Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καθολικό lock down στη Βοιωτία με ανοιχτά σχολεία – Αυξήθηκαν τα κρούσματα και στην Εύβοια – Τι δήλωσε ο Ανδρέας Τοουλιάς…

Για τα όσα συζητήθηκαν στη σύσκεψη στην Π.Ε Βοιωτίας χτες μίλησε σήμερα το πρωί στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας για θέματα Υγείας Ανδρέας Τοουλιάς με αφορμή το καθολικό lock down που ισχύει από χτες το πρωί για την Π.Ε Βοιωτίας μετά την αύξηση των κρουσμάτων που σημειώθηκαν σε ηλικίες κάτω των 44 ετών.

Στο μεταξύ, αυξήθηκαν τα κρούσματα χτες στην Εύβοια. Σύμφωνα με οσα δήλωσε ο κ. Τοουλιάς στην Εύβοια χτες για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας καταγράφηκαν επίσημα από τον ΕΟΔΥ, 20 κρούσματα, 11 στη Χαλκίδα, 5 Ν. Αρτάκη, 2 στα Ψαχνά και 2 στον Πούρνο.

Σε ότι αφορά στη Βοιωτία την Τρίτη ο ΕΟΔΥ έδωσε 29 επιβεβαιωμένα κρούσματα από τα οποία 9 στη Θήβα, 4 στην Αλίαρτο, 11 Οινόφυτα –Τανάγρα, 2 στο Σχηματάρι, 2 Αντίκυρα και 2 στον Ορχομενό.

Στην Π.Ε της Φθιώτιδας σημειώθηκαν 10 κρούσματα, στην Ευρυτανία 4 ενώ στη Φωκίδα δεν υπήρξε καταγραφή κρουσμάτων.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Τοουλιάς, την Τρίτη στην Περιφέρεια Στερεάς είχαμε συνολικά 63 κρούσματα ενώ από Δευτέρα είχαμε 22 κρούσματα.

«Μας ανησυχεί ότι από τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου έως 10 Ιανουαρίου είχαμε σύνολο στη Στερεά 254. Ενώ την προηγούμενη βδομάδα από 28.12 έως 3.1, είχαμε 105, τα μισά» δήλωσε ο κ. Τοουλιάς.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Τοουλιά η εντολή που έχει έρθει από τον κ. Χαρδαλιά κάνει λόγο για πιο αυστηρό το lock down με μία σειρά μέτρα ανάμεσα στα οποία και η απαγόρευση λειτουργίας των λαϊκών αγορών όταν την ίδια ώρα αφήνουν ανοιχτά τα σχολεία, γεγονός που προβλημάτισε όπως είπε τον Περιφερειάρχη ο οποίος δεσμεύτηκε να το συζητήσει με την Υπουργό Παιδείας.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΤΟΟΥΛΙΑ

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021 22:44

Σχετικά Άρθρα