Τελευταία Νέα

Πανευβοϊκός Σύλλογος «Ο Καλός Σαμαρείτης»-Στέφθηκε με επιτυχία η εκδήλωση για το παιδί- Συνεχίζεται το Χριστουγεννιάτικο μπαζαρ (βιντεο)

Μία ξεχωριστή, πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση με καταξιωμένους στο χώρο τους ομιλητές πραγματοποίησε την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου ο Πανευβοϊκός Σύλλογος Κακοποιημένης Γυναίκας και Παιδιού «Ο Καλός Σαμαρείτης» στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του δημαρχείου της Χαλκίδας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού.

Ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου, Πάνος Καραμούζης συντόνισε την εκδήλωση με επιτυχία αναφερόμενος στα βιογραφικά των ομιλητών και τη επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Ως οικοδεσπότης, το λόγο πήρε αρχικά ο Πρόεδρος του Συλλόγου, πατέρας Τιμόθεος Μπαϊμπάκης ο οποίος αναφέρθηκε στην εκδήλωση αυτή που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Σύλλογος στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδιού.

«Το παιδί είναι εκείνο που δίνει την ουσία, το νόημα της ζωής. Εάν η στάση η δική μας δεν είναι εκείνη η οποία θα βοηθήσει και κα ενισχύσει την παρουσία του μέσα στην κοινωνία τότε θα αντιμετωπίζουμε καταστάσεις σαν και αυτές που αντιμετωπίζουμε και βιώνουμε σήμερα και όχι μόνο» ανέφερε ο πατήρ Τιμόθεος Μπαϊμπάκης.

 

Την εκδήλωση άνοιξε ο Κοινωνικός Λειτουργός και Επιμελητής Ανηλίκων στα δικαστήρια της πόλης και στην Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων Χαλκίδας Γιώργος Καρβελάς, ο οποίος αναφέρθηκε στα δικαιώματα των παιδιών και στα όσα γίνονται στις άλλες χώρες.

«Η βία δεν έχει όρια. Εκτός από τους πολέμους που γνωρίζουμε υπάρχουν και πόλεμοι μέσα στην οικογένεια. Αυτές τις καταστάσεις αντιμετωπίζουμε εμείς, οι επιμελητές ανηλίκων και οι κοινωνικοί λειτουργοί» είπε ο κ. Καρβελάς και έδειξε ένα βίντεο με τον «κύκλο της βίας» και συνέχισε:

«Εμείς, ως Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων και Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων καταφέραμε κάτι. Να μπορεί το ανήλικο θύμα να μιλήσει σε έναν πάρα πολύ ωραίο χώρο, προστατευμένα. Να σταματήσει αυτή η ιστορία ένας ανήλικος να πηγαίνει στην Αστυνομία. Αυτός ο χώρος φτιάχτηκε με όλες τις προδιαγραφές όπως λέει ο Νόμος και ευχαριστούμε πολύ για την υποδομή τόσο την Μητρόπολη Χαλκίδας αλλά και το Δικηγορικό Σύλλογο. Όπως επίσης έχουμε και μία στέγη κακοποιημένων παιδιών, για δύο παιδιά. Εδώ πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Μητρόπολη. Είναι μεγάλη υπόθεση σήμερα να αποφασίζεις και αύριο να υλοποιείται. Το Ορφανοτροφείο στέγη αρρένων της Μητροπόλεως λειτουργεί. Ήδη βρίσκονται 6 παιδιά. Και η Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων έχει μπει σαν οργανωτής, σαν βοηθός αρωγός. Το κομμάτι της συνεργασίας είναι κορυφαίο! Σας ζητάω μόνο να ανοίξουμε τα μάτια της ψυχής μας…»

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΒΕΛΑΣ

 

 

 

 

 

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο δικηγόρος, τέως Εισαγγελέας Θανάσης Ψαρράκης ο οποίος μοιράστηκε με τους παραβρισκόμενους την εμπειρία του όλα αυτά τα χρόνια τόσο από τη θέση του Εισαγγελέα όσο και από τη θέση του δικηγόρου. O κ. Ψαρράκης μοιράστηκε την προσωπική του εμπειρία ως δικαστικός λειτουργός και ως δικηγόρος που χειρίστηκε αντίστοιχα περιστατικά με κακοποιημένα παιδιά. Το θέμα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης μονοπώλησε στο λόγο του.

«Το θέμα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης είναι θέμα που μας αφορά όλους» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ψαρρράκης και συνέχισε: «Η γενετήσια ή σεξουαλική εκμετάλλευση των παιδιών γίνεται είτε με την εμπορία και την εξυπηρέτηση της ακολασίας άλλων. Το γνωστό έγκλημα της μαστροπεία. Η σεξουαλική κακοποίηση των ανηλίκων τελείται και με τη σωματεμπορία…»

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ-ΤΕΩΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΨΑΡΑΚΗΣ

 

 

 

Η εκδήλωση έκλεισε με ένα παραμύθι…Έτσι όπως η κα Νανά Καφετζοπούλου, καθηγήτρια αγγλικών, επέλεξε να κάνει την εισήγηση της πάνω στο θέμα.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Η ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΝΑΝΑ ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

Η βραδιά έκλεισε με τραγούδια από τη Χορωδία του ΔΟΑΠΠΕΧ με με την παιδική –χορωδία χρωμάτων του ΔΟΑΠΠΕΧ υπό τη διεύθυνση της μουσικού Δέσποινας Γερογιάννη.

Ακολουθήσαν στο ισόγειο του κτιρίου, τα εγκαίνια του καθιερωμένου Χριστουγεννιάτικου bazaar το οποίο θα συνεχιστεί μέχρι τα Χριστούγεννα στην οδό Αβάντων, όπου έχει μεταστεγαστεί καθώς σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία.

Φίλοι και φίλες του Συλλόγου φιλοτέχνησαν με μεράκι και πολλή αγάπη διαφορά πράγματα, ποτά και γλυκίσματα για τις Άγιες Ημέρες. Αξίζει να το επισκεφτούμε. Να κάνουμε τις αγορές μας από το BAZAAR βάζοντας ο καθένας μας το δικό του λιθαράκι σε αυτή τη σοβαρή προσπάθεια που γίνεται από τον Πανευβοϊκό Σύλλογο Κακοποιημένης Γυναίκας και Παιδιού «ο Καλός Σαμαρείτης». Η ομάδα Εθελοντων Δοτών Μυελού των Οστών Χαλκίδας βρέθηκε απο νωρίς στο bazaar κάνοντας νέα μέλη.

 samar1

samar2

samar3

samar4

samar5

samar7

samar8

samar9

samar10

samar11

samar12

samar13

samar15

samar16

samar17

samar18

samar20

samar21

samar22

samar23

samar24

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2018 23:58

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr