bannerlive

Τελευταία Νέα

Μπάτσα σε Μπουραντά : «Καταργείτε την οικογένεια από το Δ.Σ του Ινστιτούτου Γ. Παπανικολάου επειδή δεν ήταν “καλό παιδί” η κα Κόκκορη…»

Με αφορμή την πρόταση Μπουραντά να «πετάξει» έκτος Διοικητικού Συμβουλίου την οικογένεια του αειμνήστου Γιατρού, Εφευρέτη του test Pap Γεωργίου Παπανικολάου, η επικεφαλής του συνδυασμού των Νέων Οριζόντων στο Δ.Σ, μιλώντας τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη με αφορμή τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Παπανικολάου την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, στην Κύμη ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο δήμαρχος καταργεί την οικογένεια από το Δ.Σ επειδή δεν ήταν «καλό παιδί» η κα Κόκκορη η οποία απευθύνθηκε στο Συνήγορο του Πολίτη, επειδή δεν απαντούσε ο δήμαρχος στα έγγραφα που του έστελνε σχετικά με το «Iνστιτούτο Παπανικολάου».

Κα Μπάτσα πάμε λίγο στα της ψηφοφορίας να δούμε ποιοι ψήφισαν και τι ψήφισαν ανοιχτά και γιατί έγινε αυτό το μπέρδεμα με την κα Χονδρονικόλα και τι έγινε με την ψηφοφορία;

Σε ότι αφορά στην ψηφοφορία, είχαμε όλοι συκώτι για να φύγουμε. Δηλαδή έχει τελειώσει το συμβούλιο και βγαίνοντας εγώ έδωσα μία συνολική εικόνα της ψηφοφορίας. Και είπα τα εξής: Έχουμε ψηφίσει εγώ και ο κύριος Ντόβολης κατά. Η κα Κόκκορη, ο κ. Θεοδώρου με την κα Χονδρονικόλα λευκό και εκεί μονάχα υπήρξε μία ένσταση σε σχέση με τον κύριο τον κ. Ντόβολη, ο οποίος είχε αποχωρήσει. Όταν όμως είχε αποχωρήσει, είχε πει ήδη ότι καταψηφίζει την εισήγηση.

Παρόλα αυτά ακόμα και έτσι να το δεχτούμε δηλαδή να μη δεχτούμε ότι ο κ. Ντόβολης ήταν παρών στο κλείσιμο της συνεδρίασης, υπήρχαν εκείνη την ώρα καταγεγραμμένα σύμφωνα και με δική μου αποτίμηση, 3 λευκά και 3 κατά. Το θέμα συνεπώς δεν περνούσε. Και εκεί, ενώ ήταν όρθιος ο κ. Μπουραντάς και οι υπόλοιποι σύμβουλοι. Υπήρξε μία στιχομυθία με την κα Χονδρονικόλα γιατί ψήφισες λευκό. Η κα Χονδρονικόλα είπε νομίζω περνάει το θέμα. Δηλαδή, υπήρξε μία, όπως καταλαβαίνετε προχειρότητα σε σχέση με το τι θα ψηφίσουν και γιατί θα το ψηφίσουν.

Νομίζω ότι η αντίδραση ήρθε μόλις ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα ο κ. Μαργέλης ότι δεν πέρασε το θέμα. Σωστά;

Φύγαμε όλοι με την εντύπωση ότι δεν περνάει το θέμα. Ήταν παρόντες και αρκετοί δημότες της Κύμης και μάλιστα και εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου. Και φύγαμε με την εντύπωση ότι το θέμα δεν περνάει. Ξέρετε, δεν είναι τόσο απλό. Δε θα ήθελα να μείνετε μόνο σε αυτή καθ’ αυτή την ψηφοφορία, όσο γενικότερα το θέμα πως προσεγγίζεται.

Θα πρέπει στο σημείο αυτό να επισημάνω ότι εγώ επικοινώνησα με την κα Χονδρονικόλα η οποία μου είπε ότι ισχύει, ότι έχει γραφτεί στα πρακτικά. Δεν θέλησε να σχολιάσει τα της ψηφοφορίας τα οποία δεν μπορεί και κανείς να διαψεύσει από τη στιγμή που υπήρχε τόσος κόσμος εκεί… Λίγο πριν μίλησε η κα Κόκκορη εδώ και ανέφερε ότι δεν έγινε τίποτα στο Ινστιτούτο εδώ και 3 χρόνια. Εσείς τι λέτε γι’ αυτό;

Τρία χρόνια ήταν η συμμετοχή της κας Κόκκορη στο Συμβούλιο. Ουσιαστικά είναι 5 τα χρόνια της παρούσας δημοτικής αρχής και της διαχείρισης στο Ινστιτούτο Παπανικολάου. Η κα Κόκκορη θα μπορούσε να είχε «εκμεταλλευτεί», γιατί είναι μία άξια προσωπικότητα. Θα μπορούσε να συνδράμει στο έργο του Παπανικολάου. Τους τα κατέθεσε και εγγράφως. Έγγραφα τα οποία τα έχω εγώ αλλά και η ίδια κατέθεσε προχτές στο συμβούλιο ό,τι θα μπορούσε να βοηθήσει ποικιλοτρόπως και με τα έπιπλα του Παπανικολάου που τα θέτει στη διάθεση του σπιτιού ζητώντας συνεχώς να ανοίξει το σπίτι του Παπανικολάου στην Κύμη για να μπορούν να το επισκέπτονται οι τουρίστες.

Αυτά τα κατέθεσε και εγγράφως με 3 επιστολές με μία διάρκεια κάποιων μηνών μεταξύ τους, οι οποίες ποτέ δεν απαντήθηκαν από την δημοτική αρχή. Απαξιώθηκε δηλαδή η κα Κόκκορη. Απαξιώθηκε επι της ουσίας και όχι μόνο στα έγγραφα. Δεν αξιοποιήθηκε ποτέ στο βαθμό που θα μπορούσε να στηρίξει για το έργο του Παπανικολάου.

Έφτασε η κα Κόκκορη μετά την απαξίωση της αυτή να απευθυνθεί στο Συνήγορο του Πολίτη. Αυτά είναι τα δικά της λεγόμενα. Αυτά δεν τα γνώριζα εγώ. Μετά από αυτό ο κ. Μπουραντάς θεώρησε ότι θα έπρεπε να την επαναφέρει στην τάξη βγάζοντας την οικογένεια από το Δ.Σ. λέγοντας βεβαίως ότι την κα Κόκκορη την κρατάμε και βέβαια καταλαβαίνετε με ποιες προϋποθέσεις θα την κρατήσουν, που ακόμα δεν έχει γίνει πράξη αυτό. Θα την κρατήσουμε ως συνεργάτη του Δήμου μέσα στο Δ.Σ αν θέλει με κάποιον άλλο τρόπο. Όχι σαν οικογένεια. Καταργούμε την οικογένεια από το Δ.Σ επειδή δεν ήταν «καλό παιδί» η κα Κόκκορη.

Ομολογουμένως αυτό το παρασκήνιο το ακούω για πρώτη φορά. Είναι τόσο λεπτή η θέση της κας Κόκκορη που καμιά φορά αντιλαμβάνεσαι και το μεγαλείο της ψυχής κάποιων ανθρώπων που έχουν «χτυπηθεί» από κάποιους, αλλά σωπαίνουν…

Η κα Κόκκορη η οποία είναι και συγγενής και γνωρίζει και πάρα πολλά πράγματα και λόγω της ιδιότητας της μπορεί να προσφέρει. Απλά εμείς έχουμε και πολιτική θέση και θα πρέπει να την καταθέσουμε. Σας λέω ότι εκτός από το Συμβούλιο που ήταν συμβούλιο παρωδία. Η γενικότερη προσέγγιση στο θέμα «Γεώργιος Παπανικολάου» νομίζω ότι είναι εντελώς αξιώτική. Το σπίτι του Παπανικολάου είναι κλειστό μετά τα εγκαίνια δεν είναι επισκέψιμο στον πολίτη.

