Τελευταία Νέα

Δύο σενάρια εξετάζουν οι Λιμενικές αρχές στο θάνατο του Σήφη Βαλυράκη

Με τραύματα στο κεφάλι και με ακρωτηριασμένο το δάχτυλο του αριστερού του χεριού βρέθηκε λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας, νεκρός, ο πρώην Υπουργός, Σήφης Βαλυράκης.

Συναγερμός είχε σημάνει λίγο νωρίτερα στο Λιμενικό μετά την ενημέρωση που έγινε από τη σύζυγό του, ότι έφυγε στις 2 το μεσημέρι απο την εξοχική τους κατοικία στην Ερέτρια, για να κάνει υποβρύχιο ψάρεμα και αγνοείται. Ο Σηφης Βαλυράκης φέρεται να πήρε το φουσκωτό του σκάφος στο οποίο βρέθηκαν και δύο ψαροντούφεκα και να απομακρύνθηκε ελάχιστα από τις ακτές της Ερέτριας. Μέσα σε λίγες ώρες από την ώρα που ξεκίνησαν οι έρευνες, στις οποίες συμμετείχαν εκτός από σκάφη του Λιμενικού και ομάδα ΜΥΑ και η εθελοντική ομάδα διάσωσης SAR 312 και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού εντοπίστηκε αρχικά το σκάφος του με αναμμένη τη μηχανή στα Πεταλονήσια, κοντά στην Αγία Τριάδα και στη συνέχεια ένα μίλι μακριά, πίσω από το Νησί των Ονείρων στην Ερέτρια, το άψυχο κορμί του.

Ο Σήφης Βαλυράκης ντυμένος με την καταδυτική στολή, έφερε τραύματα στο κεφάλι ενώ είχε ακρωτηριαστεί, πιθανολογείται από προπέλα, το ένα δάχτυλο του, στο αριστερό του χέρι.Οι άνδρες του Λιμενικού ανάσυραν το άψυχο κορμί του πρώην Υπουργού από τη θάλασσα και ερευνούν δύο σενάρια στην υπόθεση. Το ένα είναι, ο τραυματισμός στο κεφάλι και ο ακρωτηριασμός στο δάχτυλο να προήλθαν από την προπέλα του δικού του σκάφους το οποίο αυτόπτες μάρτυρες είδαν να κινείται ακυβέρνητο, ενώ ο ίδιος είχε χάσει τις αισθήσεις του και είχε πέσει στη θάλασσα και το δεύτερο, να χτυπήθηκε από άλλο σκάφος και να έπεσε στη θάλασσα, προκαλώντας αρχικά τους τραυματισμούς και στη συνέχεια να υπέκυψε στα τραύματα του.

sar 312 2

(ΦΩΤΟ : ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ SAR 312)

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 06:39

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr