Εκτύπωση αυτής της σελίδας

“The Big Bang” στο Οριό αυτό το Σάββατο με τα έσοδα να διατίθενται για φιλανθρωπικό σκοπό

Η θεατρική ομάδα Yolo έχει τη χαρά να σας παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση “The Big Bang” αυτό το Σάββατο στις 8 το βράδυ στο Πολιστικό Κέντρο Οριού. Πρόκειται για μια διασκευή της πρωτότυπης κωμωδίας του Βασίλη Μαυρογεωργίου «Μια Τεράστια Έκρηξη» η οποία πραγματοποιήθηκε από την κυρία Τζένη Κοσμίδου. Στη παράσταση «The Big Bang» δεσπόζουν δύο ρόλοι που στο πρωτότυπο κείμενο του Βασίλη Μαυρογεωργίου δεν υπάρχουν. Τον Γιν και το Γιανγκ τα οποία ενσαρκώνουν το γνωστό σε όλους μας αρχέγονο σύμβολο Γιν-Γιανγκ που εκφράζει την ισορροπία της φύσης που κρύβεται μέσα σε κάθε άνθρωπο εξισορροπώντας το φως και το σκοτάδι, το καλό και το κακό.

Ο Γιώργος στο μεγαλύτερο μέρος του έργου χωρίζεται σε δύο υποστάσεις. Τον σκοτεινό εαυτό του που παρουσιάζεται ως Γιν και τον φωτεινό εαυτό του που παρουσιάζεται ως Γιανγκ. Σε πολλά σημεία αυτοί οι δύο ρόλοι λειτουργούν ως Άγγελοι αρχαίας τραγωδίας οι οποίοι έχουν έντονα σημεία προοικονομίας στο ρόλο τους, χωρίς όμως να προδίδουν ανοιχτά την επικείμενη πλοκή του έργου. Τα ίδια πρόσωπα μεταμορφώνονται σε πλήθος ρόλων μείζονος σημασίας στη ζωή του Γιώργου, όπου μαζί με το δεύτερο αντρικό πρόσωπο του έργου, το οποίο επίσης μεταπηδά μέσα από πολλούς ρόλους συμπληρώνουν τη φυσική ισορροπία στη ζωή του πρωταγωνιστή, η οποία αποτελείται από δύο αρσενικά και δύο θηλυκά στοιχεία Τα 3 αυτά πρόσωπα αλλάζουν συνέχεια μορφές, άλλοτε σε ρεαλιστικό παρελθοντικό χρόνο, ζωντανεύοντας σημαντικές αναμνήσεις και άλλοτε σε ονειρικό χρόνο μεταφέροντας μας στην εποχή της αρχαία Ελλάδας αλλά και σε κόσμους καθαρής μυθοπλασίας όπως το βασίλειο του κάτω κόσμου συνοδεύοντας το Γιώργο στο ταξίδι του προς τη κατάκτηση του ανώτερου εαυτό του.

Γίνεται και εσείς συνοδοιπόροι σε αυτό το ιδιαίτερο καλλιτεχνικό ταξίδι, το οποίο σκοπό έχει να σας οδηγήσει στα άδυτα της ανθρώπινης ύπαρξης, ρίχνοντας φως στα πιο μύχια σημεία του πιο σκοτεινού και του πιο φωτεινού εαυτό που κρύβεται μέσα μας φέρνοντας μας αντιμέτωπους με το προσωπικό μας Γιν Γιανγκ. Ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά: : Δημήτρης Κόκκος, Τζένη Κοσμίδου, Μαρία Φάλαρη, Γιώργος Φραγκούλης Η σκηνοθεσία της παράστασης είναι μια πειραματική προσπάθεια όλης της θεατρικής ομάδας Yolo. Τα πρωτότυπα σκηνικά και κοστούμια είναι μια δημιουργία της κυρίας Μαρίας Φάλαρη, στα φώτα η Βάντα Γαλανάκη και στον ήχο η Ιωάννα Ρέτσα. Η είσοδος είναι με ελεύθερη συνεισφορά και τα έσοδα θα δοθούν για φιλανθρωπικό σκοπό. Σάββατο 16 Νοεμβρίου Ώρα 20:30 Πολιτιστικό Κέντρο Ορίου Είσοδος: Ελεύθερη Συνεισφορά Τα έσοδα θα δοθούν για φιλανθρωπικό σκοπό Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία και τη στήριξη τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ορίου

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019 17:03