Υπήρχαν δύο γιατροί που αμείβονταν από το Υπουργείο Υγείας τους οποίους τους κατήργησε ο κ. Μπουραντάς. Για τον ένα γιατρό έχει ξεσηκωθεί όλη η ιατρική κοινότητα γιατί τον απαξίωσε ποικιλοτρόπως. Την δεύτερη γιατρό που ήταν επόπτρια στο «Παπανικολάου» διορισμένη από το Υπουργείο Υγείας και αποσπασμένη εδώ την κατήργησε προχτές καταργώντας το Εποπτικό Συμβούλιο, στο καταστατικό που άλλαξε. Με τη δικαιολογία ότι θεωρούσαμε ότι θα έχουμε μία επαφή με το Υπουργείο με αυτό το Εποπτικό Όργανο, δεν είχαμε και το καταργούμε.

Κα Μπάτσα το ερώτημα που γεννάται είναι ότι εδώ σε 2 μήνες πάμε σε εκλογές. Προς τι λοιπόν αυτή η αλλαγή του καταστατικού τώρα; Δεν νομίζω ότι σε αυτό το διάστημα μπορεί να αλλάξει κάτι με το Ινστιτούτο…

Σας είπα ότι γενικότερα έχει απαξιωθεί…Σαφώς. Κανένας δεν το πιστεύει αυτό. Ότι μπορεί να αλλάξει κάτι τους επόμενους δύο μήνες. Η αποτίμηση αν θέλετε των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν για κλάματα. Γιατί πραγματικά είναι πολύ λυπηρό όλο αυτό που συμβαίνει.

Εσείς, κα Μπάτσα υπήρξατε αρχή που φτιάξατε το σπίτι του «Παπανικολάου». Συντηρείται όλα αυτά τα χρόνια το σπίτι;

Δυστυχώς, τίποτα από όλα αυτά. Δυστυχώς, είναι για κλάματα η αποτίμηση. Σε μία επίσκεψη, που ζήτησα κι εγώ να πάω να το δω, μου είπαν ότι δεν έχουν κλειδιά, δεν μπορούμε να πάμε. Το σπίτι έχει εγκαταλειφθεί πλήρως. Ήδη χρειάζονται επισκευές και σε κουφώματα και δεν ξέρω και τι γίνεται με την εργασία. Έχει εγκαταλειφθεί στο χρόνο και οποιεσδήποτε φθορές θα έχει να τις αντιμετωπίσει η επόμενη δημοτική αρχή.

Εσείς πιστεύετε ότι το Ινστιτούτο Παπανικολάου πρέπει να αποκοπεί από το δήμο;

Έτσι επιδερμικά, δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Θα πρέπει όμως σαφώς να σκύψουμε πάλι στο θέμα Παπανικολάου και να το δούμε και από αυτή την πλευρά. Ισως θα έπρεπε να αποκοπεί από το δήμο, βλέποντας όλο αυτό που γίνεται. Το πώς χρησιμοποιείται το όνομα «Παπανικολάου».

Να μπορεί να διεκδικήσει και οικονομικούς πόρους…

Υπήρχαν και πόροι τους οποίους δεν εκμεταλλεύτηκε η δημοτική αρχή. Δεν είναι μόνο ότι δεν έδινε τα τακτικά 20.000€ το χρόνο. Δηλαδή, από το Δήμο προς το Παπανικολάου. Αλλά δεν εισέπραττε και τα χρήματα που είχε εξασφαλίσει ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς από τη ΔΕΗ, που ήταν 250.000€ το χρόνο! Από τότε που ανέλαβαν, δεν πήραν ούτε αυτά τα χρήματα.

Αυτό το θέμα θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο για να επικαιροποιηθεί η απόφαση με την ψήφο των συμβούλων. Τι στάση θα κρατήσετε;

Ήδη ο κ. Θεοδώρου δεν το ψήφισε και θεωρώ ότι δε θα το ψηφίσει ούτε στο Συμβούλιο. Θεωρώ ότι όσοι προέρχονται από την Κύμη δεν θα το ψηφίσουν. Ούτε κι εμείς φυσικά.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ ΜΠΑΤΣΑ 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019 04:03

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr