Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας για το σεισμό στα Κριεζά: «Δεν μπορεί να δώσει μεγαλύτερο σεισμό»- Γιατί έγινε τόσο αισθητός αν και μικρός…

Δεν εμπνέει ανησυχία ο σεισμός 3,6 R που σημειώθηκε σήμερα λίγο μετά τις 9 το πρωί, 46,6 χλμ Νοτιοανατολικά από τη Χαλκίδα με επίκεντρο στα Κριεζά στο Δήμο Κύμης –Αλιβερίου και εστιακό βάθος 10χλμ, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην εκπομπή «τάδε έφη» με τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm, ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Ευθύμης Λέκκας.

«Ένας μικρός σεισμός είναι ο οποίος είχε έντονη κατευθυντικότητα προς τη Χαλκίδα και προς το Λεκανοπέδιο της Αττικής. Έγινε έντονα αισθητός και στην Αττική και σε ορισμένες περιοχές της Εύβοιας. Στα Ψαχνά, εν μέρει στη Χαλκίδα, προς τον Ωρωπό και σε όλες αυτές τις περιοχές» είπε ο κ. Λέκκας και συνέχισε:

«Ένας μικρός σεισμός είναι από ένα μικρό ρήγμα. Δεν έχει μεγάλες διαστάσεις και δε μπορεί να δώσει κάποιο μεγαλύτερο σεισμό. Συνεπώς, είναι ένα φαινόμενο που δεν μας ανησυχεί. Δεν θα έχουμε έντονη μετασεισμική ακολουθία. Ένα με δύο σεισμούς θα έχουμε, αλλά μικρότερου μεγέθους οι οποίοι ενδεχομένως να μη γίνουν και αντιληπτοί και δε νομίζω ότι υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία προς το φαινόμενο. Ήταν επιφανειακός…»

Σύμφωνα με τον καθηγητή, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε περιοχές όπως το Αλιβέρι και η Κύμη γιατί όπως μας είπε η τελεσθητικότητα των ρηγμάτων είναι Βορράς –Νότος.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΕΥΘΥΜΗ ΛΕΚΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΑ ΚΡΙΕΖΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΟ 90FM

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020 14:48