Τελευταία Νέα

Το πήραν πάνω τους οι Πρόεδροι…

Το θέμα, του να περάσει στο Δήμο το κτίριο του πρώην Ειρηνοδικείου Αυλωναρίου αποτέλεσε το μεγάλο στοίχημα τόσο για τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Βασίλη Μαυρομάτη, όσο και για τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης-Αλιβερίου και γιατρό στο Περιφερειακό Ιατρείο Αυλωναρίου, Γιώργο Ζέρβα.

Και βέβαια, όταν κάτι το πιστεύεις πολύ, έρχεται η ώρα που με τη στήριξη και άλλων ανθρώπων που είχαν την ίδια σκέψη, δηλαδή πώς μπορεί ένα τόσο ωραίο και καλοδιατηρημένο κτίριο το οποίο παραμένει για χρόνια κλειστό, να περάσει στα χέρια του Δήμου και να αξιοποιηθεί κατάλληλα προς όφελος των κατοίκων της περιοχής, παίρνει επιτέλους σάρκα και οστά.

Αθόρυβα μεν, αποτελεσματικά δε, έδρασε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Ζέρβας όλο αυτό το διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες έκανε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να φτάσει το θέμα προς ψήφιση στο Δ.Σ.

Μετά την επικοινωνία με την Κτηματική Υπηρεσία όπου ανήκει το ακίνητο και την «άτυπη» διαβεβαίωση ότι το «όνειρο» μιας ολόκληρης τοπικής κοινωνίας μπορεί να γίνει πραγματικότητα, προχώρησε με το Τοπικό Συμβούλιο να συνεδριάζει και να γνωμοδοτεί υπερ της δωρεάν παραχώρησης του κτιρίου στο δήμο, προκειμένου στη συνέχεια να αξιοποιηθεί ανάλογα, εξυπηρετώντας για τις ανάγκες των δημοτών.

Μετά την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου το θέμα έρχεται και στο Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση της Τετάρτης και μάλιστα πρώτο- πρώτο. Προκειμένου να ψηφίσει το Σώμα, να αιτηθεί η δημοτική αρχή στην Κτηματική Υπηρεσία τη δωρεάν παραχώρηση του κτηρίου του πρώην Ειρηνοδικείου Αυλωναρίου, στο Δήμο. Και βέβαια, η απόφαση σε ένα τόσο σημαντικό θέμα, μόνο ομόφωνη αναμένεται…

Τα εύσημα στους δύο Προέδρους 'οπως και στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου που επίσης ασχολήθηκε με το θέμα προκειμένου να ετοιμαστούν τα απαραίτητα έγγραφα που θα συνοδεύουν την αίτηση.

Μακάρι αυτή η κίνηση να είναι η αρχή και να ακολουθηθεί και ανάλογη διαδικασία έτσι ώστε να περάσουν και άλλα κτίρια, χρήσιμα για τους δημότες, στα χέρια του δήμου.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020 21:20

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr