Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΙΣ: Καταργήθηκε η διάταξη για αφαίρεση άδειας γιατρού, σε υποψία ιατρικού λάθους

Για "δικαίωση" κάνει λόγο ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), καθώς δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως απόφαση, για την κατάργηση της διάταξης που προέβλεπε αφαίρεση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος από γιατρούς, που έχουν απλώς καταγγελθεί για διάπραξη ιατρικού σφάλματος.

"Απόλυτη δικαίωση για τον ιατρικό κόσμο αποτελεί η κατάργηση της διάταξης που είχε ψηφιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προέβλεπε ότι οι γιατροί έχαναν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, με την απλή άσκηση ποινικής δίωξης πριν αποφανθεί η ελληνική Δικαιοσύνη. Πράγμα πρωτοφανές στα παγκόσμια χρονικά", αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Οι γιατροί είχαν καταφερθεί από την αρχή εναντίον αυτής της απόφασης της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, χαρακτηρίζοντάς την "καταφανώς αντισυνταγματική και άδικη για τον ιατρικό κόσμο".

ΠΙΣ: Μόνο με τελική καταδίκη για σοβαρά αδικήματα θα αφαιρείται η άδεια από τους γιατρούς

Με ρύθμιση που προωθήθηκε και εκδόθηκε ήδη σε ΦΕΚ (Τεύχος Α΄ 104/30.05.2020), επιλύθηκε υπέρ των γιατρών, το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί στην άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος σε όλους τους γιατρούς της χώρας, το οποίο όπως αναφέρουν τα μέλη του ΠΙΣ, είχε οδηγήσει στην υιοθέτηση πολιτικών αμυντικής ιατρικής.

Η νέα διάταξη, ενσωματώνοντας τις εισηγήσεις του ΠΙΣ, προβλέπει πλέον ότι για να ανακληθεί η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ενός ιατρού ή οδοντιάτρου, θα πρέπει να καταδικαστεί αμετάκλητα για σοβαρά αδικήματα όπως κλοπή, απάτη, υπεξαίρεση, πλαστογραφία, κιβδηλεία, παραχάραξη, αισχροκέρδεια, δωροληψία κ.α.

"Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος μπροστά σε τέτοιες αντισυνταγματικές και άδικες αποφάσεις θα είναι πάντα ανάχωμα για να προασπίζει τα δικαιώματα των ιατρών όλης της χώρας και την κοινή λογική", καταλήγει ο ΠΙΣ στην ανακοίνωσή του.

iatropedia.gr