Τελευταία Νέα

Αντιμέτωποι με κυρώσεις όσοι ρίχνουν σκουπίδια στο χώρο του κοιμητηρίου στο Αυλωνάρι

Από τις προτεραιότητες που έβαλε το Τοπικό Συμβούλιο Αυλώνος του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, από τις πρώτες συνεδριάσεις ήταν ο καθαρισμός του νεκροταφείου και του περιβάλλοντα χώρου σε συνεργασία με το Δήμο και βέβαια με τη σύμφωνη γνώμη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

Έγινε αποψίλωση στα χόρτα στον περιβάλλοντα χώρο, κλαδεύτηκαν δέντρα, μαζεύτηκε ότι υλικό είχαν εναποθέσει διάφοροι στο χώρο. Δυστυχώς όμως, όπως έδειξαν τα πράγματα κάποιοι δεν σέβονται την ιερότητα του χώρου, ούτε τον κόπο και τα χρήματα που δαπανώνται για να είναι καθαρός. Το χειρότερό όμως είναι ότι με αυτή την πράξη δεν δείχνουν τον απαιτούμενο σεβασμό στους κεκοιμημένους όπου ανήκει ο χώρος αυτός.

Παρατηρείται το φαινόμενο και εδώ όπως και σε άλλα νεκροταφεία ακόμα και οι εργολάβοι που εκπονούν εργασίες στα μνήματα να μην μαζεύουν τα μπάζα στη συνέχεια αλλά να τα πετάνε στο περίσσευμα της περίφραξης που υπάρχει κάτω από το νεκροταφείο που είναι και προέκταση του. Την εικόνα που αντικρύζει κάποιος στο δρόμο για το Κοιμητήριο του Αυλωναρίου είναι αποκαρδιωτική. Όσο για τα συναισθήματα των ανθρώπων που έχουν αγαπημένα τους πρόσωπα στο κοιμητήριο, δεν περιγράφονται με λόγια.

ζερβας

Για το θέμα μίλησε στο eviakosmos.gr ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης-Αλιβερίου Γιώργος Ζέρβας, γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Αυλωναρίου, ο οποίος ήταν παρών και στις εργασίες καθαρισμού μαζί με τον Τοπικό Πρόεδρο Βασίλη Μαυρομάτη.

«Έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια επιείκειας. Δυστυχώς, από εδώ και πέρα θα επιβληθούν σοβαρές κυρώσεις σε όσους δε σέβονται τον ιερό τόπο του νεκροταφείου» είπε ο κ. Ζέρβας.

mavromatis

Το Σάββατο έχει δρομολογηθεί εκ νέου ο καθαρισμός του χώρου όπου υπάρχουν κλαδιά και διάφορα αντικείμενα πεταμένα, δήλωσε στο eviakosmos.gr ο κ. Μαυρομάτης.

kotsaris

Ενώ για κανονισμό καθαριότητας που θα έρθει πολύ σύντομα στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα αφορά και τα κοιμητήρια μας μίλησε ο Αντιδήμαρχος Αυλώνος Γιώργος Κότσαρης.

Τέλος, οι αρμόδιοι θα πρέπει να φροντίσουν άμεσα για την αποκατάσταση του εδάφους στην είσοδο του κοιμητηρίου στο Αυλωνάρι.

 

nekrotafio avlonari3

nekrotafio avlonari2

 

nekrotafio avlonari1

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2020 20:33

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr