Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ ΠΕΤΡΙΕΣ: Ο Μπαράκος ενημερώνει για ΒΙΟ.ΚΑ-Παιδική χαρά –Βυθιζόμενους κάδους και Γήπεδο 7Χ7

Αυτή την ώρα με πρωτοβουλία της Προέδρου των Πετριών Μαρίας Τσακού πραγματοποιείται ενημέρωση από τους αρμόδιους αντιδημάρχους Νίκο Μπαράκο και Χρήστο Σαμαρά αντίστοιχα για τα θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη στις Πετριές από πλευράς Δήμου Κύμης –Αλιβερίου. Στη συζήτηση συμμετείχε και ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Μαστροκώστας. Παρόντες εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου και του Συλλόγου ο «Πλάτανος», από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων κ.α.

Ο Αντιδήμαρχος Νίκος Μπαράκος ξεκίνησε την ενημέρωση με το ΒΙΟΚΑ των Πετριών ο οποίος είναι έτοιμος για δημοπράτηση. Ωστόσο, προκειμένου να γίνει ολοκληρωμένο το έργο, δίνεται η ευκαιρία μέσω νέου προγράμματος να μπουν και τα δίκτυα που θα ενώνουν και τα δύο χωριά και θα καταλήγουν στο ΒΙΟΚΑ. Και να γίνει ολοκληρωμένο το έργο. Θα καταθέσουν την πρόταση μέχρι τέλος χρόνου και αν εκκριθεί θα προχωρήσουν. Διαφορετικά τα χρήματα για το ΒΙΟ.ΚΑ είναι εξασφαλισμένα, ανταποδοτικά από τη ΔΕΗ.

«Υπάρχει ώριμη μελέτη η οποία έχει και περιβαλλοντικούς όρους όμως εκτός από τη μελέτη ως εγκατάσταση, δεν έχουμε τη μελέτη για τα δίκτυα που θα συνδέουν τα δύο χωριά. Το πρόγραμμα “Τρίτσης” δίνει αυτή τη δυνατότητα, χρηματοδοτεί ΒΙΟ.ΚΑ. Τα προγράμματα από ΕΣΠΑ χρηματοδοτούν χωριά με πάνω από 2000 κατοίκους. Κάτι που δεν μπορεί να ισχύσει για τις Πετριές. Μέσα από το πρόγραμμα “Τρίτσης” προσπαθούμε να χρηματοδοτήσουμε τα δίκτυα και να γίνει ολοκληρωμένο το έργο. Η προθεσμία για την κατάθεση της πρότασης είναι μέχρι τέλος του χρόνου» είπε ο κ. Μπαράκος.

Στη συνέχεια, ο Αντιδήμαρχος έργων του δήμου, αναφέρθηκε στην παιδική χαρά των Πετριών η οποία χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και σε λίγες μέρες θα δημοπρατηθεί και πάλι μαζί με όλες τις άλλες του δήμου, καθώς ο πρώτος διαγωνισμός απέβη άκαρπος. Ο κ. Μπαράκος για το θέμα ανέφερε ότι υπάρχουν ελάχιστες εταιρίες που κατασκευάζουν τις παιδικές χαρές σε όλη την Ελλάδα. Και δεν έδειξαν ενδιαφέρον για το δήμο Κύμης-Αλιβερίου στον πρώτο διαγωνισμό, όπως έγινε και σε άλλους δήμους. Γι’ αυτό το λόγο καθυστέρησε η κατασκευή και των 10 παιδικών χαρών που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ για το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου.

Το τρίτο θέμα που έθιξε ο κ. Μπαράκος είναι οι βυθιζόμενοι κάδοι που θα τοποθετηθούν στις Πετριές, όπως θα τοποθετηθούν σε Αλιβέρι και Κύμη γιατί το καλοκαίρι οι επισκέπτες πολλαπλασιάζονται εκείνη την περίοδο.

Τέλος ο κ. Μπαράκος αναφέρθηκε στη κατασκευή γηπέδου 7Χ7 στις Πετριές, για την κατασκευή του οποίου πάρθηκε απόφαση από Δημοτικό Συμβούλιο και περνάει Οικονομική Επιτροπή την επόμενη Τετάρτη.

petria1

petria2

petria3

petria4

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΠΑΡΑΚΟΥ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2020 00:28

Σχετικά Άρθρα