Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στους 23 «ερευνητές» με θέμα τον εμβολιασμό ο γιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου Αυλωναρίου Γιώργος Ζέρβας

Στην έρευνα που οργανώθηκε για τον εμβολιασμό και πραγματοποιήθηκε από την Επιτροπή Έρευνας της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής-Οικογενειακής Ιατρικής και η οποία παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Συνεδρίου για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας συμμετείχε και ο Γενικός γιατρός, Επιμελητής Β, του Περιφερειακού Ιατρείου Αυλωναρίου, Γιώργος Ζέρβας.

Η έρευνα κράτησε 5 μήνες, από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο και υλοποιήθηκε από 23 γενικούς γιατρούς από όλη την Ελλάδα (Κέντρα Υγείας, Τοπικές Μονάδες Υγείας, Περιφερειακά ιατρεία), αναμεσά τους και το Περιφερειακό Ιατρείο Αυλωναρίου, οι οποίοι συμμετείχαν σαν ερευνητές που κατέγραφαν μαρτυρίες ανθρώπων που τους επισκέπτονταν στα ιατρεία.

Οι επισκέπτες συμπλήρωναν ένα συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο που αφορούσε τον εμβολιασμό, σε όλες τις ηλικίες. Απάντησαν 1500 άτομα. Στο Περιφερειακό Ιατρείο Αυλωναρίου απάντησαν 86 άτομα και σύμφωνα με όσα δήλωσε στο eviakosmos.gr ο κ. Ζέρβας, ανάμεσα τους υπήρχαν και «συνειδητά» άτομα που δεν είχαν κάνει εμβόλια.

Τα συμπεράσματα της Έρευνας είναι αποκαρδιωτικά θα έλεγε κανείς σε ότι αφορά τον εμβολιασμό καθώς προέκυψε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό είτε δεν είχε ενημέρωση σωστή για τον εμβολιασμό είτε αρνήθηκε να εμβολιαστεί γιατί φοβήθηκε. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ερωτηματολόγιο υπήρχαν ερωτήσεις για όλα τα στάδια ηλικίας που πρέπει κάποιος να έχει κάνει εμβόλια.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στην «Καθημερινή της Κυριακής». Ο γιατρός με αφορμή τη δημοσίευση σχολίασε:

«Το Περιφερειακό Ιατρείο Αυλωναρίου ήταν ένα από τα 23 Ιατρεία πρωτοβάθμιας φροντίδας που συμμετείχαν στην πολυκεντρική μελέτη της Επιτροπής Έρευνας Ελληνικής Εταιρείας Γενικής Ιατρικής, μέρος των αποτελεσμάτων της οποίας παρουσιάστηκαν και βραβεύθηκαν στο Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας και δημοσιεύτηκαν στο κυριακάτικο φύλο της Καθημερινής. Θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε ενεργά στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας στους συμπολίτες μας!»

Σχετικά Άρθρα