bannernew5

Τελευταία Νέα

Ο Σύλλογος Γυναικών Αμαρύνθου και Περιχώρων τιμά τη Νατάσα Ράγιου στην Αμάρυνθο αυτή την Κυριακή- Η Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ σε μία εφ όλης της ύλης συνέντευξη στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm

Τριακόσιες και πλέον γυναίκες απαριθμεί ο Σύλλογος Γυναικών Αμαρύνθου και Περιχώρων. Τριακόσιες μοναδικές-δυναμικές και δραστήριες γυναίκες που η καθεμία με το δικό της μοναδικό τρόπο και όλες μαζί συνθέτουν το παζλ ενός δραστήριου Συλλόγου με όραμα και προσφορά για τον τόπο.

Την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου το πρωί φιλοξενήθηκαν στο στούντιο του ΕΥΡΙΠΟΣ 90fm, στην εκπομπή «Τάδε Έφη…» με τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Μαλαματένια Αλεξοπούλου, η Γραμματέας Σταυρούλα-Μπαρσάκη –Καραβά και η Ταμίας Αλεξάνδρα Κοκκάλα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δ.Σ απαρτίζουν ακόμα η Αντιπρόεδρος Μαίρη Τσίρκα, η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Ρόζα Κατσαβέλου και τα μέλη Μελπομένη Παπαχαραλάμπους και Βιβή Χαϊνά.

Σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη μίλησαν για το Σύλλογο με αφορμή την τιμητική εκδήλωση που διοργανώνουν αυτή την Κυριακή στο «Music Hall ΜΑΓΚΟΥΤΑΣ», στην Αμάρυνθο στο πρόσωπο της δημοσιογράφου Νατάσας Ράγιου. Από φέτος ιδρύουν ένα κανάλι επικοινωνίας με γυναίκες ανά την Ελλάδα που έχουν προσφέρει στον Άνθρωπο και στη Γυναίκα. Πρώτος δίαυλος η Νατάσα Ράγιου από την Πάτρα που η δράση και η κοινωνική της προσφορά έχει αποτιμηθεί! Καιρός να τιμηθεί! Χορηγός Επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι το eviakosmos.gr.

 

 ragiou

Γυναίκες που έχετε μπει δυναμικά σε ένα Σύλλογο που απαριθμεί πάνω από 300 μέλη. Σωστά; Τώρα οι άντρες που μας ακούνε ξέρετε τι θα λένε: Πώς τα βρίσκουν 300 γυναίκες μεταξύ τους;

Άλλοτε εύκολα, άλλοτε δύσκολα. Αλλά τα βρίσκουμε. Οι άντρες πως τα βρίσκουν μεταξύ τους;

Θα ξεκινήσω με την Μαλαματένια Αλεξοπούλου η οποία είναι και συνάδελφος, δημοσιογράφος. Πως αποφάσισες Πρόεδρε να απασχοληθείς με το Σύλλογο;

Η αλήθεια είναι Έφη και εσύ το ξέρεις καλά, ότι η δημοσιογραφία ούτως ή άλλως έχει να κάνει με τον άνθρωπο, με τη διάθεση πρωτίστως, ή θα έπρεπε να είναι έτσι, προσφοράς. Άρα όλο αυτό δημιουργεί και μία προϋπόθεση στο να προσφέρω και να θελήσω να ανακατευτώ, να δημιουργήσω μέσω του Συλλόγου Γυναικών. Αν δεν έχεις λίγο αυτό που συνηθίζω να λέω εγώ, την πετριά. Δεν ασχολείσαι. Δεν ασχολείσαι γιατί ολες μας έχουμε καλές προθέσεις, ωστόσο αυτές οι καλές προθέσεις, δεν βρίσκουν πάντοτε και ανταπόκριση, διότι υπάρχει και η κακοβουλία και η κακοπιστία και πάει λέγοντας. Το οποίο είναι ανθρώπινο ιδίωμα αυτό. Δε συμβαίνει μόνο στο χώρο των γυναικών. Αλοίμονο. Η θέληση να ασχοληθώ με το Σύλλογο των Γυναικών ήταν ξεκάθαρα, πρωτίστως από δική μου επιθυμία και θέληση. Ωστόσο, βρήκα μια θετικότατη ανταπόκριση από γυναίκες που δεν τις ήξερα μέχρι πρότινος. Διότι οφείλω εδώ να πω ότι δεν κατοικούσα στο χώρο της Αμαρύνθου. Έρχομαι από την Αγία Παρασκευή στην Αθήνα και δεν γνώριζα πρόσωπα και καταστάσεις. Βλέποντας τη δική τους διάσταση. Η διάθεση τους να ακουστούν, να δοθεί μία ευκαιρία σε αυτό το Σύλλογο να ανοιχτεί, να επεκταθεί στην κοινωνία την ντόπια. Να δείξει ότι μπορεί. Η γυναίκα μπορεί. Δεν είναι υποδεέστερη. Δεν ανήκουμε σε αυτές τις εποχές…

Νομίζω ότι το έχουν αντιληφθεί οι άντρες αυτό και σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Δε διαφωνώ. Ωστόσο, ξέρεις πολύ καλά ότι πάντοτε υπάρχει η κακόβουλή διάθεση ή ο καθένας να πει το μακρύ και το κοντό του. Για ποιο λόγο γίνεται. Τι θέλετε τώρα εσείς; Καλά δεν είστε; Όλο αυτό ας το σπάσουμε. Είναι απόστημα. Ας προχωρήσουμε.

Σταυρούλα, εσύ πως ασχολήθηκες με το Σύλλογο;

Πρώτα να σας ενημερώσω ότι κατάγομαι από το Εξωτερικό. Γεννήθηκα εκεί. Είμαι παιδί πρώτης γενιάς μεταναστών και ερχόμουν διακοπές στην Αμάρυνθο κάθε καλοκαίρι. Γνώρισα για καλή μου τύχη, τον σύζυγο, τον Αντώνη τον Καραβά και κοντά του μου έδειξε έναν τρόπο διαφορετικό να αγαπάω περισσότερο τον τόπο μου. Και να προσφέρω και να συμμετέχω στα κοινά.

Μέσα στον Πολιτιστικό Σύλλογο, που ήταν ο σύζυγος μου 10 χρόνια Πρόεδρος, ήμουν σαν άτυπο μέλος είτε σα βοηθός ταμία ακόμα και γραμματέα. Και πάντα κοντά ο ένας με τον άλλον και τον ευχαριστώ δημόσια που σα σύζυγος μου έδειξε τόσα πολλά πράγματα. Στη συνέχεια μου έγινε πρόταση από το Σύλλογο Γυναικών και θεώρησα τιμή μου να συμμετέχω έχοντας και εμπειρία μετά από 10 χρόνια στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αμαρύνθου. Πόσο μάλλον όταν έχω πια μάθει ότι το Σύλλογο αυτό τον ίδρυσε η αείμνηστη Πανουσίου. Έχει μια ιστορία τουλάχιστον 40 ετών. Για μένα είναι πρόκληση να προσφέρω κι εγώ το τόσο λιθαράκι, βάζοντας μεγάλους στόχους.

Να πάω και στη φίλη μας την Αλεξάνδρα που με το αφοπλιστικό της χαμόγελο υπομένει καρτερικά τη σειρά της;

Πάμε και ιεραρχικά. Εγώ είμαι γέννημα- θρέμμα Αμαρύνθια. Έχω ξανασχοληθεί με τα κοινά με Σύλλογο στο Νηπιαγωγείο της κόρης μου. Υπήρξα και Πρόεδρος επι διετία.

Άρα, γνωρίζω πως είναι να προσφέρεις για το καλό κάποιων ανθρώπων, του συνόλου και γενικά της κοινωνίας. Και ένας από τους λόγους που ήθελα να ασχοληθώ με το Σύλλογο Γυναικών ήταν για να προσφέρω ακόμη περισσότερα. Με πολλές ιδέες και αρκετά όνειρα. Γιατί στην περιοχή μας στερούμαστε αρκετά λόγω του ότι είμαστε Επαρχεία. Και έτσι μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα, αρκεί να έχουμε θέληση.

Μαλαματένια, ο Σύλλογος αυτός έχει ιδρυθεί πριν από 40 χρόνια; Υπήρξε ανενεργός τα τελευταία χρόνια;

Έχει ιδρυθεί πριν από 40 έτη. Ωστόσο, ανενεργό δεν μπορείς να τον πεις. Διότι και εκλογές γινόντουσαν ανά διετία. Απλά οι δραστηριότητες ήταν τόσες, όσες και δεν λάμβαναν μεγαλύτερη έκταση και δημοσιότητα αν θες. Δε μπορούμε να απορρίψουμε καμία ενέργεια κανενός Δ.Σ όλα αυτά τα χρόνια διότι θα ήταν σα να απορρίπταμε τις ευγενείς προθέσεις και πράξεις των προηγούμενων προεδρείων και Δ.Σ.

Πώς ενεργοποιείστε δυναμικά μετά τις τελευταίες αρχαιρεσίες που σας εμπιστεύθηκαν ακόμα περισσότερες γυναίκες; Πόσα μέλη απαριθμεί ο Σύλλογος σήμερα;

Ο αριθμός μελών είναι γύρω στα 340 άτομα. Γυναίκες οι οποίες τους αξίζει ένα πολύ μεγάλο μπράβο γιατί πίστεψαν από το παρελθόν και συνεχίζουν ενεργά να συμμετάσχουν. Αναφερόμαστε στην ευρύτερη περιοχή της Αμαρύνθου. Στον Καλλικρατικό Δήμο Ερέτριας. Και δεν έχει να κάνει μόνο με τη γυναίκα. Έχει να κάνει με τον άνθρωπο. Μου έκανε τρομερή εντύπωση, η διάθεση των γυναικών να της περιοχής να συμμετάσχουν. Η διάθεση τους να ενεργοποιηθούν. Η διάθεση τους να φανεί το έργο τους. Και έχουμε πολλά ακόμα να δείξουμε…

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΟ 90fm

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 02 Μαρτίου 2019 13:14

kimi denpao

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr