Τελευταία Νέα

Απαιτούν τα αυτονόητα!- Συγκεντρώθηκαν στη Γέφυρα του Βασιλικού οι πληγέντες του Ληλαντίου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα αυτονόητα πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί δημότες του Ληλαντίου που επλήγησαν από την πρόσφατη φονική κακοκαιρία.

Απαιτούν τα αυτονόητα από την Κυβέρνηση, την Περιφέρεια και το δήμο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν στην οποία αναφέρουν ότι ζητούν να ληφθούν άμεσα μέτρα για να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

Συγκεκριμένα ζητούν να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές στο 100%χωρίς προϋποθέσεις και δάνεια. Να υλοποιηθούν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα και τα έργα αποκατάστασης σε υποδομές και οδικό δίκτυο καθώς και στον αιγιαλό.

Σε ότι αφορά τα οικονομικά μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν ζητούν να δοθούν αποζημιώσεις στο ύψος του χαμένου εισοδήματος για εργαζόμενους καταστηματάρχες, αγρότες, κτηνοτρόφους αλλά και ανέργους που χωρίς να έχουν εισόδημα δεν μπορούν να επιδιορθώσουν καμία ζημιά.

Επίσης, στα αιτήματα τους είναι και το πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕ, Τράπεζες , δήμο χωρίς προσαυξήσεις και τόκους. Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ το φόρο εισοδήματος και αλληλεγγύης, δημοτικά τέλη και λογαριασμό νερού. Να ενισχυθεί το δίκτυο συγκοινωνίας για να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι που έχουν χάσει τα αυτοκίνητά τους. Να βοηθηθούν οι ηλικιωμένοι και οι ΑΜΕΑ.

«Θα περάσουμε δύσκολο χειμώνα. Τα 6.000 ευρώ δεν φτάνουν για να σταθούμε ξανά στα πόδια μας. Ζητάνε τα αυτονόητα από το Κράτος γιατί τα μέτρα που εξήγγειλαν δεν μας καλύπτουν» δήλωσε στο eviakosmos.gr μια από τους κατοίκους του Ληλαντίου η κα Δήμητρα Αυλώνιτη και συνέχισε: «Γίνεται μία προσπάθεια να αποζημιωθούν όλοι. Αυτό θέλουμε. Όπως θέλουμε να ξεκινήσουν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα».

diamartiria2

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020 14:06

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr