Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυϊδ

Την Κυριακή μετά την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, 20 Σεπτεμβρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος Λίμνης, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από τους Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου-Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, Γαβριήλ Εμμανουηλίδη-Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής, Βασίλειο Παλιούρα– Καθηγουμένου της Ι. Μ. Παναχράντου Ηρακλείου της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας, Αθανάσιο Λειβαδιά-εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας, Μεθόδιο Φουντούλη-Εφημέριο του Ι. Προσκυνήματος της Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης, Δαυΐδ Ψαράκη-αδελφό της Ι. Μονής και τους Διακ. Ευγένιο Τσάλλα και Νεόφυτο Ψαρρό.

Λίγο πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κηρύσσοντας τον θείο λόγο προς τους προσελθόντες προσκυνητές, ανέπτυξε ερμηνευτικά την διατεταγμένη ευαγγελική περικοπή (Μαρκ. 8, 34-9, 1), επισημαίνοντας πως, ως χριστιανοί, καλούμαστε να τιμούμε, να φέρουμε και να ομολογούμε, ως δρόμο σωτηρίας τον Σταυρό του Χριστού, όχι όμως σε θεωρητικό, αλλά κυρίως σε πρακτικό επίπεδο, αίροντας τον σταυρό της υπέρ Χριστού μαρτυρίας στον κόσμο.

Εν συνεχεία τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της μακαριστής μητρός του αγίου Καθηγουμένου της Ι. Μονής, Ευστρατίας Εμμανουηλίδου.

Το απόγευμα της ίδια ημέρας ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Νικηφόρο Ευσταθίου-Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο και Διευθυντή του Ορφανοτροφείου Αρρένων της Ιεράς Μητροπόλεως και τον Διάκ. Ευγένιο, μετέβη στην Ενορία Σταυρού Μεσσαπίων, όπου, πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς και τους Πρωτοπρεσβ. Δημήτριο Γροντή, Ιωάννη Μάρκου-Αρχιερατικό Επίτροπο Κηρέως και Προϊστάμενο της Ενορίας Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου Μαντουδίου, Νικόλαο Δανέλη-Αρχιερατικό Επίτροπο Μεσσαπίων και Εφημέριο της Ενορίας Αγ. Νικολάου Ψαχνών, Γεώργιο Πανώργια-Εφημέριο της Ενορίας Κοιμ. Θεοτόκου Κοντοδεσποτίου, τους Πρεσβ. Κωνσταντίνο Πραντζίκο-Εφημέριο της Ενορίας Αγ. Παρασκευής Παγώντα, Ιωάννη Μάνο-Εφημέριο της Ενορίας Αγ. Δημητρίου Σταυρού και Ιωάννη Κάββαλο-Εφημέριο της Ενορίας Αγ. Σοφίας Ξηρόβρυσης Χαλκίδος, τέλεσε την Εξόδιο Ακολουθία της κηδείας του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Αθανασίου Γραμματικόγιαννη. 

IMX Kyriakh meta thn Ypswsh 20.9.2020 007

IMX Kyriakh meta thn Ypswsh 20.9.2020 003

 

IMX Kyriakh meta thn Ypswsh 20.9.2020 002 

IMX Kyriakh meta thn Ypswsh 20.9.2020 003

 IMX Kyriakh meta thn Ypswsh 20.9.2020 013

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020 12:58

Σχετικά Άρθρα