Τελευταία Νέα

Ο γιατρός Γιώργος Μαρίνος για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (7 Απριλίου): «Η υγεία είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα»

Του γενικού γιατρού Γιώργου Μαρίνου

Εδώ και λίγους μήνες, ολόκληρος ο πλανήτης βρίσκεται στη δίνη του Covid-19. H εξάπλωση του νέου κορωνοϊού είναι ραγδαία με χιλιάδες νεκρούς και νέα κρούσματα σε όλο τον κόσμο και με τις κυβερνήσεις να λαμβάνουν επιπλέον περιοριστικά μέτρα προκειμένου να βάλουν φρένο στην εξάπλωση του φονικού ιού. 

Σημαντικό ρόλο, όμως, για την υγεία έχει αποδειχτεί ότι παίζει η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση καθώς αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης πολλών ασθενειών στην εποχή μας.


Σε έκτακτες καταστάσεις, όπως αυτή της πανδημίας του Covid-19το προσωπικό, οι εγκαταστάσεις και οι υπηρεσίες υγείας είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση του πληθυσμού.

Η χώρα μας διαθέτει νοσοκομεία και επαρκή εξοπλισμό χάρη στο Ε.Σ.Υ. Διαθέτει, επίσης, εξαιρετικό επιστημονικό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με αριθμητικές ελλείψεις. Χρειάζεται καλύτερος συντονισμός με στόχο την πιο εύρυθμη λειτουργία του συστήματος.

Είναι ημέρα προβληματισμού και ευαισθητοποίησης σε όλο τον κόσμο, για να βρούμε τους τρόπους να καλύψουμε τα κενά στον τομέα της υγείας.

Εκφράζω την ανησυχία μου για την εξάπλωση του ιού και στην χώρα μας.

Mένουμε στο σπίτι και εκδηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο σύνολο των λειτουργών της υγείας που δίνουν καθημερινά τη μάχη τους .

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Απριλίου 2020 15:11

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr