Τελευταία Νέα

Αλέξανδρος Θεοδώρου: Στην Κορωνίδα της πυραμίδας η κατασκευή του Βρεφονηπιακού Σταθμού Κύμης- 1ο Δημοτικό Κύμης: Μία υπογραφή «φρενάρει» το έργο!

Ο Αντιδήμαρχος Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου μίλησε στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, την Πέμπτη για τα έργα που δρομολογούνται στην Δ.Ε Κύμης και ψηφίστηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου.

Στην κορωνίδα της πυραμίδας τι άλλο; Το 1.000.000€ που μπήκε στον προϋπολογισμό και αφορά την κατασκευή αλλά και τον εξοπλισμό του νέου βρεφονηπιακού σταθμού στην Κύμη, σε χώρο που προβλέπεται από το ΓΠΣ. Στη συνέχεια αναφέρεται σε έργα αποκατάστασης που αφορούν την Δ.Ε Κύμης ύψους 450.000€, στα 120.000€ που έρχονται στον προϋπολογισμό για αποκαταστάσεις οδικού δικτύου αποκλειστικά μέσα στην Κύμη. Τι γίνεται με το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Κύμης; Πως μία υπογραφή «φρενάρει» την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης; Τι γίνεται με τις εργασίες στο δίκτυο ύδρευσης; Ετοιμάζεται ο φάκελος με τις μελέτες για ένταξη του στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»…

«Στο ΓΠΣ της Κύμης, υπήρχε ένας χώρος πίσω από τη Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου, υπήρχε οικόπεδο χαρακτηρισμένο για να γίνει βρεφονηπιακός σταθμός» είπε ο κ. Θεοδώρου και συνέχισε: «Στην τοποθέτηση μου στο δημοτικό συμβούλιο αναφέρθηκα στις εκάστοτε δημοτικές αρχές που είχαν περάσει από την Κύμη. Ενώ υπήρχε στο ΓΠΣ της Κύμης αυτό, γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι όλα αυτά τα χρόνια ενοικιάζουμε χώρους για βρεφονηπιακούς σταθμούς, ξοδεύοντας χρήματα με τα οποία θα είχαν προχωρήσει τουλάχιστον σε μία μελέτη ώστε η επόμενη αρχή οποία και αν ήταν, να έχει μία μελέτη να προχωρήσει αυτό το έργο».

Ο κ. Θεοδώρου στη συνέχεια τόνισε ότι η παρούσα δημοτική αρχή κατάφερε να ολοκληρώσει τις μελέτες που απαιτούνται για την εκπόνηση του έργου σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος διότι από τα πρώτα έργα του Υπουργείου Εσωτερικών Πανελλαδικά, μέσω του Προγράμματος Αντώνης Τρίτσης ενέταξε το Υπουργείο Εσωτερικών το Βρεφονηπιακό Σταθμό Κύμης, έργο 1.000.000€. Εμείς στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, κάναμε αποδοχή του ποσού. Γράφτηκε στον προϋπολογισμό και αυτό που απομένει είναι η δημοπράτηση του έργου» είπε ο κ. Θεοδώρου και συνέχισε μιλώντας για τη σημασία που έχει το έργο αυτό για την περιοχή τονίζοντας ότι πρόκειται για έργο που αφορά το μέλλον των παιδιών της περιοχής.

«Πλέον τα παιδιά θα μπαίνουν σε έναν υπερσύγχρονο χώρο με ότι αυτό συνεπάγεται από θέμα εξοπλισμού και όχι μόνο κτιριακά. Προχωράμε στη δημοπράτηση του έργου και ευελπιστούμε να ξεκινήσει άμεσα. Όμως θα πρέπει κάποιοι να κατανοήσουν ότι δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά. Και με το πάτημα ενός κουμπιού γίνονται όλα. Αυτό γιατί υπάρχει η παραφιλολογία από κάποιους ότι τίποτα δε γίνεται στην Κύμη. Αν είχαμε βρει έτοιμες μελέτες θα το είχαμε ήδη κάνει. Ακόμα και στη χειρότερη, που δεν το πιστεύω, να μην ξεκινήσει μέσα στη δική μας θητεία. Η επόμενη δημοτική αρχή οποία και αν είναι θα βρει παρακαταθήκη έργου και δεσμευμένα χρήματα για να το υλοποιήσει.»

Στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος, αναφέρθηκε στα χρήματα που επίσης αποδέχτηκε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο στην προαναφερόμενη συνεδρίαση και αφορούν 600.000€ από αυτά τα 150.000€ είναι για τη Δημοτική Ενότητα Κονιστρών και αφορούν αγροτική οδοποιία και αποκαταστάσεις τοιχίων κ.α. Προχωρά στην δημοπράτηση του έργου.

Επειδή το οδικό δίκτυο της Κύμης είναι σε άσχημη κατάσταση λόγω παρεμβάσεων που γίνονται με την αντικατάσταση των δικτύων αλλά και με λακκούβες, σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο θα μπουν στον προϋπολογισμό 120.000€ τα οποία θα αφορούν αποκαταστάσεις οδοποιίας μέσα στην Κύμη.

Σε ότι αφορά το θέμα της υδροδότησης της Κύμης και ο κ. Θεοδώρου επιβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Κοινότητας Κύμης Άγγελο Μαργέλη ο οποίος είχε μιλήσει σε πρόσφατη συνέντευξή του στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm για τις προσπάθειες που γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση για την αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης, εξαίροντας το ενδιαφέρον και τη δουλειά του Γενικού Διευθυντού της ΔΕΥΑΚΑ κ. Στρουμπούλη.

«Τις τελευταίες μέρες έχει ξεκινήσει η διάνοιξη δρομων στα σημεία που παρουσιάζονται τα προβλήματα ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες για την αποκατάσταση όπως κάναμε και πέρυσι κάποιων μέτρων κεντρικών αγωγών που υδροδοτούν την Κύμη. Έχει ήδη ξεκινήσει η συντήρηση. Έρχεται κάτι πολύ καλό. Τρέχουμε να εντάξουμε ένα μεγάλο έργο για την ύδρευση στο Αντώνης Τρίτσης. Θα έπρεπε να είχε γίνει. Σύντομα θα δείτε την αποδοχή ενός μεγάλου έργου να έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο για αποδοχή» είπε ο Αντιδήμαρχος.

Σε μία υπογραφή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης φαίνεται πως κολλάει η έναρξη των εργασιών για την αποκατάσταση του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Κύμης. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Θεοδώρου για το θέμα, το έργο έχει χρηματοδότηση και έχει και εργολάβο ο οποίος για να ξεκινήσει περιμένει να μπει μία υπογραφή.

«Μπορεί κάποια πράγματα να είναι δύσκολα εν μέσω πανδημίας όμως θα πρέπει να καταλάβουν οι κύριοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ότι αυτό είναι ένα ευαίσθητο κομμάτι και πρέπει σύντομα να ολοκληρώσουν τη διαδικασία. Είναι ντροπή αυτή τη στιγμή να υπάρχουν τα λεφτά, να υπάρχει ανάδοχος και να μην μπορούμε να ξεκινήσουμε για μία υπογραφή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης» είπε ο κ. Θεοδώρου.

Σε ότι αφορά την αποκατάσταση του γηπέδου ποδοσφαίρου της Κύμης για το οποίο τόσο ο δήμαρχος όσο και ο αντιδήμαρχος συμμετείχαν πριν από λίγό σε τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη ο κ. Θεοδώρου ανακοίνωσε μέσα από τον ΕΥΡΙΠΟ 90fm ότι από τις 5/11/2020 έχει φύγει ολοκληρωμένος φάκελος και έχει σταλεί στο Υπουργείο από τις Τεχνικές Υπηρεσίες για την αποκατάσταση του γηπέδου.

«Είχαμε μιλήσει με τον Υπουργό και είχε δεσμευτεί ότι αν του στείλουμε ολοκληρωμένο το φάκελο, θα το προχωρήσει. Ο φάκελος έχει παραδοθεί στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και στον κ. Αυγενάκη, με αριθμό πρωτοκόλλου 20487. Ο φάκελος περιλαμβάνει μελέτη, τεχνική περιγραφή και προϋπολογισμό. Περιλαμβάνεται και η αλλαγή του χλοοτάπητα μέσα σε όλα αυτά.»

Τέλος, ο κ. Θεοδώρου αναφέρθηκε στο αντιτορπιλικό «ΒΕΛΟΣ» και στις προσπάθειες που έγιναν ώστε να βρίσκεται επισκέψιμο στο λιμάνι της Κύμης. Ο Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπάρχουν σε ότι αφορά τη συντήρηση και τη φύλαξη του. Στα υπέρογκα κόστη. Ωστόσο, ο κ. Θεοδώρου επεσήμανε ότι δεν έχουν εγκαταλείψει τις προσπάθειες και θα ανοιχτεί και πάλι το θέμα. Θα εξετάσουν το ποσό που μπορεί και ο δήμος μπορεί να προϋπολογίσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Για το Ινστιτούτο Παπανικολάου ο κ. Θεοδώρου δήλωσε ότι θέλει πολλή δουλειά ακόμα για να μπορέσουν να κάνουν δηλώσεις.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΟ 90fm

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020 23:03

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr