X

Αποκλεισμός

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή από το Eviakosmos.gr

bannernew3

Τελευταία Νέα

Γιώργος Κότσαρης: «Κερδίσαμε το στοίχημα με τον κορονοϊό» - Κανονικά η λειτουργία των λαϊκών αγορών – Αποκαταστάθηκε η Κορασίδα- Προχωρά στην αποκατάσταση του δρόμου στο Μάγειρα

Από το πρωί μέχρι το βράδυ στους δρόμους ο Αντιδήμαρχος Αυλώνος Γιώργος Κότσαρης ο οποίος και σήμερα επιτηρούσε τη λαϊκή στο Αυλωνάρι αλλά και όπως δήλωσε το μεσημέρι στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, κανονικά θα γίνει και η λαϊκή και στο Αλιβέρι το Σάββατο, καθώς ο ίδιος σε συνεργασία και με τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Πιλάτη φρόντισαν έτσι ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα στην πραγματοποίηση των λαϊκών αγορών στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου.

«Στη λαϊκή του Αλιβερίου είμαστε από πάνω και εγώ και ο Πιλάτης γιατί μας είπε ο δήμαρχος, γιατί και λόγω του παζαριού έχω μία εμπειρία παραπάνω. Κάθε Σάββατο κατεβάζουμε κάτω 5 άτομα από την καθαριότητα, δίνουμε οδηγίες και μάσκες» είπε ο κ. Κότσαρης και συνέχισε αναφερόμενος σε αυτό που άφησε πίσω της η τελευταία σφοδρή κακοκαιρία και συνέχισε:

«Δεν είχα εντοπίσει το πρόβλημα με το δρόμο στην παραλία στο Μάγειρα. Θα στείλω άμεσα μηχάνημα να αποκαταστήσω τη ζημιά ακόμα και σήμερα εάν προλάβω. Έχει φερτά υλικά και έχει κόψει σε ένα σημείο θα το γεμίσουμε. Το δα χτες βράδυ στη φωτογραφία. Πήγα το είδα και σήμερα. Ίσως το βράδυ να είναι έτοιμο. Οι ζημιές στο δήμο είναι γύρω στα 3εκατομμύρια. Εγώ, σύμφωνα με δική μου εκτίμηση, πιστεύω ότι είναι συν δύο. Γιατί σύμφωνα με τις καταγραφές που έχουν γίνει είναι κάπου εκεί. Σε κάποια σημεία δεν έχουν καταγραφεί γιατί φαίνονται τώρα οι ζημιές».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Κότσαρης οι πιο μεγάλες ζημιές σε ότι αφορά τη Δ.Ε Αυλώνος έχουν γίνει σε Μουρτερή, Κάλαμο, Κορασίδα, Οκτωνιά, παντού σέρνει το βουνό. Έχουμε ζημιές παντού. «Έκοψε χαράδρα στον Κάλαμο σε δασική περιοχή και έκοψε από την κορυφή και έπεσε μέσα στο ποτάμι» είπε ο Αντιδήμαρχος επισημαίνοντας ότι έχει ανταποκριθεί η Περιφέρεια και κάνουν ήδη καθαρισμούς. «Το κομμάτι της Κορασίδας περπατιέται γιατί είχα κάνει διέξοδο από το “ΑΥΡΑ”. Κάναμε προσεχτικές παρεμβάσεις γιατί εκεί σέρνει ακόμα και σήμερα το έδαφος γιατί φλεβίζουν νερά. Θα πρέπει να σας πω ότι αυτό το κομμάτι της Κορασίδας, μου είχε πει ο συνεργάτης του δήμου ο Βελισσαρίου ο γεωλόγος, ότι αυτό το κομμάτι είναι πολύ σαθρό και έχει νερό».

Ο Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στην Οκτωνιά. Στο δρόμο από Πανωχώρι για Κατωχώρι. «Καθαρίζαμε με τον Πρόεδρο στο ένα σημείο και έπεφτε πιο κάτω. Και αναγκαστήκαμε μέχρι να τραβηχτούν τα νερά, κλείσαμε το δρόμο» είπε ο κ. Κότσαρης.

Σε ότι αφορά στους αγροτικούς δρόμους και δρόμους που οδηγούν σε σπίτια ο κ. Κότσαρης διαβεβαίωσε ότι έχουν ανοιχτεί οι δρόμοι που οδηγούν στα σπίτια δίνοντας προτεραιότητα ενώ τις επόμενες μέρες ξεκινά αγροτική οδοποιία.

«Έχουμε ήδη ξεκινήσει με μηχανήματα του δήμου αλλά και με μισθωμένα αγροτική οδοποιία. Προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε δρόμους που οδηγούν σε κοτέτσια και στάβλους και μετά θα καθαρίσουμε τους δρόμους που οδηγούν σε ελιές. Μέχρι τον Ιούλιο θα έχει γίνει αποκατάσταση».

Τέλος, ο Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στο μεγάλο στοίχημα που κέρδισε ο Δήμος Κύμης –Αλιβερίου καθώς δεν σημειώθηκαν κρούσματα που να νοσούν από τον κορονοϊό. Ο Γιώργος Κότσαρης συμμετέχει στην Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσης του δήμου και ήταν από εκείνους που παρακολουθούσαν από κοντά όλες τις διαδικασίες πρόληψης. Μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο αντισηπτικό που φτιάχνει ο ίδιος και δύο ακόμα φίλοι του που φιλοδοξούν να βρουν και το εμβόλιο κατά της πανδημίας.

«Το έχω βελτιώσει πολύ. Έχω αντισηπτικό και με απόσταγμα λεμονιού. Είμαστε τρία άτομα και πάμε να βγάλουμε και το εμβόλιο» είπε χαριτολογώντας ο κ. Κότσαρης.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΥΛΩΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΤΣΑΡΗ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΟ 90FM

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020 23:43

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr
X

Αποκλεισμός

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή από το Eviakosmos.gr