στο eviakosmos.gr η δήμαρχος Ερέτριας Αμφιτρίτη Αλημπατέ.

siskepsi gia gimno 2

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 03 Νοεμβρίου 2018 15:00

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr