bannernew5

Τελευταία Νέα

Φανή Παπαθωμά: «Ως Βοιωτοί δηλώνουμε μία κατάσταση η οποία είναι αρκετά δύσκολη- Τα κρούσματα είναι ηλικίας κάτω των 44 ετών»

Κόκκινος συναγερμός σήμανε σήμερα το πρωί στην Π.Ε Βοιωτίας καθώς τέθηκε από σήμερα σε καθεστώς lock down προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού SARS- CoV-2. Την απόφαση πήραν σε έκτακτη, ευρεία σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν στην Π.Ε Βοιωτίας έως την ερχόμενη Δευτέρα απαγορεύεται μεταξύ άλλων, η μετακίνηση των κατοίκων από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, αναστέλλονται οι θρησκευτικές τελετές ενώ θα μετακινούνται μόνο για περιστατικά υγείας.

Μετά τη σύσκεψη με τηλεδιάσκεψη που ξεκίνησε σήμερα το πρωί στην Π.Ε Βοιωτίας στις 10 το πρωί και διήρκησε περίπου 2,5 ώρες, στην οποία συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, οι δήμαρχοι της Βοιωτίας, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας Στερεάς για θέματα Υγείας, Ανδρέας Τοουλιάς, ο ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ Αγάλος Φωτόπουλος, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας κ.α , η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά δήλωσε:

«Το plan B το οποίο ήταν σχεδιασμένο από εμάς σε περίπτωση που κάποια Π.Ε εισέρχετο σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων, άρα βλέπετε ένα πακέτο βοήθειας στην κρίση πάνω δόθηκε από τον Περιφερειάρχη. Είναι γεγονός ότι ως Βοιωτοί βιώνουμε μία κατάσταση η οποία είναι αρκετά δύσκολη. Μία κατάσταση στην οποία έτσι όπως μου αποτυπώθηκε από τον αρμόδιο Υπουργό τον κ. Χαρδαλιά αντιστοιχεί στα εξής συγκεκριμένα νούμερα τα οποία θα παρακαλούσα τους συμπολίτες μου να μην έρχονται σε επαφή, μάλλον να μην πιστεύουν σαητ που δίνουν αναληθή στοιχεία.

Αυτή τη στιγμή στη Βοιωτία έχουμε 180 ενεργά κρούσματα, έχουμε 476 στενές επαφές (καραντίνα), όμως με τα εξής χαρακτηριστικά: 65% κινητικότητα αυτών των κρουσμάτων αναμεσά στις δύο Μητροπολιτικές μας πόλεις Θήβα-Λιβαδειά και βέβαια το όριο ηλικίας είναι κάτω των 44 ετών. Αυτό είναι τελικά που οδήγησε την Υγειονομική Επιτροπή και το αρμόδιο Υπουργείο στο να εισηγηθεί τα περιοριστικά μέτρα και βεβαίως εμείς οφείλουμε να κάνουμε από τη δίκη μας πλευρά αυτό το οποίο αποδείχθηκε από την πλευρά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ότι ήμασταν έτοιμοι σε περίπτωση ενός lock down σε οποιαδήποτε Π.Ε.

Δεν έχουμε παρα να υλοποιήσουμε τα μέτρα τα οποία είναι για μία εβδομάδα. Είναι στο χέρι μας να εξέλθουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έχοντας χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο πια, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έχουν απόλυτη σχέση με τον covid. Καθήκον μας είναι να σώζουμε όσο περισσότερες ζωές μπορούμε. Και το κάνουμε καταθέτοντας τον καλύτερο μας εαυτό.»

Κατά την τηλεδιάσκεψη, αναπτύχθηκε και συμφωνήθηκε σχέδιο τεσσάρων σημείων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19, αλλά και την άμβλυνση των κοινωνικών συνεπειών, που επιφέρουν τα επιπλέον μέτρα πρόληψης.

Και συγκεκριμένα:

  • Α)Ευρεία διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων με rapid tests, από την Oμάδα Διαχείρισης Covid-19 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.
  • Β)Λειτουργία πενταψήφιας τηλεφωνικής γραμμής ενημέρωσης και καταγραφής αιτημάτων παροχής βοήθειας των πολιτών της Π.Ε. Βοιωτίας.
  • Γ) Αυξημένη μέριμνα για την υποστήριξη ευπαθών ομάδων πολιτών, οι οποίοι πλήττονται ιδιαιτέρως από τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα.
  • Δ)Συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βοιωτίας στον έλεγχο τήρησης των μέτρων, αλλά και των Νοσοκομείων Λιβαδειάς - Θήβας για την υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμών.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 15:52

kimi denpao

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr