Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Ε. Λειβαδίτης για τη Ριτσώνα: «Ζητάμε να γίνει ελεγχόμενη η δομή και να συσταθεί Αστυνομικό Τμήμα στο Βαθύ Αυλίδος»

Τον κώδωνα του κινδύνου για τα όσα συμβαίνουν στη δομή στη Ριτσώνα κρούει σε συνέντευξη του στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε Αυλίδας Λευτέρης Λειβαδίτης με αφορμή την τελευταία αιματηρή συμπλοκή στη δομή της Ριτσώνας μεταξύ μεταναστών.

Ο Δήμος Χαλκιδέων ζητά να γίνει ελεγχόμενη η δομή και να συσταθεί Αστυνομικό Τμήμα στο Βαθύ Αυλίδας.

«Το βασικό μας πρόβλημα είναι η τοπική κοινωνία, η οποία έχει αναστατωθεί. Η φασαρία που είχαμε χτες έχει γίνει σύνηθες φαινόμενο. Μπορεί χτες να πήρε μεγαλύτερη έκταση» είπε ο κ. Λειβαδίτης και συνέχισε:

«Το φαινόμενο ότι μαλώνουν μεταξύ τους κλπ είναι σχεδόν καθημερινό. Υπάρχει ένα πάγιο αίτημα δικό μας, που ζητάμε η δομή να γίνει ελεγχόμενη. Μας το έχει υποσχεθεί ο κ. Μηταράκης στον οποίο έχουμε πάει προσωπικά και με τη δήμαρχο μαζί. Πρέπει να γίνει σίγουρα ελεγχόμενη δομή».

Ο κ. Λειβαδίτης τόνισε ότι ακόμα ένα αίτημα του δήμου είναι ότι εφόσον έφεραν 3000 κόσμου, οι οποίοι είναι αγνώστου προέλευσης ούτε ξέρουν όπως είπε ο Αντιδήμαρχος ποιοι είναι, τι εγκληματικότητα υπάρχει. Κινείται εκεί ότι θέλεις…

«Ζητάμε Αστυνομικό Τμήμα στο Βαθύ Αυλίδας. Αυτό που είπα σήμερα το πρωί μετά το περιστατικό και με τους Προέδρους, θα κάνουν έκτακτα τοπικά συμβούλια. Ζητάμε όλοι να υπάρξει Αστυνομικό Τμήμα στο Βαθύ Αυλίδας, το οποίο να είναι επανδρωμένο σωστά. Τουλάχιστον να μπορέσουμε να προστατέψουμε και το χωριό μας. Δε συζητάμε για τη Ριτσώνα» επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος.

Να σημειωθεί ότι δεν έχει γίνει κάτι στα γύρω χωριά. «Δεν μπορεί να εγγυηθεί κανείς ότι δεν θα γίνει. Παρακολουθούμε συνέχεια να μην γίνουν νέες εγκαταστάσεις κοντέινερ. Δε θα το επιτρέψουμε. Αρκετά τους ανεχτήκαμε. Για μας μείωση πρέπει να υπάρξει και όχι επέκταση. Και την προηγούμενη φορά δε μας ρώτησε κανένας» τονίζει ο Αντιδήμαρχος.

«Οι αγρότες έχουν καταστραφεί. Νύχτα βλέπεις μέσα από τα χωράφια κόσμο. Πέντε άτομα εδώ, πέντε άτομα εκεί. Τριάντα άτομα εκεί. Ζητάμε ελεγχόμενη δομή με κάρτες, θα μπαίνουν μέσα θα βγαίνουν. Και όποιος δεν παρακολουθεί το πρόγραμμα της κάρτας θα έχει την τιμωρία του. Δεν γίνεται να είναι όλο αυτό ξέφραγο αμπέλι».

Ο Αντιδήμαρχος τέλος, τόνισε ότι έχει μηδενιστεί και η αξία οικοπέδων και χωραφιών που είναι στη συγκεκριμένη βιομηχανική περιοχή. «Ξέρετε εσείς κανένα βιομήχανο που θα πήγαινε να στήσει βιομηχανία δίπλα στο hot spot; Σε 1000 μέτρα απόσταση μηδενιστήκαν οι αξίες από τα κτήματα».

Και βέβαια υπάρχουν και κρούσματα κορωνοιού στη δομή.

«Μόνιμα έχει κρούσματα και υποτίθεται ότι μόνιμα και υποτίθεται μόνιμα η δομή είναι κλειστή και ο κόσμος είναι όλος έξω. Αφού δεν υπάρχει φράχτης. Αν το Κράτος δεν πάρει την απόφαση να το κλείσει, να το κάνει ελεγχόμενο, μιλάμε για καταστροφή της περιοχής» είπε ο κ. Λειβαδίτης.

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΟ 90FM TOY ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΥΛΙΔΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020 22:17

Σχετικά Άρθρα