Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Ακόμα ένας Ρομά σήμερα θετικός στον κορονοϊό μετά από test στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου

Ακόμα ένας Ρομά που φέρεται σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες να συμμετείχε στο γλέντι που έγινε μέσα στις γιορτές στον καταυλισμό των Ρομά στο Δύστο πήγε σήμερα το πρωί στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου με συμπτώματα. Συγκεκριμένα είχε αγευσία. Υπεβλήθη σε rapid test από τους γιατρούς το οποίο βρέθηκε θετικό.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι είναι το δεύτερο κρούσμα Ρομά το οποίο συμμετείχε στο γλέντι που έχει συμπτώματα και μετά το rapid test έχει διαπιστωθεί πως είναι θετικός στον κορονοϊό. Ο Δήμος Κύμης –Αλιβερίου θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες σε απολυμάνσεις στους χώρους και των σχολείων που φοιτούν παιδιά Ρομά, καθώς σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eviakosmos.gr οι γονείς αρνούνται να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο.

Το θέμα παρακολουθεί στενά και η Επιτροπή για τον Κορονοϊό του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου. Το γεγονός ότι οι Ρομά κινούνται απο χωριό σε χωριό δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία. Την ίδια ώρα, η Περιφέρεια Στερεάς σε συνεγασία με τον ΕΟΔΥ αλλά και με τη δημοτική αρχή ετοιμάζονται για μαζικά rapid tests στην περιοχή και σε όσους εμφανίζουν συμπτώματα.

Οι αρμόδιοι κάνουν έκκληση όποιος έχει συμπτώματα κορονοϊού να μεταβαίνει αμέσως ή στο Νοσοκομείο της Κύμης ή στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου και να υποβάλλονται σε rapid test. Οι δυο που βρέθηκαν θετικοί, βρίσκονται σε καραντίνα. Που σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να έρχονται σε επαφή με άλλο κόσμο ούτε να μετακινούνται από τον καταυλισμό όπου και διαμένουν. Επίσης, σε ότι αφορά τους Ρομά επισημαίνεται ότι παρατηρείται ότι δεν φορούν τις μάσκες προστασίας στις καθημερινές τους επαφές με τον κόσμο.

Γι΄ αυτό το λόγο θα γίνονται και αυστηρότεροι έλεγχοι στην ευρύτερη περιοχή. Να σημειωθεί ότι χτες στο Κέντρο Υγείας έγιναν περισσότερα από 10 rapid tests και στους συγγενείς πρώτου βαθμού του Ρομά που βρέθηκε πρώτος θετικός, τα οποία βγήκαν αρνητικά. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eviakosmos.gr στην οικογένεια θα επαναληφθεί και τις επόμενες μέρες το test.