Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης για τα έργα της Περιφέρειας στο Λήλαντα: «Δεν μπορείς από τη μια να αντιμετωπίζεις το πρόβλημα ελαφρά τη καρδία και από την άλλη να αποδέχεσαι ότι υπάρχει πρόβλημα…»

Με αφορμή τις καταγγελίες κατοίκων του Αγίου Νικολάου για αλλαγή των υψομετρικών στην κοίτη του ποταμού ,αναφορικά με τις εργασίες που γίνονται στο Λήλαντα ποταμό, μίλησε στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη ο Επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης Στερεάς Ελλάδας, Δημήτρης Αναγνωστάκης το πρωί της Τετάρτης 25 Νοεμβρίου. Αφορμή στάθηκε και η απάντηση που έδωσε ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, όπου έφερε το θέμα ο κ. Αναγνωστάκης, την προηγούμενη μέρα: "Υπερβολές στην καταγγελία των κατοίκων, η οποία όμως έχει και πραγματική βάση. Θα γίνουν βελτιωτικές ενέργειες, στα έργα έκτακτου χαρακτήρα…”

Άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε…Απορίας άξιο πως ακόμα και η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας όπως θα διαβάσετε παρακάτω, «αδειάζει» τον Περιφερειάρχη στα όσα έχει δηλώσει και αναφέροντα πιο πάνω, στην επίσημη απάντηση της στον κ. Αναγνωστάκη.

Σε ότι αφορά στην καταγγελία των κατοίκων του Αγίου Νικολάου, της Δ.Ε Ληλαντίων, για αλλαγή των υψομετρικών στην κοίτη του ποταμού στις εργασίες που γίνονται από την Περιφέρεια στο ποτάμι και η οποία αξίζει να σημειωθεί πως εξετάστηκε από το κοινοτικό συμβούλιο το οποίο σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Αναγνωστάκης και έστειλε και σχετικό έγγραφο στην Περιφέρεια προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες, ο κ. Αναγνωστάκης δήλωσε:

«Στην ίδια απόφαση μνημονεύεται επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος ο κ. Λυμπέρης με την αρμόδια τεχνικά υπηρεσία, η οποία τον διαβεβαίωσε ότι στον τρέχοντα μήνα θα γίνουν οι διορθωτικές κινήσεις» είπε ο κ. Αναγνωστάκης και συνέχισε: «Αυτό αποδεικνύει ότι η απάντηση που είχε δώσει ο Αντιπεριφερειάρχης στην κ. Ακριώτου που είχε θέσει το ζήτημα στην συνεδρίαση του Π.Σ, δεν ήταν απόλυτα σωστή. Γιατί σας θυμίζω είχε πει πως δεν πρέπει να δίνουμε βάση στα όσα επικαλούνται οι κάτοικοι. Μέσα όμως από την επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγ. Νικολάου με τις Τεχνικές Υπηρεσίες φαίνεται ότι υπήρχε πρόβλημα»

Στη συνέχεια, ο κ. Αναγνωστάκης ανέφερε ότι αυτό που έχει σημασία και αξία είναι ότι αποδέχτηκε η Περιφερειακή Αρχή, ότι πρέπει να γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις ακόμα και στα έργα που είναι εκτάκτου χαρακτήρα, τα οποία δεν πρέπει να βάζουν σε κίνδυνο τις περιουσίες των κατοίκων.

«Αυτό ήταν το θέμα που αναπτύχθηκε στη συνεδρίαση και νομίζω πως μέσα από την πίεση των κατοίκων και μέσα από τη δική μας αντιπολιτευτική κριτική και έλεγχο έχουμε μια θετική εξέλιξη και διαχείριση του θέματος» είπε ο κ. Αναγωστάκης.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου ποιος επιβλέπει για την Περιφέρεια τις εργασίες στο ποτάμι, ο κ. Αναγνωστάκης απάντησε ότι είναι σε κάθε έργο σε παρέμβαση που γίνεται υπάρχει και επιβλέπων μηχανικός από την αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.

«Είχα μια απάντηση σήμερα από τον ίδιο τον Προϊστάμενο των τεχνικών υπηρεσιών, τον κ. Κιλίφη την οποία έλαβα πρωί πρωί και η οποία λέει ότι όλα εξελίσσονται με βάση τις ανάγκες παρέμβασης που υπάρχει στη συγκεκριμένη περιοχή. Διαβεβαιώνει στην επιστολή του ότι δεν υπάρχει περιβαλλοντική υποβάθμιση και κρατείται ενιαίο μέτωπο στην κοίτη του ποταμού. Από την άλλη όμως όπως πολύ εύστοχα παρατηρείτε από την πλευρά σας, οι ίδιοι οι κάτοικοι οι οποίοι ξέρουν την γεωμορφολογία του εδάφους και την πρότερα κατάσταση. Το σπουδαιότερο είναι η κοινοτική απόφαση του τοπικού συμβουλίου του Αγ. Νικολάου που είναι άνθρωποι αυτοδιοικητικοί και διαβιούν στη συγκεκριμένη περιοχή, έχουν απόλυτη γνώση, υιοθέτησαν και αποδέχτηκαν τη καταγγελία των κατοίκων.

Μετά την πίεση των κατοίκων και τη δική μας αν θέλετε συμμετοχή και συμβολή υπάρχει αν θέλετε ζήτημα διορθωτικών κινήσεων και αυτές οι παρεμβάσεις. Οι διορθωτικές ενέργειες θα γίνουν άμεσα έτσι ώστε να μην κινδυνέψουν οι περιουσίες των κατοίκων. Υπάρχει βέβαια ένα πρόβλημα πολιτικής αξιοπιστίας. Δεν μπορείς από τη μια να αντιμετωπίζεις το πρόβλημα ελαφρά τη καρδία και από την άλλη να αποδέχεσαι ότι υπάρχει πρόβλημα. Άρα θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στη διαχείριση αυτών των ζητημάτων που άπτονται λεπτών και ευαίσθητων περιοχών όπως είναι η ατομική περιουσία των κατοίκων και μη φανταστείτε ότι είναι τίποτα βίλες είναι σπίτια ανθρώπων του μεροκάματου. Η απάντηση του κ. Κιλίφη αναφέρει ότι προσπαθούν να κρατήσουν το ενιαίο την κοίτη του ποταμού. Δεν κάνει λόγο για περιβαλλοντική υποβάθμιση. Εκεί επικεντρώνεται η απάντηση του κ. Προϊσταμένου» είπε ο κ. Αναγνωστάκης.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΟ 90FM ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΛΗΛΑΝΤΑ ΠΟΤΑΜΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Μαϊ 2021 14:30

Σχετικά Άρθρα