bannernew3

Τελευταία Νέα

Συνεχίζεται η κατάληψη στο Λύκειο Κύμης – Τι απάντησαν στα αιτήματα των παιδιών Μάστορης- Δημάς και Ρούσσος

Από την Τετάρτη, το Λύκειο της Κύμης τελεί υπό κατάληψη με τους μαθητές να καταθέτουν τα αιτήματα που αναφέρονται παρακάτω. Για το θέμα μίλησαν την Πέμπτη το πρωί στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και στην εκπομπή «τάδε έφη» με τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, τόσο ο Λυκειάρχης κ. Μάστορης όσο και ο Πρόεδρος της Β’ βάθμιας Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου Κώστας Δημάς. Ενώ παρέμβαση έκανε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου, Αντώνης Ρούσσος.

Τα αιτήματα όπως υπογράφονται από το 15μελές συμβούλιο έχουν ως εξής:

Κύριε Διευθυντά,

Παρ’ όλο που σας ενημερώσαμε εγγράφως πριν 3 εβδομάδες, τα προβλήματα του σχολείου μας εξακολουθούν να υφίστανται . Άλλα αντιμετωπίστηκαν πλημμελώς, άλλα όμως οξύνθηκαν. Συγκεκριμένα:

  • Στο θέμα της κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών, καλύφθηκαν εν μέρει τα μαθήματα της Φυσικής Αγωγής, Βιολογίας και με δεύτερη ανάθεση το μάθημα Α.Ο.Θ . Συνεπώς , η κατεύθυνση των οικονομικών χρειάζεται καθηγητή αρμόδιο στο μάθημα της Οικονομίας, καθώς στερούμαστε το δικαίωμα της ίσης εκπαίδευσης και δημιουργούνται ελλείψεις στα μαθήματα των υπόλοιπων τάξεων. Επιπροσθέτως κενή είναι η θέση του καθηγητή Θρησκευτικού και του καθηγητή Σχεδίου .
  • Στο θέμα της υγιεινής, έκδηλη είναι η έλλειψη νερού, που δημιουργεί μείζονα προβλήματα σε θέματα υγιεινής (τουαλέτες, πλύσιμο χεριών κ.λπ.}. Επιπλέον η απουσία χαρτιού υγείας είναι μία ακόμη σημαντική έλλειψη στο σχολείο μας!
  • Έντονη είναι η ανάγκη για κτιριακές επισκευές (ανακαίνιση τάξεων, επιδιορθώσεις ρωγμών) καθώς και η κατασκευή αίθουσας γυμναστηρίου.
  • Απαραίτητη η άμεση παρέμβαση και στους εξωτερικούς χώρους καθώς κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα (γήπεδο ποδοσφαίρου, κερκίδες), Επίσης το γήπεδο μπάσκετ παρά την περσινή επισκευή του έχει φθαρεί. Αναγκαίος  είναι και ο τακτικός καθαρισμός του προαυλίου.
  • Μεγάλη η έλλειψη σε εκπαιδευτικό εξοπλισμό (διαδραστικοί πίνακες, θρανία, καρέκλες)
  • Ανάγκη  επισκευής  του φυλακίου του σχολείου μας, καθώς δεν είναι  κατάλληλος για το χειμώνα.

Βρισκόμαστε σχεδόν δύο (2) μήνες  μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και προφανώς υστερούμε από βασικές προαπαιτήσεις, χωρίς τις οποίες δεν είναι  εφικτή η σωστή λειτουργία του σχολείου. Με αφορμή τα παραπάνω αιτήματα, ύστερα από απόφαση του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου και με τη συγκατάθεση της πλειοψηφίας των μαθητών του Γενικού Λυκείου Κύμης , προβαίνουμε σε κατάληψη του σχολικού χώρου από την 30η Οκτωβρίου, καθώς αποτελεί το μοναδικό πλέον όπλο να ακουστεί η φωνή μας

Το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο Γενικού

Λυκείου Κύμης

Αναφορικά με τα θέματα της κάλυψης των κενών ο Λυκειάρχης κ. Μάστορης δήλωσε την Πέμπτη το πρωί στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και στην εκπομπή «τάδε εφη…» με τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, τα παρακάτω:

«Από τους τρείς καθηγητές οι δυο καλύφθηκαν. Λείπουν ο θρησκευτικός και ο γυμναστής αλλά ένα κρίσιμο κενό είναι αυτό του οικονομολόγου. Η δέσμευση που έχουμε εμείς είναι ότι κατά προτεραιότητα αρχές τις επόμενης εβδομάδας θα έρθει καθηγητής. Σε ότι αφορά το νερό, υπάρχει μία απόφαση να τοποθετηθεί μία δεξαμενή δωρεά ιδιώτη για να εξυπηρετηθούν τα παιδιά. Θεωρώ ότι δεν είναι αιτήματα για να κάνουν τα παιδιά κατάληψη» (ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο κ. ΜΑΣΤΟΡΗΣ)

 

 

Για τα θέματα που αφορούν την κτιριακή υποδομή μίλησε στην εκπομπή «τάδε έφη» ο Πρόεδρος της Β βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου Κώστας Δημάς.

«Εμείς σα σχολική επιτροπή παίρνουμε κάποια χρήματα και εφοδιάζουμε τα σχολεία με τα αναλώσιμα που χρειάζονται. Γραφική ύλη, καθαριστικά, πετρέλαιο θέρμανσης κα. Κάποια λίγα χρήματα που περισσεύουν από αυτά. Αυτά τα χρήματα είναι λίγα και με δυσκολία επαρκούν για να έχουμε πλήρη κάλυψη στα σχολεία» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Δημάς και συνέχισε: « Από τα λίγα χρήματα που μένουν προσπαθούμε κι εμείς να κάνουμε συντηρήσεις στα σχολεία. Όσον αφορά το σχολείο της Κύμης, γιατί εγώ ήμουν Πρόεδρος και την προηγούμενη 4ετίά στη Β’ βαθμια Σχολική Επιτροπή, έχουν γίνει πολλές αιτήσεις και έχουν γίνει πάρα πολλά πράγματα».

Ο κ. Δημάς αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει (ακούστε τη συνέντευξη) και συνέχισε με τα αίτημα που έχουν τα παιδιά σήμερα. Ο κ. Δημάς ανέφερε ότι φέτος αν και δεν έχει κανένα αίτημα από το Σύλλογο ή τους γονείς παρόλα αυτά σε συνεργασία με το Λυκειάρχη έχουν ξεκινήσει κάποιες επαφές και με τον Περιφερειάρχη και με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη και έχουμε βάλει κάποιον μηχανικό ο οποίος θα κάνει κάποια μελέτη συνολική συντήρησης του κτιρίου. «Αυτή η μελέτη καταλαβαίνετε ότι θέλει χρόνο και χρήματα για να υλοποιηθεί, τα οποία δε μπορούν να δαπανηθούν από τα χρήματα της σχολικής επιτροπής τα οποία είναι για τη λειτουργία των σχολείων. Έχει δεσμευθεί όμως η Περιφέρεια να μας χρηματοδοτήσει αυτή τη μελέτη. (ακούστε παρακάτω όλη τη συνέντευξη του κ. Δημά για το θέμα). Ο ίδιος αναφέρεται και στο βανδαλισμό του γηπέδου μπάσκετ.

 

 

Για την κατάληψη μίλησε την Παρασκευή το πρωί ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αντώνης Ρούσσος ο οποίος εστίασε περισσότερο στην έλλειψη καθηγητών, θέμα που πρέπει άμεσα να λυθεί.

«Τελεί υπό κατάληψη για Τρίτη μέρα το σχολείο δεν έχει απαντήσει το 15μελές δεν ξέρουμε τι θα γίνει από Δευτέρα» δήλωσε ο κ. Ρούσσος και συνέχισε: «Σε ότι αφορά το νερό έχουν σταλεί μπουκαλάκια προσφορά μιας εταιρίας τα οποία θα προμηθευτούν από Δευτέρα. Σε ότι αφορά τα άλλα προβλήματα είναι διαχρονικά. Το βασικότερο θέμα είναι οι καθηγητές. Είναι ο καθηγητής των Οικονομικών. Όσο πιο σύντομα φροντίσουν οι αρμόδιοι να έρθει θα σταματήσει και η κατάληψη. Δυστυχώς, το Λύκειο της Κύμης από τη Β’ βάθμια δεν αντιμετωπίζεται σωστά. Πάντα έχουμε πολλά προβλήματα. Πολλά κενά.

Ειδικά η φετινή τρίτη έχει προβλήματα από την Α Λυκείου. Αυτά τα παιδιά αισθάνονται ότι είναι παιδιά ενός κατώτατου Θεού. Υπάρχουν παιδιά που δεν θα δώσουν εξετάσεις γιατί οι γονείς τους δεν μπορούν να τα πάνε φροντιστήριο. Γιατί αυτό γίνεται μόνο στην Κύμη; Στα όμορα σχολεία οι θέσεις καλύπτονται από τον Σεπτέμβρη.

Πέρυσι οι καθηγητές της Γ Λυκείου, στην Κύμη ήρθαν αρχές Φεβρουαρίου με το ΠΥΣΠΕ που έγινε το Γενάρη. Και σημείωσε τις περισσότερες επιτυχίες. Και αυτό γιατί αυτός ο υπέροχος άνθρωπος ο λυκειάρχης μας μαζί με τους υπόλοιπους καθηγητές κάνουν μεγάλη προσπάθεια. Είμαστε ένα Λύκειο που ξεχώρισε πέρυσι σε όλη τη Στερεά Ελλάδα. Εκπροσώπησε στο εξωτερικό την Στερεά σε δύο συνέδρια. Φέτος, πάλι έχουμε Ιταλία και Κωνσταντινούπολη. Γίνεται μία φοβερή δουλειά από όλους τους καθηγητές.»

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο κ. ΡΟΥΣΣΟΣ

 

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2019 02:00

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr