Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ: ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ- Την Πέμπτη η διαμαρτυρία στην Β Βάθμια

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ αντιστέκεται στην απόφαση του Διευθυντή Β Βάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας που αφορά τη Χωροταξική κατανομή των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων στα Γυμνάσια και Εγγραφές στην Α΄ Τάξη των Γυμνασίων και την Πέμπτη καλεί όλους τους άμεσα εμπλεκομένους στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Ιουνίου στη 1 το μεσημέρι στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας στη Χαλκίδα. Η ΕΛΜΕ εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου στο οποίο εξηγεί πως έχει η κατάσταση.

Το κείμενο της ΕΛΜΕ:

Με μια απαράδεκτη απόφαση, κυριολεκτικά στο παραπέντε, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Νομού Ευβοίας, επιχειρεί χωροταξική ανακατανομή του μαθητικού πληθυσμού των Γυμνασίων του κέντρου της πόλης, χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση με τους διευθυντές και διευθύντριες των εμπλεκόμενων σχολείων, τους συλλόγους διδασκόντων, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, χωρίς θετική γνωμοδότηση από τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, αναστατώνοντας όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, τους γονείς και τους μαθητές/τριες. Αν επιπλέον λάβουμε υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες λειτουργίας των σχολείων, λόγω πανδημίας κορονοϊού, καθώς και το γεγονός ότι την επόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί ολική χωροταξική ανακατανομή μέσω της γενίκευσης της ψηφιακής εγγραφής μαθητών και μαθητριών από τη μία βαθμίδα στην άλλη (gov.gr) σύμφωνα με τις διευθύνσεις κατοικίας των μαθητών και μαθητριών και όχι σύμφωνα με τα Δημοτικά αποφοίτησης, τότε αντιλαμβανόμαστε όλοι/ες ότι η απόφαση του προϊσταμένου δημιουργεί πολύ περισσότερα προβλήματα απ’ όσα επιχειρεί να επιλύσει.

Η ΕΛΜΕ Εύβοιας τα τελευταία τουλάχιστον 6 χρόνια, σταθερά και αμετακίνητα έχει διατυπώσει την άποψη ότι το χωροταξικό θα λυθεί ύστερα από εμπεριστατωμένη μελέτη, ευρεία διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους, διαφάνεια στοιχείων, ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση. Οπωσδήποτε η ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας θα πρέπει να γίνει σε εύλογο χρόνο (όχι αργότερα από τον Ιανουάριο της επόμενης σχολικής χρονιάς) ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα η εκπαιδευτική κοινότητα, οι γονείς και οι μαθητές/τριες.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω

καλούμε το Διευθυντή Εκπαίδευσης να ανακαλέσει την με Αρ. Πρωτ. : Φ2.4/5479/10/06/2020 Απόφασή του, περί «Χωροταξικής κατανομής των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων στα Γυμνάσια και Εγγραφές στην Α΄ Τάξη των Γυμνασίων».

καλούμε τους Δ/ντές και τις Δ/ντριες των εμπλεκόμενων σχολικών μονάδων να μην αποστείλουν κενά μέχρι την Παρασκευή 19/6, αφού τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους είναι ελλιπή.

καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων, τους συλλόγους γονέων, το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, την Ένωση Γονέων Συλλόγων Δήμου Χαλκιδέων, όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες σε παράσταση διαμαρτυρίας, την Πέμπτη 18/6 και ώρα 1 μ.μ. στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ευβοίας, ώστε να αποσυρθεί το χωροταξικό και να ξεκινήσει νέα διαδικασία από το Σεπτέμβριο της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020 20:32