Τελευταία Νέα

Ο Καραγιάννης Αντιπρόεδρος στη ΔΕΥΑΚΑ- Δύσκολα τα πράγματα για το Θωμά

Ο Νίκος Καραγιάννης όπως είχαμε ανακοινώσει εδώ και καιρό μέσα από την εκπομπή «τάδε έφη» στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm ψηφίστηκε ως νέος Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚΑ, στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου. Συνεδρίασε την Τετάρτη το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚΑ με Πρόεδρο το Δήμαρχο Θανάση Μπουραντά και μοναδικό θέμα την εκλογή του Αντιπροέδρου. Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο Νίκος Καραγιάννης ως Αντιπρόεδρος. Ψήφισαν λευκό οι κ.κ. Δημήτρης Θωμάς και Σοφία Βότση.

Ο κ. Θωμάς σύμφωνα με πληροφορίες, έφτασε στο δημαρχείο στο Αλιβέρι το μεσημέρι της Τετάρτης μαζί με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κύμης, Άγγελο Μαργέλη. Με δεδομένο ότι θα συζητούνταν στη συνεδρίαση και μία σειρά άλλων θεμάτων όπως αναφέρονταν στη σχετική πρόσκληση. Αναμεσά τους και η πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου της Κύμης.

Ωστόσο, βάση του Νόμου, όπως ειπώθηκε και από τον ίδιο το δήμαρχο η πρώτη συνεδρίαση ήταν μονοθεματική και αφορούσε την ψηφοφορία για την εκλογή Αντιπροέδρου.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το Τοπικό Συμβούλιο της Κύμης γνωμοδότησε – αποφασίζοντας κατά πλειοψηφία στην τελευταία συνεδρίαση, αρχές Νοέμβρη, να προτείνει για σύμβουλο της ΔΕΥΑΚΑ σε ότι αφορά την περιοχή της Κύμης, τον επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Δημήτρη Θωμά, ο οποίος έχει διατελέσει και δήμαρχος και θα μπορούσε με τις γνώσεις του πάνω στο θέμα να διευκολύνει έτσι ώστε να λυθεί πιο γρήγορα το θέμα του νερού.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eviakosmos.gr κάτι τέτοιο πολύ δύσκολα θα περάσει από την επόμενη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΚΑ και αυτό, όχι γιατί κάποιοι αμφιβάλλουν για τις γνώσεις που μπορεί να έχει ο κ. Θωμάς πάνω στο θέμα με το νερό στην Κύμη αλλά γιατί έχει δικαστήρια που αφορούν διαχείριση θεμάτων της ΔΕΥΑΚΑ επι θητείας του ως Δήμαρχος και ως Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης.

Μάλιστα αναφερόμενος κάποιος στο θέμα μας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Θωμάς θέλει να γίνει σύμβουλος στη ΔΕΥΑΚΑ για να μπορεί να το χρησιμοποιήσει στη συνέχεια στα δικαστήρια ισχυριζόμενος ότι όλα βαίνουν καλώς σε σημείο που ορίστηκε και σύμβουλος επι δημαρχίας Μπουραντά».

Όπως και να έχει, σύντομα θα δούμε ποιες θα είναι οι εξελίξεις μετά την ψηφοφορία και αν τελικά κάποια από τα μέλη του Δ.Σ της ΔΕΥΑΚΑ θα έχουν αντίθετη άποψη την οποία θα υποστηρίξουν με την ψήφο τους υπέρ του κ. Θωμά.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει πρόσληψη ειδικού συνεργάτη στη ΔΕΥΑΚΑ που θα διαθέτει τις γνώσεις και την εμπειρία για να λυθούν ουσιαστικά και άμεσα προβλήματα όπως αυτά με το νερό στην Κύμη, στο σύνολο του Δήμου.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019 00:54

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr