Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εγκλωβισμένος στα σύνορα Αυστρίας- Ουγγαρίας και ο Ευβοιώτης επιχειρηματίας Σπύρος Κατσινής- Περιέγραψε την περιπέτεια του το πρωί στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm

Εγκλωβισμένος στα σύνορα Αυστρίας-Ουγγαρίας είναι από χτες ο γνωστός έμπορος αυτοκινήτων από το Νεοχώρι της Εύβοιας, Σπύρος Κατσινής ο οποίος μίλησε το πρωί της Τετάρτης 18 Μαρτίου στον ΕΥΡΙΠΟ 90FM και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη για την ταλαιπωρία που υφίστανται τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι Έλληνες.

«Ξεκινήσαμε χτες από Γερμανία. Δεν είχαμε καμία ενημέρωση. Τα σύνορα ήταν ανοιχτά. Ξαφνικά η Κυβέρνηση της Ουγγαρίας πήρε απόφαση να κλείσει τα σύνορα. Εμείς δεν το γνωρίζαμε. Φτάσαμε εδώ γύρω στις 5 το απόγευμα, βρήκαμε μπροστά μας 30χλμ ουρά» δήλωσε απογοητευμένος από την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα ο κ. Κατσινής και συνέχισε: «Κάποιοι από τους Αυστριακούς αστυνομικούς μας ενημέρωσαν, στο αντίθετο ρεύμα ότι τα σύνορα θα ανοίξουν σε λίγο. Χαρήκαμε όλοι πιστεύοντας ότι θα βρούμε τα σύνορα ανοιχτά. Μετά από 5 ώρες φτάνοντας μπροστά στη γραμμή των συνόρων εκεί βρεθήκαμε πάλι με Αυστριακούς αστυνομικούς οι οποίοι μας ρώτησαν σε ποια Χώρα πηγαίνουμε. Τους απαντήσαμε ότι πηγαίνουμε στα σπίτια μας στην Ελλάδα. Είμαστε transit. Και μας βγάζουν δεξιά. Και εκεί που ήμασταν στο ρεύμα για τα σύνορα της Ουγγαρίας μας γυρίζουν πίσω στης Αυστρίας, προς Βιέννη».

Ο κ. Κατσινής όπως δήλωσε στη συνέχεια βρίσκεται σε αδιέξοδο μαζί με άλλους Έλληνες που προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα. «Εμείς, εκτός από τους πολίτες της Ρουμανίας, οι Έλληνες, οι Βούλγαροι, οι Σκοπιανοί, οι Σέρβοι και ότι άλλοι πολίτες υπήρχαν από άλλα κράτη, ακολούθησαν και αυτοί τον ίδιο δρόμο. Μπήκαμε όλοι στο αντίθετο ρεύμα που οδηγεί προς την Αυστρία, προς τη Βιέννη και οι Βούλγαροι επειδή ήταν όλοι στενοχωρημένοι και νευριασμένοι επειδή έκλεισαν τα σύνορα, αποφάσισαν να κλείσουν και εκείνοι τα σύνορα από την άλλη πλευρά με αποτέλεσμα να είμαστε εγκλωβισμένοι. Δεν μπορούμε να πάμε ούτε προς την Αυστρία να αφήσουμε τα αυτοκίνητα μας κάπου και να πάρουμε κάποιο αεροπλάνο να γυρίσουμε στα σπίτια μας, αλλά ούτε και να περάσουμε πάλι τα σύνορα…».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΤΣΙΝΗΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΟ 90FM

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020 22:14