Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ακαθάριστοι οι δρόμοι στο Αυλωνάρι- Άφαντος ο αντιδήμαρχος- «Θα μας κάψουν ζωντανούς» καταγγέλλει κάτοικος της περιοχής- Εκτελεί και χρέη αντιδημάρχου ο Βασίλης Μαυρομάτης

Λίγο πριν ξεσπάσει η μεγάλη φωτιά πριν από ένα μήνα περίπου στο Πυργί, ο Νίκος Ξυράφης κάτοικος Αυλωναρίου κατήγγειλε στο eviakosmos.gr την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής να καθαρίσει τους δημοτικούς δρόμους από τα χόρτα που ξεπερνούν το ένα μέτρο με ότι αυτό συνεπάγεται.

Μπροστά από το σπίτι του κ. Ξυράφη περνά ο δημοτικός δρόμος που ενώνει τον Κεντρικό δρόμο από την πάνω στροφή στο Αυλωνάρι με τον δρόμο που οδηγεί στο Πυργί.

Όπως ο ίδιος καταγγέλλει στις 29 Ιουνίου και αν και ενώ είχε εδώ και αρκετούς μήνες ενημερώσει και εγγράφως τη Δημοτική Αρχή, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Κότσαρης «σφύριζε αδιάφορα…». Ευτυχώς έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα ο Τοπικός Πρόεδρος.

Ο αεικίνητος Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αυλωναρίου Βασίλης Μαυρομάτης φαίνεται πως εκτελεί ακόμα και χρέη αντιδημάρχου προκειμένου να εξυπηρετήσει όσο γίνεται περισσότερο κόσμο και να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα στην καθημερινότητα οι δημότες.

Οι ιδιοκτήτες των κατοικιών στην περιοχή τρέμουν, με το φόβο μην ξεσπάσει πυρκαγιά στην περιοχή, όπως ανέφεραν στο eviakosmos.gr. Ούτε δρόμο να περάσουν θα έχουν και όπως λένε θα τους κάψουν ζωντανούς με την αδιαφορία που δείχνουν.

«Το 2015, έκανα αίτηση στο Δήμο για το δρόμο και να μπει μία κολώνα της ΔΕΗ. Η κολώνα μπήκε που ήταν δουλειά της ΔΕΗ. Ο δρόμος δεν φτιάχτηκε καθόλου. Η οικοδομή είναι εντός σχεδίου» καταγγέλλει στις 29 Ιουνίου, ο κ. Ξυράφης στο eviakosmos.gr και συνεχίζει:

«Ούτε την πρώτη αίτηση βρίσκω και έκανα πριν ένα μήνα και άλλη αίτηση. Από τότε να παίρνω τηλέφωνο τον αντιδήμαρχο τον Κότσαρη και ναι και ναι και ναι…Έχει δει την κατάσταση που επικρατεί εδώ πολλές φορές. Τελευταία φορά τον πήρα τηλέφωνο μετά τις εκλογές και του είπα ευχαριστώ πολύ που καθάρισες το δρόμο. Και μου έκλεισε το τηλέφωνο! Την άλλη μέρα έφερε το μηχάνημα και έξυσε λίγο στην αρχή του δρόμου… Θα μας κάψουν ζωντανους…»

Στις 29 Ιουνίου, ο κ. Νίκος Ξυράφης καταγγέλλει στο eviakosmos.gr την κατάσταση που επικρατεί με τους χορτιαριασμένους δρόμους, ακόμη και σε σημεία που ενώνουν το χωριό από την μία άκρη στην άλλη.

Λίγες μέρες μετά παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα μαζί με τους γείτονες, την πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή απειλώντας και το Αυλωνάρι. Δίπλα στο σπίτι του ιδιόκτητα κτήματα ακαθάριστα και ο δρόμος που ξεκινά από την πάνω στροφή λίγο πριν το σχολείο στο Αυλωνάρι και καταλήγει στον Κεντρικό δρόμο που οδηγεί στο Πυργί κλειστός λόγο χορτονομής…

Αμέσως μετά την καταγγελία, επικοινωνήσαμε με τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Βασίλη Μαυρομάτη. Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος, δεσμεύτηκε ότι τις επόμενες μέρες μηχάνημα του δήμου θα καθαρίσει τον δρόμο από τα χόρτα. Όπως και έγινε πριν 10 μέρες περίπου. Με πρωτοβουλία του Βασίλη Μαυρομάτη, ο οποίος όπως όλα δείχνουν φαίνεται πως εκτελεί και χρέη αντιδημάρχου, καθαρίστηκε ο δρόμος από τα χόρτα.

xirafis1

xirafis3

xirafis6

xirafis9

xirafis7

xirafis8

vasilis mavromatis

katharos

katharos2

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2019 01:01

Σχετικά Άρθρα