Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επικίνδυνος ο δρόμος για Σουτσίνι λόγω κατολίσθησης–Απαγορεύτηκε η διέλευση οχημάτων- Το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς όμως να συζητηθεί!

Μία παραλία σήμα κατατεθέν για την Κύμη δεν είναι πλέον όπως ήταν προσβάσιμη με το αυτοκίνητο από την πάνω μεριά. Οι κατολισθήσεις στο οδόστρωμα δεν επιτρέπουν πλέον την έλευση οχημάτων από το συγκεκριμένο δρόμο.

Από το Αστυνομικό Τμήμα της Κύμης έγινε έγγραφο στο δήμο Κύμης-Αλιβερίου και συγκεκριμένα στην Τεχνική Υπηρεσία, όπως ανέφερε λίγο πριν ξεκινήσει το δημοτικό συμβούλιο ο Πρόεδρος Γιάννης Πιλάτης ως εξής «Έγκριση απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων σε τμήμα του δρόμου από Μισόκαμπο προς παραλία Σουτσίνι, λόγω επικινδυνότητας».

Το θέμα που όπως είπε ο κ. Πιλάτης ήταν και απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ήρθε λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης στο δημοτικό συμβούλιο Κύμης-Αλιβερίου που συνεδρίασε την Τετάρτη το απόγευμα στα Κριεζά.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έργων του δήμου Νίκος Μπαράκος και εισηγητής του θέματος ανέφερε:

«Κατόπιν ενός εγγράφου που απέστειλε το Αστυνομικό Τμήμα της Κύμης και λόγω του προβλήματος με την καθίζηση και μετατόπιση των πρανών, έγινε μία αυτοψία από την Τεχνική Υπηρεσία. Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ένα πολύ σοβαρό θέμα με το δρόμο. Υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα και από την υπηρεσία οι μηχανικοί προτείνουν την απαγόρευση της κυκλοφορίας».

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο δημοτικός σύμβουλος των Νέων Οριζόντων Τάσος Βλάχος ο οποίος ρώτησε απευθυνόμενος τόσο στο δήμαρχο όσο και στους αρμόδιους αντιδημάρχους πότε έγινε η κατολίσθηση, από πότε είναι σε αυτή την κατάσταση ο δρόμος και τι μέτρα έχει πάρει ο δήμος αυτούς τους 4 μήνες.Χωρίς όμως να πάρει απαντήσεις.

Μπουραντάς «Είναι τεχνικό θέμα και όχι του συμβουλίου…»

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς ο οποίος ανέφερε ότι το θέμα είναι τεχνικό, έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες και δεν είναι θέμα για να συζητηθεί στο συμβούλιο.

Όμως εκεί που θα περίμενε κανείς για ένα τόσο σημαντικό θέμα, να δοθούν οι σχετικές απαντήσεις για να μάθει και ο κόσμος τι μέλλει γενέσθαι με παρέμβαση του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Πιλάτης έθεσε τη συζήτηση του θέματος σε ψηφοφορία.

Με την πλειοψηφία των συμβούλων, του κ. Μπουραντά μετά και τα όσα ανέφερε ο δήμαρχο, να ψηφίζουν να μη συζητηθεί το θέμα! Ενώ δεν πήρε καν το λόγο ο αντιδήμαρχος Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου.

Για νέα χάραξη του δρόμου μιλά στο eviakosmos.gr ο Αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Θεοδώρου

«Η κατολίσθηση έγινε το χειμώνα. Επειδή με μία πρώτη εκτίμηση που έχουμε το ήδη υπάρχον κομμάτι δεν επισκευάζεται, είμαστε σε επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων από την πάνω πλευρά προκειμένου να κάνουμε νέα χάραξη του δρόμου» δήλωσε την επόμενη μέρα στο eviakosmos.gr, ο Αντιδήμαρχος Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου.

 soutsini2

soutsini3

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 30 Ιουνίου 2019 11:30

Σχετικά Άρθρα